به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداو سیما؛ امروز گردهمایی سراسری مدیران کل راهداری و حمل و نقل جادهای با حضور وزیر راه و شهرسازی با هدف هم اندیشی در خصوص سفرهای اربعین حسینی و پیش بینی تمهیدات مورد نیاز و همچنین اجرای طرح ابرار در حوزه راههای روستایی در سازمان راهداری برگزار شد.
وزیر راه و شهرسازی با حضور در اين گردهمايي مطرح نمود : پیش بینی های لازم برای آماده سازی پایانه های مرزی مسافران اربعین صورت گرفته است تا مردم با رفاه بیشتر مراسم امسال را برگزار کنند.
محمد اسلامی در هم اندیشی مدیران کل راهداری و حمل و نقل جاده افزود: مدیران کل استانهای مرزی باید باهم بسیج شوند و تسهیلات لازم را برای سفر مردم فراهم کنند.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه باید قبل از حرکت مردم، تمهیدات سازمان راهداری آغاز شود تصریح کرد: پارکینگ ها باید از انضباط بیشتری برخوردار شوند و مدیران کل راهداری استان ها باید شخصا طبق نقشه پذیرفته شده، عملیات آماده سازی برای اربعین را فراهم کنند.
وی افزود: در بحث حمل و نقل از جمله رانندگان و شرکت های حمل و نقلی باید به حداکثر بهره وری در حمل و نقل برسند.
آقای اسلامی گفت: باید نظام یکپارچه هوشمند را در حمل و نقل ایجاد کنیم تا مسافر در سیستم مانیتورینگ از وضعیت بار خود مطلع شود.
وی با بیان اینکه در بخش ترانزیت مشکلاتی وجود دارد افزود: برخی شرکت ها در فرصت ترانزیتی ما مشکل ایجاد کردند که اگر بررسی نشوند در بلند مدت برای ما مشکلات بیشتری ایجاد می کنند.
آقای اسلامی ادامه داد: در بحث راهداری، ماندن در انتظار دریافت بودجه پذیرفته نیست، اداره کل راهداری در استان ها باید به وضعیت آزاد راهها نظارت داشته و پیگیری کنند تا آزاد راهها کیفی تر شوند.
وی همچنین درباره مجتمع های بین راهی گفت: باید خدمات مناسبی به مردم ارائه شود و نمازخانه ها و مجتمع های بین راهی مطابق استاندارد تجهیز باشد و آنها که فاقد کیفیت هستند به هیچ عنوان نباید به فعالیت خود ادامه دهند.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه ساخت راههای فرعی و روستایی در اولویت قرار گرفته است افزود:روستاهای بیش از ۵۰ خانوار باید جاده آسفالت داشته باشند بر همین اساس، ۲ هزار کیلومتر جاده تا پایان سال آسفالت می شوند و این طرح ها نباید متوقف شود.
وی اضافه کرد: در سال ۹۹، آسفالت سه هزار کیلومتر راه در برنامه کاری وزارت راه و شهرسازی است و راهداری باید منابع را به طرح ها تزریق کند و حرکت جهادی آغاز شود.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه روند احداث راههای روستایی در سال اخیر کند شده است گفت: بعد از انقلاب اسلامی سالانه ۳ هزار کیلومتر راه روستایی در کشور احداث شده است ، در سال اخیر این روند احداث کاهش داشته به طوریکه به ۲ هزار کیلومتر رسیده است و اکنون ۵ هزار کیلومتر عقب ماندگی در ساخت راهها داریم و باید تا پایان سال۹۹ جبران کنیم.
وی ادامه داد: با توجه به افزایش حجم تولیدات روستایی و افزایش اشتغال در روستاهها، باید راههای روستایی را فعال کنیم.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به وجود ۷۵ کيلومتر راه مالرو در کشور گفت : با همکاری پلیس ۲۵۱ نقطه بحرانی مشخص و ۵۴ مورد از این نقاط بحرانی برطرف شده است ، برای رفع ۱۰۰ نقطه حادثه خیز با پیمانکاران قرارداد منعقد شد و باقی مانده نیز در حال برگزاری مناقصه است.
آقای اسلامی با اشاره به اینکه ارتقاء وضعیت خدمات دهی در دستور کار سازمان راهداری است گفت: باید علائم ایمنی را در جاده ها بررسی و مشکل را رفع کنیم.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه ۵ هزار میلیارد تومان براورد خسارت اولیه سیل شده است گفت: امروز بخش نخست پرداخت اعتبار که حدود هزار و پانصد میلیارد تومان است ابلاغ شد و باید جاده های که بر اثر سیل تخریب شده است بازسازی شود.
آقای اسلامی اضافه کرد: در سازمان راهداری باید متولی پل و تونل ها مشخص شود تا کار به خوبی انجام شود.
آمادگی 8 هزار دستگاه حمل ونقل عمومی برای اربعین
وزیر راه و شهرسازی از آمادگی 8 هزار دستگاه وسایل حمل و نقل عمومی برای اربعین خبر داد و گفت : برای راحتی مسافران ، قطاری به مقصد کرمانشاه نیز در نظر گرفته شده است .
محمد اسلامی درحاشیه هم اندیشی مدیران راهداری با اشاره به تمهیدات سفر زائران اربعین گفت :بهسازی پایانه های مرزی و دسترسی اسان به راههای مواصلاتی از جمله مباحثی است که باید صورت گیرد .
وی با اشاره به اینکه برای توسعه راه های روستایی معاونت جداگانه ای در سازمان راهداری در نظر گرفته شده است بیان کرد:با ایجاد معاونت روستایی، مسئولیت های راه های روستایی تجمیع شد و تا پایان سال 98 ، دوهزار کیلومتر راه آسفالت روستایی باید اضافه شود.
وی گفت: طرح اقدام ملی به نام ابرار برای راههای روستایی طراحی شد و رییس جمهور در اجلاس توسعه روستایی از این طرح رونمایی کرد ،این طرح ،تحول در راههای روستایی ایجاد می کند .
اسلامی درباره هوشمند سازی حمل و نقل گفت :هوشمند سازی حمل و نقل بسیار مهم است با این کار صاحب بار می تواند از زمان رسیدن بار به مقصد مطلع شود همچنین با هوشمند شدن سیستم حمل ونقل اتوبوس و کامیون هایی که حرکت می کنند قابلیت شناسایی خواهند داشت و باعث می شود تا توقف کمتری داشته باشند.
وی ادامه داد: تکلیفی برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای ردیابی بار به صورت هوشمند داریم که این برنامه هم در حال نهایی شدن است .
مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل جاده ای
پيش بيني تردد 10 تا 15 درصدي از مرز خسروي
مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل جاده ای گفت: امسال پایانه مرزی خسروی به سه پایانه مرزی کشور برای سفر اربعین اضافه شده که پیش بینی می شود 10 تا 15 درصد زائران از این مرز تردد کنند.
منوچهر سلطان زاده با بیان اینکه در کنار بحث پایانه های مرزی، مباحث مربوط به مدل سازی شبکه های راهها و مدیریت آن انجام شده است افزود: زائران اربعین حسینی می توانند با ثبت نام در سامانه سماح «ساماندهی مشتاقان ایام حضور در اعتاب مقدسه» و دریافت خدمت از دستگاههای خدمات رسان، سفر خود را برنامه ریزی کنند تا سفری راحت و بدون ترافیک سنگین داشته باشند.
وی اضافه کرد: زائران اربعین حسینی، با ثبت نام در سایت سماح، علاوه بر اینکه از بیمه های تکمیلی مربوط به خاک عراق، استفاده می کنند امکان برنامه ریزی دستگاههای خدمات رسان را برای تردد و جابه جایی مناسب زائران فراهم می کنند.
سلطان زاده درباره کاهش مشکلات تردد با وسایل نقلیه شخصی در زمان اوج تردد در مرزها نیز گفت: امسال مدل جدیدی برای کاهش مشکلات تردد در این ایام طراحی کرده ایم به این ترتیب که زائران در 5 روز اوج تردد در مرزها به مراکز استان ها منتقل می شوند و از آنجا به مسیر خود ادامه می دهند. به طور نمونه برای مرز مهران، 3 مرکز استان را به عنوان پشتیبان در نظر گرفته ایم که مردم را به این سه مرکز منتقل می کنیم.
وی با اشاره به اینکه آمادگی لازم برای ساماندهی مرزها و راهها در ایام اربعین، وجود دارد ادامه داد: زائران هم باید به دستوالعمل های ستاد اربعین عمل کنند تا سفری راحت و ایمن داشته باشند ضمن اینکه از هم اکنون برای سفر اربعین برنامه ریزی و مشخص کنند که از کدام شهر و از چه مرزی سفر خواهند کرد.
سلطان زاده همچنین گفت: سال گذشته 45 درصد از زائران اربعین حسینی با ناوگان عمومی جابه جا شدند که از این میزان، 22 درصد سهم جابجایی از طریق جاده ای بوده است؛ البته امسال با برنامه ریزی های انجام شده امیدواریم ظرفیت برای سفر جاده ای افزایش یابد.