به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما؛ مرکز کرمانشاه، بازوند استاندار کرمانشاه چهارشنبه ۱۳ شهریورماه در نشست مدیران کل ادارات و
معاونین و مشاوران حقوقی ادارات که با حضور دکتر جنیدی معاون حقوقی رئیس جمهور برگزار شد؛ اظهار داشت: متاسفانه ساختار اداری کشور گرفتار یک بوروکراسی سخت و دشوار شده که در روند پیشرفت کشور ایجاد مانع کرده است. یکی از عوامل بهبود فضای کسب و کار حذف این بروکراسیهای غیر ضروری است.
وی در ادامه افزود: یکی از راهکارهای توسعه استانها تفویض اختیارات وزارت خانهها به مدیران استانی است. ولی متاسفانه بدنه وزارتخانهها در برابر واگذاری این اختیارات به شدت مقاومت میکنند. اگر هم در جایی اختیارات به استانها واگذار شده است، باز منوط به کسب اجازه از وزارت مربوطه بوده است و. تداوم این وضعیت توسعه استانها را با تنگنا مواجه کرده است.
بازوند به طور مثال به مشکلات و موانع مسکنهای مهر در استان اشاره کرد و گفت: برخی از مجموعههای مسکن مهر به دلیل عدم اختیارات مدیران استانی، سال هاست بلاتکلیف هستند. اگر این اختیارات تفویض شود مشکلات مردم بسیار سریعتر حل میگردد.
وی همچنین به موانع و بروکراسی های اداری در بانکها اشاره داشت و افزود: شعب استانی بانک تا سقف معینی اختیار تصویب پروژهها را دارند و طرحهای بالاتر از این میزان باید به مرکز ارجاع شوند. این وضعیت عملا باعث کند شدن روند سرمایه گذاری در استانها شده است.
استاندار کرمانشاه از اینکه برخی از دستگاهها ملزم به پذیرش مصوبات ستاد رفع موانع تولید نیستند گلایه کرد و گفت:در چنین شرایطی امکان حل مشکلات بخش تولید بسیار دشوار است و بخش خصوصی معمولا در دعاوی حقوقی خیلی راحت بخش دولتی را محکوم میکند. باید بخش حقوقی ادارات به گونهای تقویت شود که اموال دولت خیلی راحت از دست نرود.
این مقام عالی در ادامه تصریح کرد: متاسفانه در روند تدوین در برخی آیین نامهها توجهی به نظرات کارشناسی استانها نمیشود و اغلب اینها در اجرا مشکلاتی را برای بخشهای مختلف ایجاد میکنند همچنین تعدد قوانین و آیین نامه در کشور خود نوعی سنگ اندازی در مسیر رونق تولید و سرمایه گذاری است و برای کارآفرینان مشکل ساز شده است.
در ادامه بازوند به سیل بهار امسال در استان اشاره کرد و گفت: متاسفانه بسیاری از ساخت و سازهای غیرمجاز در حاشیه شهرها و بستر رودخانهها از طریق قولنامهها انجام میشود که نظارتی بر آن نمیشود و اغلب در برابر سیل و زلزله آسیب پذیر هستند. باید یک راهکار جدی برای این معضل اندیشیده شود.
و در پایان بازوند به قوانین و تاریخ مصرف آنان هم گریزی زد و گفت : قانونها و مقرارت فعلی گمرک متناسب با شرایط تحریم نیستند و این وضعیت تجار ما را با مشکلات جدی مواجه کرده کرده است. ضرورت دارد هرچه زودتر قوانین گمرکی متناسب با شرایط جدید، تغییر کنند.
در ادامه جلسه
لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیس جمهور با اشاره به اینکه بروکراسی اداری و فرایندهایی غیرضروری و سنگین گریبانگیر همه است اظهار داشت: بخشی از بروکراسی ناشی از قوانین و مقررات است و باید اصلاح شود.
جنیدی با بیان اینکه خسارات وارده به بخش خصوصی و دولتی ناشی از تحریمهای ظالمانه باید مستندسازی شود گفت: تمام بخشها باید خسارت خود را شفاف و روشن ارائه کنند زیرا این مستندسازی برای دعاوی بینالمللی، ثبت در تاریخ و ارزیابی صحیح از خسارتها مورد نیاز است.
معاون حقوقی رئیس جمهور بیان کرد: اختلافات غیرمنقول دستگاههای اجرایی نباید به دستگاه قضایی کشیده شود و این خلاف قانون و صلاح است و کمیسیونی برای این موضوع تشکیل شده است
وی با بیان اینکه در دو دولت یازدهم و دوازدهم بیشتر از هر زمان دیگری زبان منطق و حقوق ترویج شد، تصریح کرد: به این زبان در بعد بینالمللی به عنوان بخشی از قدرت نرم کشور نیاز داریم وقدرت نرم، دفاع پایدار و عمیقتری را برای کشور رقم میزند و در معاهدات بینالمللی نیز موثرتر است.
معاون حقوقی رئیس جمهوری از اهمیت توجه به قدرت نرم و زبان منطق در داخل کشور یاد کرد و ادامه داد: با کمک همین قدرت نرم میتوان قدرت سیاسی کشور را نهادمند کرد و آن را در قالب سه قوه و وظایف مشخصی که برای هریک از آنها تعریف میشود، تفکیک کرد.
وی با بیان اینکه در فصل سوم قانون اساسی کشور به موضوع حقوق شهروندی پرداخته شده، ادامه داد: این فصل از قانون اساسی از نظر فلسفه و هدف، برتر از سایر فصول است. در سایر فصول عمدتا به شیوه اداره کشور و وضعیت سایر قوا و دستگاهها پرداخته شده است. این در حالی است که تمام هزینههای سنگین دولت و حکومتداری به معنای عام با هدف ارائه خدمت به مردم، شکوفایی استعداد آنها و برخورداری مردم از حقوقشان است.
جنیدی در ادامه از بروکراسی اداری سنگین کشور یاد کرد که بخش قابل توجهی از آن مربوط به قوانین و مقرراتغیرضروری و سنگین است و باید حذف شود.
وی خاطرنشان کرد: هم بخش خصوصی و هم دولتی باید پیشنهادات خود را برای رفع قوانین و مقررات غیرضروری به ما بدهند.
معاون حقوقی رئیس جمهوری همچنین بر لزوم نظرسنجی از بخش خصوصی و دولتی در تصویب قوانین و بخشنامهها تاکید کرد و افزود: اگر استانداران نیازمند تفویض در زمینه خاصی هستند باید موارد را به صورت دقیق احصا کنند.
وی با بیان اینکه بخشی از خوف مدیران در تصمیمگیریها مربوط به دستگاههای نظارتی است، بر لزوم تسهیل این شرایط و اصلاح فرهنگ دیوانسالاری موجود تاکید کرد.
معاون حقوقی رئیس جمهوری همچنین با اشاره به وجود حدود ۳۰۰ کارگروه مختلف در استانهای کشور که فقط ۳۰ مورد آن ضروری است، خواستار حذف کارگروههای غیرضروری برای جلوگیری از اتلاف وقت و انرژی مدیران شد.جنیدی در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم توجه به استفاده از ظرفیت زنان به عنوان یک نیمه مهم از بدنه کشور یاد کرد و گفت: اگر میخواهیم در مسابقه بزرگی که برای توسعه بین تمام کشورها وجود دارد به خوبی به خط پایان برسیم باید از تمام ظرفیت کشور استفاده کنیم و ظلم تحریمها را بر این مردم مستند سازی کنیم
وی خواستار ایجاد ظرفیت برابر برای مشارکت زنان در امور کشور و همچنین کاهش شکاف جنسیتی بین بانوان و مردان در پستهای مدیریتی شد و گفت: طی دو سال اخیر تلاشهای زیادی در این زمینه انجام شده و امید آن میرود که بتوان در سال آینده اعتبارات بیشتری برای توانمندسازی بانوان در نظر گرفت.
جنیدی اظهار کرد: البته نباید فراموش کنیم تحریمها که فروش نفت، گاز و محصولات پتروشیمی ما را تحت تاثیر قرار داده و باعث محدودیت منابع مالی دولت شده، حوزه زنان را نیز بسیار متاثر کرده است.
معاون حقوقی رئیس جمهوری در ادامه از تلاش برای تعیین تکلیف زمین های قولنامه ای خبر داد و گفت: دستورالعملی در این خصوص تهیه شده و امیدوارم به نتیجه مطلوب برسیم هرچند با توجه به حجم بالای کاری و محدودیت نیروی انسانی در این خصوص کار زمان می برد.
جنیدی در پایان با قدردانی از تلاش های استاندار و مسئولان کرمانشاه، سپردن ۱۰ درصد پست های مدیریتی این استان به بانوان را به فال نیک گرفت و ابراز امیدواری کرد در آینده شاهد افزایش این مهم باشیم.
قوانین دست و پاگیر را به معاونت حقوقی رئیس جمهور اعلام کنید قوانین دست و پاگیر را به معاونت حقوقی رئیس جمهور اعلام کنید قوانین دست و پاگیر را به معاونت حقوقی رئیس جمهور اعلام کنید قوانین دست و پاگیر را به معاونت حقوقی رئیس جمهور اعلام کنید قوانین دست و پاگیر را به معاونت حقوقی رئیس جمهور اعلام کنید قوانین دست و پاگیر را به معاونت حقوقی رئیس جمهور اعلام کنید قوانین دست و پاگیر را به معاونت حقوقی رئیس جمهور اعلام کنید قوانین دست و پاگیر را به معاونت حقوقی رئیس جمهور اعلام کنید قوانین دست و پاگیر را به معاونت حقوقی رئیس جمهور اعلام کنید قوانین دست و پاگیر را به معاونت حقوقی رئیس جمهور اعلام کنید قوانین دست و پاگیر را به معاونت حقوقی رئیس جمهور اعلام کنید قوانین دست و پاگیر را به معاونت حقوقی رئیس جمهور اعلام کنید قوانین دست و پاگیر را به معاونت حقوقی رئیس جمهور اعلام کنید قوانین دست و پاگیر را به معاونت حقوقی رئیس جمهور اعلام کنید قوانین دست و پاگیر را به معاونت حقوقی رئیس جمهور اعلام کنید قوانین دست و پاگیر را به معاونت حقوقی رئیس جمهور اعلام کنید