در مراسم شورای جهانی آبیاری؛
انتخاب ۴سازه تاریخی آبی برای ثبت جهانی
چهار سازه تاریخی آبی ایران در کمیسیون بین المللی آبیاری و زهکشی، برای ثبت جهانی انتخاب شد.
به گزارش
خبرگزاری صداو سیما از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، چهار سازه تاریخی آبی ایران شامل مجموعه "قنات بلده"، "سد تاریخی کریت"، "سازههای تاریخی شوشتر" و "مجموعه آبی عباسآباد" بهعنوان سازههای تاریخی آبی ایران برای ثبت در بخش سازههای آبی تاریخی آبیاری کمیسیون بین المللی آبیاری و زهکشی انتخاب شد.
"فیلیکس ریندرز" رئیس شورای جهانی آب در مراسم افتتاحیه هفتادمین اجلاس سالانه آبیاری و زهکشی و سومین اجلاس جهانی آبیاری که از اول سپتامبر ( دهم شهریور) در کشور اندونزی آغاز شده است تا هفتم سپتامبر (شانزدهم شهریور) در حال برگزاری است، با اشاره به تاثیرات تغییر اقلیم، بلایای طبیعی، تخریب منابع آبی و محیط زیستی و در نهایت برخوردها و رفتارهای غیرحرفهای و غیر اخلاقی در ارتباط با مقوله آب، بر اهمیت حکمرانی آب در موضوع مدیریت بهم پیوسته منابع آب تاکید کرد.
وی همچنین به زنجیره آب، غذا، انرژی و محیط زیست اشاره و توضیحاتی در خصوص امنیت آب و غذا با تاکید بر حفاظت از محیط زیست از طریق مدیریت پایدار منابع ارائه کرد.
رییس شورای جهانی آب احداث مخازن ذخیره آب برای حفاظت از منابع آب و ذخیره آب برای آینده بشریت را ضروری دانست و با اشاره به حق دسترسی همگان به آب سالم از جمله کودکان و زنان، درخصوص همکاری شورای جهانی آب با کمیسیون بین المللی آبیاری و زهکشی در زمینههای کاری مشترک اعلام آمادگی کرد.
وزیر آب و آبیاری کشور اندونزی به موضوع چالشهای آبی در قرن ۲۱ اشاره و بر نیاز به تولید افکار جدید برای مقابله با چالشهای پیشرو و استفاده از فناوری برتر تاکید کرد.
در این اجلاس، با حضور مقامات بلندپایه شامل وزرا، معاونان وزرا و روسای سازمانهای بین المللی عضو کمیسیون بین المللی آبیاری و زهکشی چالشهای حکمرانی آب، مدیریت بحران و تصمیمات سیاستی برای بهبود وضعیت فعلی طرح و بررسی و نماینده بانک اسلامی نیاز به سرمایه گذاری بیشتر برای ارتقاء و بهبود وضعیت مدیریت منابع آب در سطح کشورهای عضو را یادآور شد.
طی مراسمی در حاشیه برگزاری هفتادمین اجلاس سالانه کمیسیون بین المللی و سومین شورای جهانی آبیاری جوایز و لوح تقدیر به علیرضا سلامت نماینده کمیته ملی آبیاری و زهکشی ایران اهدا شد.