به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه هفتمین نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان کرمانشاه با حضور حجتی وزیر جهاد کشاورزی عصر امروز در استانداری کرمانشاه برگزار شد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمانشاه در ابتدای این نشست گزارشی از روند اجرا و مصوبات جلسات اقتصاد مقاومتی ارائه کرد و گفت: کرمانشاه از نظر تشکیل جلسه در رتبه هشتم کشور و از نظر مصوبات رتبه نهم را دارد.
وفایی گفت: تعداد ۶۵ پروژه مهم و کلیدی از دل این جلسات بیرون آمده که تاثیر بسزایی از جمله در بهبود فضای کسب و کار و ارتقای سطح مهارت نیروی انسانی در استان کرمانشاه خواهد داشت.
در ادامه هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه گفت: سه سند در استان کرمانشاه در راستای کاهش سه درصدی نرخ بیکاری در سال ۹۸ تدوین شده است که شامل سند اقتصاد مقاومتی، سند رونق تولید و سند اشتغال استان میباشد.
وی اضافه کرد: در راستای اجرای سند اقتصاد مقاومتی و برون رفت از چالشهای استان و تکمیل پروژههای نیمه تمام استان، حدود ۲ هزار میلیارد تومان از داراییهای استان را از طریق فروش اموال میخواهیم بفروش برسانیم که در حال اخذ مجوز از مرکز هستیم.
بازوند همچنین تصریح کرد: انتظار داریم کمیتهای در وزارت جهاد کشاورزی که وزارتخانه معین استان کرمانشاه است برای پیگیری مصوبات ستاد اقتصاد مقاومتی استان کرمانشاه تشکیل شود و معاون اقتصادی استاندار و ریس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان هم عضو آن باشد.
وی با اشاره به اجرای طرح گرمسیری در استان افزود: سامانه گرمسیری بزرگترین پروژه عمرانی کشور است که رونق خوبی را در کشاورزی استانهای کرمانشاه و ایلام ایجاد خواهد کرد و این پروژه ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که به اتمام برسد و انتظار داریم وزارت جهاد کشاورزی پیگیر اختصاص این اعتبار باشد.
استاندار کرمانشاه برطرف کردن مشکلات زیرساختی شهرکهای کشاورزی، تخصیص ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای پرداخت مطالبه پیمانکاران و تکمیل و تحویل طرح آب و خاک در استان، همچنین افزایش مبلغ یارانه سیستمهای آبیاری تحت فشار از ۱۰ به ۱۸ میلیون تومان در هکتار، حمایت از توسعه کشت گیاهان دارویی و زعفران از جمله مهمترین مطالبات بخش کشاورزی استان کرمانشاه را از وزیر جهاد کشاورزی خواستار شد
لازم به ذکر است در این جلسه دبیرخانه ستاد اقتصاد مقاومتی استان کرمانشاه با حضور معاونین وزارتخاته و رییس پژوهشگاه کشاورزی و همچنین معاون اقتصادی استاندار و رییس سازمان مدیریت برنامه ریزی بطور منظم پیگیر مصوبات استانی میشوند.
در ادامه این جلسه حجتی وزیر جهاد کشاورزی نیز با اشاره به تروریسم اقتصادی که آمریکا علیه ایران آغاز کرده است افزود: امروز در حالیکه آمریکا جنگ اقتصادی تمام عیاری را در منطقه ایجاد کرده خوشبختانه در کشور به یک ثبات نسبی اقتصادی رسیدیم و تحریمهای بی رحمانه آمریکا در جبهه اقتصادی را نقش برآب کرده ایم.
حجتی افزود: ایران اسلامی در تمامی بخشها در حال پیشرفت و توسعه است و امیدواریم روز به روز پلههای ترقی و شکوفایی را طی کنیم.
وی همچنین با اشاره به اینکه کرمانشاه در پیگیری و به سرانجام رساندن پروژههای اقتصاد مقاومتی در مقایسه با سایر استانها پیشرو بوده و عملکرد خوبی را در انجام پروژهای اقتصاد مقاومتی دارد افزود: استان کرمانشاه استانی با مزیتهای فوق العاده در بخشهای مختلف است، داشتن زمینهای حاصلخیز و آب و هوای مناسب، همسایگی با کشور عراق و اقلیم کردستان عراق، دو برابری متوسط بارش باران نسبت به میانگین کشوری و وجود طرحهای بزرگی همچون سامانه گرمسیری این استان را از نظر قابلیتها و شرایط پیشرفت حائز اهمیت میباشد.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین به مشارکت سپاه و ارتش در توسعه باغات مدرن اشاره کرد و افزود: استان کرمانشاه در بخش توسعه باغات مدرن جهش خوبی را داشته و باغات ورمنجه و تنگ کنشت از نمونههای خوب رونق تولید و پروژههای اقتصاد مقاومتی در این زمینه است
وی افزود: نخود کرمانشاه در کل کشور سرآمد است و کشاورزان کرمانشاهی رتبه نخست تولید و صادرات این محصول را دارند که مایلم بگویم پس از مدتی که صادرات نخود ممنوع بود در چند روز گذشته این ممنوعیت هم حذف و صادرات نخود آغاز شد.
حجتی با بیان اینکه برای آبهای مرزی در ابتدا ۸۰۰ هزار هکتار زمین در نظر گرفته شد، بیان داشت: بر اساس موافقت نامهای که در سال ۹۲ مبادله شد ۶۰۰ هزار هکتار بود و در نامهای که به مقام معظم رهبری نوشته شد ۴۰۰ هزار هکتار و در نهایت روزی که بنا شد تحویل داده شود با سیستم آبیاری تحت فشار به ۲۰۰ هزار هکتار رسید.
وی افزود: استان کرمانشاه با توجه به اینکه سهم اراضی آبی آن پایین است جا برای توسعه دارد.
وزیر جهاد کشاورزی در پایان گفت: کشور ما دارای یکسری توانمندیها است که شعار «ما میتوانیم» در این راستا فقط یک شعار نیست بلکه با توجه به این توانمندیها دست یافتنی است.