پخش زنده
امروز: -
پخت و توزیع آش گندم در استان یزد بعنوان یکی از رسوم قدیمی ماه محرم وصفر از دیرباز مرسوم بوده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، در ماه محرم وصفر خصوصا در دهه اول محرم در کوچه پس کوچههای هر محله استان یزد، دیگهای آش نذری با عنوان آش امام حسین (ع) یا همان آش گندم برپا میشود.
آش گندم یکی از انواع نذوراتی است که از گذشته دور تاکنون غذای اصلی عزاداریهای استان یزد به شمار میآید که از مهمترین ویژگیهای آش گندم اصیل یزدی، طبخ آن بر روی هیزم است.
مردم استان یزد اعتقاد بسیار ویژهای به پخت این آش و هم زدن آن که در گویش یزدی به آن "کمچهزنی" میگویند، دارند و در بسیاری از نقاط با وجود زمان طولانی که پخت این آش نیاز دارد، هر فرد مجبور است سریع "کمچه زنی" را به دیگری بسپارد تا همه از فضیلت آن سهم ببرند.
در برخی محلههای یزد، طبخ این این غذای نذری جمعی است و گاه تا حدود ۱۰۰ دیگ در کنار هم قرار میگیرند و تقریبا همه مردم محله و مردمی از محلههای دیگر، تا هنگام صبح پای دیگهای آش هستند و به طبخ آن کمک میکنندو پس از طبخ این آش در میان مردم تقسیم میشود.
پخت آش گندم در استان یزد بخصوص در ماه محرم خصوصا دردهه اول محرم واربعین روایتی از عشق و دلدادگی به سید و سالار شهیدان است.