در ارتباط با بخش خبری ۲۱ شبکه اول سیما مطرح شد
لزوم شفافیت واردات، تولید و توزیع داروها
سخنگوی ستاد مبارزه قاچاق کالا: یکی از قدیمیترین سامانهها در حوزه ردیابی و رهگیری دارو، سامانه «تی تک» است که در سازمان غذا و دارو ایجاد گردید
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، اقای حمیدرضا دهقانی نیا در ارتباط تصویری با تحریریه بخش خبری ۲۱ شبکه یک سیما با بیان اینکه نظارت بر بازار قاچاق دارو یکی از وظایف نهادهای نظارتی است، افزود:، اما این موضوع، نافی وظیفه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیست.
مدیرکل نظارت بر سامانههای الکترونیکی و هوشمند ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ابراز امیدواری کرد با تغییراتی که در سازمان غذا و دارو انجام شده است و با حضور آقای شانه ساز در رأس این سازمان، نظارتها بیش از پیش شود.
اقای دهقانی نیا افزود: بر اساس بند ۲ ردیف الف ماده ۳ آئین نامه اجرایی ۱۳، سازمان غذا و دارو متولی ایجاد سامانه «تی تک» (سامانه اصالت، سلامت، ردیابی و رهگیری دارو) بوده است.
وی گفت: ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز هم پیگیر این موضوع است تا اقدامات تکمیلی سامانه «تی تک» انجام شود و همه زنجیره واردات، تولید، توزیع و مصرف آن شفاف شود.
سخنگوی ستاد مبارزه قاچاق کالا و ارز افزود: مردم اگر بخواهند داروی وارداتی مصرف کنند باید به شمار ۲۰۰۰۸۸۲۲ اعتماد و حتما داروی دارای برچسب زرد را تهیه کنند و روی برچسب را بتراشند و عدد ۱۶ رقمی موجود در آن را از شماره ۲۰۰۰۸۸۲۲، استعلام بگیرند.
وی اضافه کرد: بیمهها هم باید از سامانه اصالت و سلامت، استعلام دارو را بگیرند و سازمان غذا و دارو بر اساس توافقات انجام شده در حوزه بیمارهای بستری هم، این موضوع را به استعلام داروی مورد مصرف بیمار از سامانه اصالت و سلامت منوط کند.
اقای دهقانی نیا گفت: در ۲۰ ماهه گذشته حدود ۵ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان داروی خاص از این سامانه استعلام شدند که از این رقم ۸ و نیم میلیارد تومان داروهایی که از این سامانه استعلام شدند برگشت خوردند یعنی پاسخ استعلام آنها منفی بود.
سخنگوی ستاد مبارزه قاچاق کالا و ارز ادامه داد: بیمههایی که از سامانه اصالت و سلامت استعلام نمیگیرند زمانی که استعلام، منفی باشد، این دارو در خانواده آن بیمه استفاده میشود.
وی افزود: امیدواریم همه تجهیزات وارداتی و تولیدی و داروهای تولیدی در سامانه اصالت و سلامت ثبت شوند.
اقای دهقانی نیا گفت: هر بیمهای که از سامانه اصالت و سلامت استفاده نکند به نوعی از داروهای تاریخ مصرف گذشته و یا جعلی که به نحوی وارد کشور شده است استقبال میکند بنابراین نقش بیمهها در جلوگیری از مصرف این داروها پر رنگ است.