پخش زنده
امروز: -
در مجموع به نظر مي رسد حذف چهار صفر از پول ملي، ضروري است، اما شمشير دولبه اي است که حتما بايد با دقت و کار کارشناسي و در زمان مناسب، صورت بپذيرد تا منجر به سردرگمي اقتصادي نگردد.
پژوهش خبری صدا وسیما: هیئت دولت یازدهم، در تاریخ 17/ 09/ 1395 در لایحه بانک مرکزی مصوب کرد، واحد پول کشور از ریال به تومان تغییر و هر تومان معادل 10 ریال باشد، این مصوبه که برای نهایی شدن نیاز به تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان داشت، حاکی از حذف یک صفر از پول ملی بود. این در حالی بود که طرح حذف صفر پول ملی، در دولت گذشته با پیشنهاد حذف 3 تا 4 صفر مطرح شده بود ، اما در نهایت جمعبندی دولت، این شد که فعلاً رفورم پولی انجام نشود.
پس از گذشت 2 سال از این موضوع، در 11 دی 1397، در مراسمی با حضور رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد از اسکناسهای جدید 50 هزار تومانی رونمایی شد. نکته مهم و البته مرتبط با این گزارش، در رونمایی از اسکناسهای 50 هزار تومانی این است که در طرح جدید این اسکناسها، تغییر واحد پول ملی به تومان عملاً اجرایی شده است و 4 صفر کمرنگ شده است.
13 مرداد 1398، در جلسه هیئت وزیران، لایحه اصلاح قانون پولی و بانکی کشور، به تصویب رسید و در 30 مرداد 1398، رئیس جمهور این لایحه را برای طی تشریفات به مجلس ارسال کرد، اما قید یک فوریت برای این لایحه، خبر از طولانی بودن زمان به سرانجام رسیدن آن است و احتمالا به عمر مجلس و دولت فعلی نمی رسد.
این لایحه بند الف ماده نخست قانون پولی و بانکی ایران را بدین ترتیب، تغییر خواهد داد: "واحد پول ایران تومان است و هر هزار تومان معادل ۱۰،۰۰۰ ریال موضوع ماده یک قانون یاد شده و معادل ۱۰۰ ریال جدید است، که هر تومان برابر 10 هزار ریال فعلی خواهد شد. "
اما آیا زمان رفورم پول ملی فرا رسیده است یا هنوز پیش شرط های فراوانی لازم الاجرا می باشد؟ پژوهش حاضر، پاسخ به این سوال و مسئله حذف صفر از پول ملی و آثار احتمالی مثبت و منفی آن را مورد بررسی قرار داده است.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری// تینا صالحی