پخش زنده
امروز: -
رییس انجمن شیمی ایران : 100 هزار دانش آموخته جویای کار رشته های مختلف مقطع دکترا در کشور وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ رییس انجمن شیمی ایران در نهمین همایش شیمی و محیطزیست ایران در اراک افزود: بهکارگیری نشدن این ظرفیت های علمی در شرایطی است که کشور در بسیاری از موارد وابسته به واردات است و اگر زمینه فعالیت این سرمایه های علمی مهیا شود تولید داخل قدرتمند می شود.
شمسیپور افزود: مشکل استفاده نکردن بهینه از دانش آموختگان دانشگاهی باید در سایه توجه مسئولان رفع شود.
وی گفت: تولید یک و 58 درصد علم جهان در کشور نشان از کیفیت مراکز علمی کشور و بنیه نیروی انسانی در این زمینه دارد.
رییس انجمن شیمی ایران افزود : دانشمندان ایران اسلامی در چاپ مقالات در بسیاری از مجله های معروف دنیا رتبههای برتر جهانی را به خود اختصاص داده اند که این مهم بیانگر کیفیت علمی کشور است.
شمسی پور گفت : 300 دانشمند ایرانی در جهان وجود دارد که مزیت اصلی برای کشور به شمار رفته و باید در سایه برنامه ریزی صحیح زمینه استفاده حداکثری از آنان برای رونق تولید و شکوفایی علمی و اقتصادی ایجاد شود.
وی افزود: با استفاده صحیح و مناسب از ظرفیت دانش آموختگان شیمی می توان در مدت 10 سال خام فروشی نفت را در کشور پایان داد و با ارزش افزوده ناشی از آن زمینه توسعه و پیشرفت را برای کشور به ارمغان آورد.
شمسی پور افزود : دانشگاهها و مراکز علمی کشور نباید بپذیرند که نیروی مازاد و بدون استفاده تولید کردهاند بلکه بخشهای دیگر جامعه هستند که باید هنر بهکارگیری توان علمی این افراد را در بدنه صنعت، کشاورزی و خدمات داشته باشند.
رییس انجمن شیمی ایران گفت : بخش بزرگی از پژوهشهای دانشگاهی معتبر دنیارا دانشمندان ایرانی اداره می کنند که این مهم نشان از کیفیت و ظرفیت علمی بال در ایران است.
وی افزود: این انجمن با دارا بودن 350 نفر از بهترین نیروهای علمی از نظر کمیت و کیفیت بزرگترین انجمن علمی در کشور است و 10هزار نفر به صورت دایم پایگاه اینترنتی این انجمن را دنبال می کنند.
وی افزود : 15 کمیته در انجمن شیمی ایران فعال است و 60 نفر وظیفه تهیه و تدوین مجلات این انجمن را برعهده دارند.
دبیر علمی نهمین همایش ملی شیمی و محیط زیست ایران هم گفت: شناسایی اندازهگیری آلایندههای آب، هوا و خاک، شیمی پسماندهای صنعتی، شهری و آزمایشگاهی، روش کنترل و کاهش آلایندههای هوا، آب و خاک و شناسایی و اندازه گیری سموم و آفتکش های مضر در محصولات کشاورزی و غذایی از جمله محورهای این همایش عنوان کرد.
ذوالقرنین معرفی چالشهای صنعت، ارتباط بین پژوهشگران و صنعت و معرفی ظرفیتهای اراک را از جمله اهداف برگزاری این همایش عنوان کرد و افزود: 221مقاله به دبیرخانه نهمین همایش ملی شیمی و محیط زیست ایران ارسال شد که 16 مقاله به صورت شفاهی و سخنرانی و 161مقاله به صورت پوستر در این همایش ارائه می شود.