پخش زنده
امروز: -
نماینده مردم آشوریان در مجلس شورای اسلامی ایران، وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و گردشگری را فردی پرکار، متواضع و پاسخگو دانست
>>> مونسان، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شد
>>> صحبتهای مخالفان وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت؛ آقای یوناتن بت کلیا، در نشست علنی امروز سه شنبه مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ضمن تسلیت شهادت امام حسین (ع) و یارانش به نمایندگان، دولتمردان و ملت شریف ایران و خیرمقدم به معاون اول رئیس جمهور و اعضای هیات دولت، عنوان کرد: براساس آمار گردشگران ورودی به کشور در سال ۹۷ رشد ۵۲.۵ درصدی نسبت به سال گذشته داشته اند که این بیانگر عملکرد مثبت در این حوزه است و میراث فرهنگی شامل تمام نشانههای زندگی بشری است که دارای مشخصههای فرهنگی، تاریخی و هنری بوده و ریشه در گذشتههای دور یک سرزمین دارد.
وی افزود: نقش میراث فرهنگی در توسعه صنعت توریسم بسیار سازنده است و همواره تاکید میشود که میراث فرهنگی علاوه بر اینکه یکی از مهمترین عناصر سازنده و قوام دهنده هویت انسانی است زمینههایی را فراهم میکند که دولتها بتوانند با کنترل و مدیریت پیامدهای منفی گردشگری، ضمن معرفی فرهنگ، تاریخ و هنر خود به جهان، با جذب گردشگر باعث ورود ارز و توسعه کشور شوند.
نماینده مردم آشوریان در مجلس شورای اسلامی، افزود: با این حال توجه به میراث فرهنگی در برنامه ریزی توریسم، آثار مطلوبی، چون بهبود زندگی مردم، افزایش امکانات تفریحی و سرگرمی گسترش تبادلات فرهنگی، افزایش تقاضا برای نمایش آثار فرهنگی و تاریخی جامعه میزبان، بهبود تصور در مورد فرهنگها و جوامع دیگر، توسعه موزه ها، تئاترها و سایر مراکز فرهنگی، فنون محلی و فعالیتهای فرهنگی و سنتی را به دنبال دارد.
آقای بت کلیا، ادامه داد: میراث فرهنگی به عنوان آثار گذشتگان دارای ارزش فرهنگی و شامل آداب، رسوم، سنت ها، بناها و هرآنچه که از گذشته به ما رسیده باید برای آیندگان حفظ شود که این داشته منحصر به فرد و غیرقابل جایگزین در میان نسلها از ارزش و احترام برخوردار است.
عضو کمیسیون عمران مجلس، گفت: هویت اقوام در همین آثار قابل احصاست و در پس هر میراث، داستانی نهفته است که میتواند باورهای ملی، قومی و مذهبی را زنده نگه دارد.
وی تصریح کرد: کشور ایران به عنوان سرزمینی کهن به درازای همه تاریخ و تمدن بشریت، مسئولیت هر ایرانی را در صیانت از میراث فرهنگی خود به عنوان بخشی از هویت جامعه بشری دو چندان میکند.
آقای بت کلیا، افزود: اگر امروز اقلیتهای دینی در کشور ایران آزاد و راحت هستند و از حقوق اساسی برخوردارند، اگر امروز اقوام مختلف در کنار هم در محور هم وطن بودن متحد هستند شک نکنید به خاطر وجود میراث فرهنگی کهن است.
نماینده مردم آشوریان در مجلس، گفت: وقتی کلیساهای جامعه مسیحی در گذر تاریخ ایران بوده و باقی مانده اند وقتی آثار آشوریان در میراث فرهنگی ایران قدمتی به اندازه تاریخ کشور دارد موجب میشود تا امروز این قوم در سرزمین خود احساس تنهایی نکند و این ممتازترین جلوه حقوق بشری است که در ایران متصور است.
وی ادامه داد: لذا لازم بود نظام اداری قدرتمند، کار آمد و پاسخگویی متولی این بخش از هویت کشور باشد که خوشبختانه با تصویب مجلس تاسیس وزارت میراث فرهنگی و گردشگری قانونی شد.
آقای بت کلیا، ادامه داد: حال که سطح پاسخگویی و تمرکز اداری در حوزه میراث فرهنگی از معاونت رئیس جمهور به وزارتخانه ارتقا یافته است لازم است سکانداری این دستگاه مهم به عهده فردی شایسته و کارآمد قرار گیرد.
وی افزود: آقای مونسان را سالهاست میشناسیم فردی است بسیار کارآمد، محبوب، دلسوز و دور از هرگونه جناح بندی و آشنا به فرهنگ، میراث و گردشگری، در سالهای مسئولیت نیز بسیار خوب عمل کرده است. وی فردی پرکار، متواضع و پاسخگو هستند و از هرگونه پیشنهاد و انتقاد نیز استقبال میکند.
نماینده مردم آشوریان در مجلس، با یادآوری موفقیتهای مونسان در حوزه شهرداری عنوان کرد: وی مدیری نمونه در شهرداری بود که در حوزه ساختمان با انتخاب مردم برگزیده شد.
وی با اشاره به عملکرد مونسان در حوزه گردشگری و میراث فرهنگی، اظهار کرد: رشد ۱۴.۲ درصدی درآمد ارزی سال اول دولت دوازدهم نسبت به سال ۱۳۹۵ و رشد ۴۵ درصدی سال ۱۳۹۷ نسبت به سال ۱۳۹۶ و رشد ۶۶ درصدی نسبت به پایان دولت یازدهم از جمله آنها است.
آقای بت کلیا، ادامه داد: رشد ۵۲.۵ درصدی گردشگران ورودی در سال ۱۳۹۷ به تعداد ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر و همچنین رشد ۶۶ درصدی درآمد ارزی در سال ۱۳۹۷ معادل ۱۱.۶ میلیارد دلار از جمله اقدامات مثبت در این حوزه است.
وی ادامه داد: تدوین افزایش ۴۰ درصدی گردشگران ورودی در چهارماهه نخست سال ۱۳۹۸ و تدوین سند راهبردی توسعه گردشگری کشور به عنوان تکلیف برنامه ششم توسعه، طراحی برند ملی گردشگری کشور و اجرای آن از مهر ۱۳۸۸، جذب مشارکت سازمانهای تخصصی بین المللی برای اجرای ۶ پروژه ملی گردشگری در کشور، لغو روادید برای کشورهای مهم هدف گردشگری (چین و عمان)، تعیین شهرهایی از کشور به عنوان پایتخت گردشگری تبریز ۲۰۱۸ در سطح سازمان همکاری اسلامی، همدان ۲۰۱۸ پایتخت گردشگری کشورهای آسیایی (ACD) از جمله اقدامات مونسان در حوزه گردشگری است.
نماینده مردم آشوریان در مجلس، افزود: اخذ ۸ نشان جغرافیایی برای ۸ رشته صنایع دستی ایران از سازمان مالکیت فکری و معنوی، راه اندازی و تجهیز ۴۵ موزه و اماکن تاریخی، فرهنگی به سیستم فروش بلیط الکترونیک، تصویب قانون حمایت از مرمت و احیای بافتهای تاریخی و فرهنگی، مرمت و بازسازی مسجد جامع ساری و سرای ایکی قاپی بازار تبریز بعد از بحران آتش سوزی و مرمت و بازسازی چندین کلیسای چندصد ساله علی الخصوص کلیسای قرن اول میلادی ننه مریم ارومیه از جمله اقدامات مهم مونسان در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بود.
آقای بت کلیا، در پایان اظهار کرد: جا دارد از هم اکنون اعتماد مجلس به وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی را تبریک بگوییم چرا که ۱۱۶ نماینده برای موافقت با مونسان و فقط ۱۴ نماینده برای مخالفت با وی ثبت نام کرده بودند.
مونسان حاشیهها را کم کرده است
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، گفت: مونسان حاشیهها و رانتها را طی مدت مدیریتش کم کرده و البته سبب افزایش اشتغالزایی نیز شده است.
آقای احمد سالک کاشانی در نشست علنی امروز سه شنبه مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، گفت: رهبر معظم انقلاب پیرامون موضوع گردشگری فرموده اند "من تصورم این است که اگر مسئولین کشور بتوانند از مسئله گردشگری به شکل درست و با تبلیغات صحیح و جهتگیری صحیح استفاده کنند، درآمد آن کشور را بینیاز میکند".
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ماده ۱۰۰ برنامه ۵ ساله ششم توسعه توجه جدی به موضوع گردشگری دارد، اظهار کرد: فعالیت مونسان در دو سال گذشته با مدیریت قوی همراه بوده و توجه جدی به برنامه ششم توسعه داشته است.
وی با اشاره به اینکه میراث فرهنگی و صنایع دستی دارای راهبرد اقتصادی است و همچنین کاربرد فرهنگی دارد، تصریح کرد: خوشبختانه وزیر پیشنهادی در هر دو مقوله برنامههای مختلفی را به قوه مقننه ارائه کرده است؛ این مهم در حالی است که در دل برنامههای اقتصادی و فرهنگی، نوعی آموزش نیز به گردشگران داده میشود، زیرا این افراد با اذهانی نادرست وارد کشور میشوند، اما پس از خروج سفیران ایران و انقلاب اسلامی در دنیا به شمار میآیند.
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وزارتخانه مذکور، حافظ میراث فرهنگی و کهن ایران و انقلاب اسلامی است، افزود: همانگونه که رهبر انقلاب فرمودند بخش اقتصادی درآمد گردشگری در کشور چند برابر فروش نفت خام محسوب میشود که امری با اهمیت است.
آقای سالک گفت: ۱۲۹ هزار و ۹۹ شغل در حوزه گردشگری ایجاد شده، ۶۱۳ میلیارد ارزآوری برای کشور از صادرات بیش از یک صد هزار تن صنایع دستی حاصل شده است.
این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به اینکه گردشگری گنج پنهان و توسعه پایدار کشور محسوب میشود، زیرا ایران جزو ۱۰ کشور توریستی جهان و ۵ کشور تاریخی دنیا به شمار میرود، اظهار کرد: باید یادآور شد سازمان میراث فرهنگی در حوزه فناوری اطلاعات در ۳ ماهه سال ۹۸ از رتبه ۵۴ در سال ۹۶ به رتبه ۲۰ ارتقاء یافته که نشاندهنده فعالیت وزیر پیشنهادی است.
وی با اشاره به اینکه سابقه تاریخی سرزمینمان بیش از ۱۱ هزار سال مدنیت است که امری مهم محسوب میشود، افزود: بیش از یک میلیون اثر تاریخی در کشور وجود دارد که ۳۴ هزار از این امر در قالب اثر ثبتی و به صورت ملی و ۲۴ هزار اثر به صورت جهانی ثبت و مطرح شده است. همچنین دو هزار و ۸۱۵ اثر ملی نیز شناسایی و به ثبت رسیده است.
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه میراث فرهنگی دارای جنبه اقتصاد مقاومتی است و بر این اساس تاکنون حرکت کرده است، گفت: مونسان حاشیهها و رانتها را طی مدت مدیریتش کم کرده و البته سبب افزایش اشتغالزایی نیز شده است.
آقای سالک با اشاره به گزارش معاونت نظارت قوه مقننه در خصوص سازمان میراث فرهنگی تصریح کرد: بر اساس این گزارش ۵۶ درصد اقدامات وزیر پیشنهادی با برنامههای رهبری و اسناد بالادستی، ۳۲ درصد برنامهها با سیاستهای ابلاغی دولت و برنامه ششم همسو بوده که امری مهم محسوب میشود.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: همچنین باید یادآور شد در حوزه سرمایهگذاری نیز اقدامات خوبی صورت گرفته که اجرای ۲۰۹ پروژه و بهرهبرداری از ۱۴۲۵ واحد بومگردی و موافقت با صدور ۴ هزار و ۵۷۵ طرح سرمایهگذاری با رقم صد هزار میلیارد از دیگر اقداماتی است که در دوران مدیریت وزیر پیشنهادی انجام شده است.
نگاه مونسان در توسعه میراث فرهنگی معطوف به بخش خصوصی
نماینده مردم فلاورجان در مجلس با بیان اینکه نگاه آقای مونسان در توسعه میراث فرهنگی و گردشگری معطوف به بخش خصوصی بوده و این تنها راهکار توسعه گردشگری کشور است، گفت: حضور چند ساله وی در دولت و نزدیکی به رئیس جمهور میتواند در رشد و توسعه وزارتخانه بسیار موثر باشد.
آقای سیدناصر موسوی لارگانی در نشست علنی امروز در جریان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی در موافقت با وی، با بیان اینکه وزارت میراث فرهنگی به همت مجلس دهم تاسیس شد، گفت: بنابراین لازم است در ابتدای راه شخصی موثر، کاربلد، مسلط و واقف به ظرفیتها و کمبودهای وزارتخانه و آشنا با مشکلات هر سه حوزه و همراه و همسو با دولت در رأس کار قرار گیرد تا زیرساختهای وزارتخانه در ابتدای کار به درستی پایه ریزی شود.
نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی افزود: از مهمترین نقاط قوت عملکرد اقای مونسان میتوان به مواردی از جمله تقویت مشارکت بخش خصوصی، استفاده از ظرفیت سایر نهادها و دستگاهها در مرمت آثار تاریخی، توسعه زیرساختهای گردشگری، سرمایه گذاری در احداث هتلها و تلاش برای رشد ۵۰ درصدی گردشگری خارجی با توجه به تحریمهای ظالمانه و لغو روادید برخی کشورهای بازار هدف اشاره کرد.
وی با بین اینکه نگاه اقای مونسان در توسعه میراث فرهنگی و گردشگری معطوف به بخش خصوصی است و این تنها راهکار توسعه گردشگری کشور است، ادامه داد: سابقه نشان داده اقای مونسان از لحاظ سیاسی با جناحها و جریانهای مختلف همکاری داشته، اما هیچگاه وارد بازیهای سیاسی نشده است. همچنین حضور چند ساله در دولت و نزدیکی به رئیس جمهور میتواند در رشد و توسعه وزارتخانه در آینده موثر باشد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: سازمان جهانی گردشگری، ایران را جزو ۱۰ کشور نخست جهان در زمینه داشتن جاذبههای گردشگری میداند و مطابق آمار بانک مرکزی، حدود ۱۲ میلیارد دلار سهم گردشگران در ایران است که با افزایش ۶۰ درصدی آن مواجه شدیم، هر چند انتظارات ظرفیتها بسیار بیشتر است.
اقای موسوی لارگانی ادامه داد: مونسان در امور گردشگری به برخی مسئولیتها و شئونات اسلامی کاملاً واقف بوده و به این شئونات توجه ویژهای دارد؛ در سال گذشته ۶۰۰ میلیون دلار صادرات صنایع دستی داشتیم که نسبت به سالهای گذشته رشد قابل توجهی داشته و بیش از ۳۶۰۰ میلیارد تومان صنایع دستی در داخل کشور رشد داشته و دلیل افزایش فروش این است که از سال ۹۶ طرح تجاری سازی صنایع دستی به همت مونسان کلید خورد تا صنایع دستی کشور به صورت فلهای به فروش نرسد.