پخش زنده
امروز: -
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: طبق مصوبه ستاد فرهنگی و راهبری نقشه مهندسی فرهنگی، سازمان برنامه و بودجه ملزم به ارائه گزارشی از اقداماتش درباره «پیوست فرهنگی» است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای سعید عاملی در پاسخ به پرسش خبرنگار ما درباره اهمیت پیوست فرهنگی و اولویت آن در نقشه فرهنگی کشور افزود: این موضوع در جلسه ۲۹ تیر این ستاد به تصویب رسید و منتظر دریافت این گزارش هستیم.
وی تأکید کرد: اکنون فرهنگ، زمینه اصلی همه امور اجتماعی است، زیرا ما با «فرهنگ مرکزی» مواجهیم و دوره سیاست مرکزی و حتی اقتصاد مرکزی سپری شده و اکنون فرهنگ متغیر زمینه است و هر اقدامی که در کشور بخواهد انجام شود باید نگاهش به فرهنگ باشد.
آقای عاملی ابراز امیدواری کرد ستاد هماهنگی و راهبری نقشه فرهنگی مسیر عملیاتی کردن برنامههای فرهنگی کشور را پیگیری میکند، زمینه اجرای پیوست فرهنگی نیز فراهم شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین در پاسخ به این پرسش خبرنگار ما که چرا با گذشت ۱۸ سال از فرمان رهبر معظم انقلاب درباره تدوین و اجرای نقشه فرهنگی کشور هنوز در مرحله تدوین شاخصها قرار داریم، گفت: واقعیت این است که دولتمردان عموماً مسائل روز را محور قرار میدهند و مسائل اقتصادی دائم اولویت ما را تشکیل میدهد.
وی افزود: پس از جنگ تحمیلی که با خسارتهای عظیمی مواجه شدیم باید آن را جبران میکردیم و به علت آن که حوزه فرهنگ برای برخی مسئولان کشور ملموس نیست به آن کمتر توجه شده است.
آقای عاملی گفت: البته در حوزه فرهنگ نیز قضاوتها مبتنی بر گمانه زنی هاست یعنی تا حدی اقدامات انجام شده در این عرصه را نادیده میگیریم اگرچه با وضع مطلوب نیز فاصله داریم چنان که رهبر معظم انقلاب نیز به درستی بیان میفرمایند که ما با عدالت اجتماعی فاصله داریم.
وی افزود: به فرموده ایشان، ما مسیری را طی کرده ایم و از براندازی نظام شاهنشاهی و استقرار نظام اسلامی طبق قانون اساسی کشور به تشکیل دولت رسیدیم، اما دو مسیر دیگر نیز داریم که ایشان بر آن تأکید دارند نخست تشکیل دولت اسلامی و دیگری تشکیل جامعه اسلامی تا به تمدن نوین اسلامی برسیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: البته نشانههای ما در عرصه فرهنگ به آن سمت است و من از بیانیه گام دوم رهبر انقلاب این درس را میگیرم که ما به یافته هایمان بیشتر توجه کنیم تا نداشته هایمان؛ بالأخره نداشتههای زیادی داریم که حسرت میخوریم که کاش این طور نبود.
آقای عاملی در پاسخ به این پرسش که نقشه فرهنگی کشور چه زمان عملیاتی میشود؟ افزود: این نقشه در حال عملیاتی شدن است، چون نخستین قدم در این مسیر تشکیل ستاد راهبری و هماهنگی و دومین گامش تقسیم کار ملی و تعیین اولویتهای فرهنگی کشور است که ما کاملاًَ به این سمت در حرکتیم.
وی گفت: به ویژه در وظایف شش گانهای که برای سند مهندسی فرهنگی کشور ترسیم شده، این سند باید به برنامه و بودجه کشور وصل شود و الا اگر سندی تصویب کنیم و هیچ پشتوانهای در برنامه و بودجه نداشته باشد نمیتوانیم گام برداریم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین در پاسخ به این پرسش که چرا به رغم گرایش بیش از ۸۰ درصدی مردم به رسانه ملی و مرجع بودن صدا و سیما علیه این رسانه جو سازی میشود، افزود: ما در مسائل مختلف با گمانه زنیهای اجتماعی مواجهیم مثلاً آمارهایی بیرون میآید که با استناد به آن گفته میشود درصد بالایی از مردم تجربه فساد دارند.
آقای عاملی گفت: اما وقتی در این باره مطالعه میکنیم میبینیم که فقط ۱۱ درصد تصریح کرده اند که تجربه فساد داشته اند مثل اینکه از آنان درخواست رشوه شده باشد با این وجود این ذهنیت اجتماعی وجود دارد که مثلاً ۷۰ درصد جامعه، فساد را در نظام اداری تجربه کرده اند.
وی افزود: درباره رسانه ملی بیشتر، برخی احساس اجتماعی درباره این رسانه را گمانه زنی میکنند.
آقای عاملی همچنین درباره نقش نگرش سیاسی در این گونه قضاوتهای غیرمنصفانه گفت: به هر حال گرایشهای سیاسی نیز در قضاوتها تأثیر دارد، انگارههای سیاسی در هر دو جناح کشور برای این که در خیلی زمینهها فکر نکنیم تعیین کننده است.