جلسه شورای عالی سیاستگذاری مهارتآموزی کارکنان وظیفه
اجرای ۸۳ درصد طرح مهارتآموزی سربازان
وزیر دفاع از اجرایی شدن ۸۳ درصد طرح مهارتآموزی کارکنان وظیفه در این وزارت خانه خبر داد
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ امیر سرتیپ امیر حاتمی در چهارمین جلسه شورای عالی سیاستگذاری مهارتآموزی کارکنان وظیفه، با اشاره به اهمیت مهارتآموزی در حل معضل بیکاری اظهار داشت: امروز یکی از دغدغههای جوانان ما مسئله بیکاری است که باید با اجرای برنامههای راهبردی این مشکلات را برطرف کنیم.
وی با اشاره به اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی سطح تحصیلات جوانان افزایش یافته است، گفت: باید متناسب با نیاز جامعه و نوع تخصص و تحصیلات برای افراد ایجاد اشتغال شود و همچنین باید برای رفع معضل بیکاری برنامههای عمیقتری در کشور اجرا شود.
وزیر دفاع خاطرنشان کرد: آموزشها در حوزه اشتغال باید هدفمند، کاربردی و متناسب با نیازهای کشور باشد، در سال ۹۸ حدود سه هزار و ۶۰۰ نفر را تحت آموزش تخصصی و چهار هزار نفر را آموزش عمومی دادهایم.
وی تصریح کرد: برای ارتقای سطح مهارت افراد و افزایش تجربه جوانان، با کمک شرکت ایرانسل یک مرکز آموزش مجازی راهاندازی کردهایم تا سربازان در اوقات فراغت از آن استفاده کنند.
امیر حاتمی تصریح کرد: ۸۳ درصد طرح مهارتآموزی کارکنان وظیفه تاکنون در وزارت دفاع به مرحله اجرا رسیده است و امیدواریم تا پایان سال برنامههای مدون به طور کامل انجام شود.
سردار اشتری فرمانده ناجا
اقدامات رو به رشد ناجا در حوزه مهارتآموزی سربازان
فرمانده نیروی انتظامی از رشد و پیشرفت قابل ملاحظه این نیرو در حوزه مهارتآموزی کارکنان وظیفه خبر داد.
سردار حسین اشتری در چهارمین جلسه شورای عالی سیاستگذاری مهارتآموزی کارکنان وظیفه، با اشاره به فعالیتهای ناجا در حوزه مهارتآموزی گفت: نیروی انتظامی از سال ۹۶ تا امروز در حوزه مهارتآموزی سربازان رشد قابل توجهی داشته است.
وی افزود: برنامههای آموزشی که در قالب مهارتآموزی انجام میگیرد در ۹ مرکز آموزشی ناجا و همچنین ۳۲ فرماندهی انتظامی استانها و چندین یگان مرزبانی انجام میشود.
فرمانده نیروی انتظامی گفت: برنامههای اجرایی ناجا در این حوزه از سه میلیون نفر-ساعت به پنج میلیون نفر-ساعت رسیده است.
سردار اشتری با بیان اینکه باید نیاز جامعه را به لحاظ شغلی شناسایی کرد، گفت: با فرهنگسازی میتوان رغبت جوانان را نسبت به مسئله سربازی و آموزشهای حین خدمت افزایش داد و نیروی انتظامی در این راستا دو طرح «از بیسواد تا کارشناس» و «از کارشناسی ارشد تا دکتری» را در دستور کار قرار داده است و آموزشهای متناسب با علاقهمندی و حوزه تخصصی به افراد داده میشود.
سرلشکر موسوی فرمانده کل ارتش
مهارتآموزی سربازان در ارتش به یک فرهنگ سازمانی تبدیل شده است
فرمانده کل ارتش گفت: موضوع مهارتآموزی کارکنان وظیفه در ارتش به یک فرهنگ سازمانی تبدیل شده است و در بازدیدهای فرماندهان از مناطق مختلف، این موضوع مورد توجه خاص قرار میگیرد.
امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش در چهارمین جلسه شورای عالی سیاستگذاری مهارتآموزی کارکنان وظیفه، با اشاره به فعالیتهای ارتش در حوزه مهارتآموزی اظهار داشت: بعد از ابلاغ ستاد کل نیروهای مسلح در این خصوص، قرارگاه مهارتآموزی ارتش بهطور کامل فعال شد و اهداف ترسیم شده را براساس راهبردهای تعیین شده، پیگیری و دنبال کردیم.
وی افزود: موضوع مهارتآموزی کارکنان وظیفه امروز در ارتش به عنوان یک تکلیف نهادینه شده و همچنین به عنوان یک فرهنگ در ارتش جاری و ساری است و برای به ثمر رسیدن آن از همه امکانات و ظرفیتهای موجود استفاده خواهیم کرد.
فرمانده کل ارتش گفت: یکی از مواردی که امروز در بازیدهای فرماندهان از مناطق مختلف مد نظر قرار میدهیم، بحث پیگیری و توجه به اهمیت مسئله مهارتآموزی سربازان است، که البته در این رابطه امکانات و تجهیزات را هم لحاظ میکنیم.
سرلشکر موسوی تصریح کرد: نیروهای ما در ارتش کارگاههای آموزشی را به صورت کلاس برگزار میکنند که تعداد این کلاسهای مهارتآموزی نسبت به سال گذشته سه و نیم برابر افزایش داشته است.
وی گفت: همچنین برای مرتفع کردن بخشی از مشکلاتی که در تحقق این مسئله میتواند راهگشا باشد، با وزارتخانههای طرف قرارداد تعامل خوبی برقرار کردهایم.
فرمانده کل ارتش خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۷ بخش قابل توجهی از این طرح در سطح ارتش جمهوری اسلامی به منصه ظهور رسید و امیدواریم که در سالهای آینده رشد قابل توجهی در این زمینه داشته باشیم.
سرلشکر موسوی با اشاره به اینکه تاکنون ۷۰۰ مربی را در در حوزه مهارتآموزی تعلیم دادهایم، افزود: همچنین اقداماتی را در راستای توسعه زیرساختها، بهروز کردن دانش مربیان، ایجاد وسایل کمکآموزشی و ارتقای سطح آموزشها انجام دادهایم که امیدواریم نتایج مثبت آن را در سالهای آینده شاهد باشیم.
سردار سلامی فرمانده کل سپاه
رتبه بندی فرماندهان با توجه به اهتمام به مهارت آموزی سربازان
فرمانده کل سپاه پاسداران گفت: مهارت آموزی سربازان آنقدر برای ما اهمیت دارد که فرماندهان ما باتوجه به اهتمام شان به این موضوع ارزیابی و رتبه بندی میشوند.
سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی در چهارمین جلسه شورای عالی سیاست گذاری مهارت آموزی کارکنان وظیفه، بیکاری را از چالشهای اساسی جامعه خواند و افزود: پس از دوران خدمت سربازی اگر برنامه منظم و مدونی داشته باشیم و مهارتهایی که سربازان در این دوران آموخته اند عملی شود بر خیلی مشکلات میتوان غلبه کرد.
وی گفت: برای مهارت آموزی سربازان همه ظرفیتهای ممکن سپاه را پای کار آورده ایم و بر هشت مهارت که فراوانی بیشتری دارد برای تامین کارگاه و تربیت مربی تمرکز داریم که مکانیک خودرو، برق ساختمان، آرایشگری، آشپزی، نانوایی، تاسیسات و جوشکاری از این مهارت هاست.
فرمانده کل سپاه افزود: در ۵ مرکز آموزشی این برنامههای آموزشی را اجرایی و تلاش میکنیم این فعالیتها به جریان رقابت میان فرماندهان سپاه تبدیل شود.
حجتی وزیر جهاد کشاورزی
آموزش مهارت به ۲۷ هزار سرباز
وزیر جهادکشاورزی گفت: سال گذشته به ۲۷ هزار سرباز آموزشهای مهارتی داده شده که قرار است امسال این آموزشها به ۳۰ هزار سرباز داده شود.
محمود حجتی در چهارمین جلسه شورای عالی سیاست گذاری مهارت آموزی کارکنان وظیفه با اشاره به اینکه برای اجرای مهارت آموزی به سربازان بسیج عمومی در وزارتخانه ایجاد شده است، افزود: ما از ظرفیتهای سازمان تحقیقاتی وزارتخانه در این بخش استفاده زیادی میکنیم.
وی اضافه کرد: یکی از مشکلات ما در این بخش مهارت در میدان است چراکه در کلاسهای آموزشی مشکل خاصی نداریم.
در بخش دیگری از این برنامه رئیس جمعیت هلال احمر گفت: ما سالانه ۸ تا ۱۰ هزار میلیارد تومان جبران خسارت داریم که امسال سهمیه پر شده است و اگر ۲۰ تا ۲۵ درصد این هزینهها را صرف آموزش کنیم اثرگذار خواهد بود.
علی اصغر پیوندی با اشاره به اینکه مهارتهای امداد و نجات برای نجات فرد و جامعه است، افزود: هدف ما ارتقای مهارتهای کاربردی و آمادگی در برابر مخاطرات است و در این بخش باید ظرفیت نیروهای مسلح در حوادث غیرمترقبه به صورت هدفمند استفاده شود.
وی گفت: در ۵ مرکز آموزشی تاکنون نزدیک به ۳ هزار سرباز آموزش مهارتی دیده اند.
تندگویان معاون وزیر ورزش
انتقاد معاون وزیر ورزش از برداشتن سقف مقطع تحصیلی در برخی دانشگاهها
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: برخی دانشگاهها سقف مقطع تحصیلی را برداشته اند و یک جوان حتی تا ۱۰ سال میتواند دوره کارشناسی را بگذراند که همین موجب فرار از خدمت سربازی میشود.
محمدمهدی تندگویان در چهارمین جلسه شورای عالی سیاست گذاری مهارت آموزی کارکنان وظیفه افزود: مهمترین مشکل جوانان فقر مهارت است و این مشکل فقط دغدغه سربازان نیست و ما اکنون فارغ التحصیلان دکتری داریم که، چون مهارت ندارند نمیتوانند یک کارگاه ایجاد کنند.
وی گفت: در دانشگاهها و مدارس هم فقط علم یاد میدهیم و از مهارت خبری نیست.
آقای تندگویان افزود: ما برای مهارت آموزی سربازان فرهنگ سازیهای قابل توجهی داشته ایم به این ترتیب که جوانان را تشویق میکنیم که سربازی بیایند چراکه قرار است مهارتی فرابگیرند، اما اینکه برخی دانشگاهها سقف مقطع تحصیلی را برداشته اند و یک جوان میتواند با پرداخت پول ۱۰ سال دوره کارشناسی را طول بدهد، موجب ریزش دوره سربازی و فرار از خدمت میشود که قطعا باید اصلاح شود.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور هم در این نشست گفت: مهارت آموزی سربازان امر بسیار خوبی است، اما ما باید توجه داشته باشیم سربازانی که در قالب امریه مشغول به کار در دستگاهها میشوند جز سربازمعلمها و آنها که در امور بهداشتی فعال میشوند هیچ کارآیی ندارند و هر دستگاهی فقط به فکر حل مشکل خودش است.
جمشید انصاری افزود: مثلا در استانداریها ما نیروی مازاد هم داریم و سربازان هیچ کارآیی در آنجا ندارند و حضور آنها مشکلاتی هم برای ما ایجاد میکند و پس از مدتی از دوران سربازی پیگیری آنها اینگونه آغاز میشود که آنها را استخدام کنیم و باری بر دوش ما میگذارند.