پخش زنده
امروز: -
وزیر ارتباطات: پژوهشگاه فضایی در حوزه کاربردی کردن صنعت فضایی باعث صرفهجویی ۱۵۰۰ میلیاردی پرداخت خسارت سیل شد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، جلسه هیئتامنای پژوهشگاه فضایی به ریاست محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و با حضور سیروس موثقی، معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات؛ مرتضی براری، معاون وزیر و رئیس سازمان فضایی ایران؛ حسین صمیمی، رئیس پژوهشگاه فضایی و سایر اعضای هیئتامنا برگزار شد.
آقای آذری جهرمی، رئیس هیئتامنای پژوهشگاه فضایی، بابیان اینکه در یک سال و نیم اخیر، حرکت پژوهشگاه بهویژه در حوزه کاربردی کردن صنعت فضایی بسیار خوب و موفق بوده است، گفت: یکقلم از اموری که پژوهشگاه در این رابطه پیش برد بحث علمی و دقیق برآورد خسارت سیل ابتدای سال بود.
وی افزود: وقتی به آقای رحمانی فضلی، وزیر کشور، اعلام کردیم که توان برآورد سیل با استفاده از دادههای فضایی را داریم، پایکار ایستاد تا پرداخت خسارتها، با استفاده از دادههای فضایی بهصورت دقیق و علمی انجام شود.
وزیر ارتباطات ادامه داد: پیش از آن اطلاعات خیلی عجیبی برای برآورد خسارت سیل درآمده بود. بهطور نمونه زمین ۳۰۰ متری، ۳۰۰ هکتاری اعلامشده بود؛ زمینی را که کشت نشده بود، کشتشده اعلام کرده بودند و...؛ بنابراین تنها همین یک اقدام پژوهشگاه فضایی، باعث شد بیش از ۱۵۰۰ میلیارد تومان در موضوع پرداخت خسارت سیل صرفهجویی شود که به آقای رئیسجمهور هم اعلام کردیم، این در حالی است که از ابتدای تأسیس پژوهشگاه فضایی تا الان، ۱۵۰۰ میلیارد تومان خرج تحقیقات در حوزه صنعت فضایی نشده است.
آقای آذری جهرمی بابیان اینکه اینها تنها یک نمونه از کاربردهای صنعت فضایی است که میتواند منجر به بهبود مدیریت و افزایش بهرهوری شود، گفت: یک نمونه دیگر استفاده از دادههای فضایی، کشف مزرعه کشت خشخاش بود، هدف ما این بود که درباره واقعیتها شفافسازی کنیم و با استفاده از دادههای فضایی، جلوی جنایتی که متأسفانه در کشور در حال انجام بود، گرفته شد.
وزیر ارتباطات افزود: استفاده از کاربردهای صنعت فضایی در حال فراگیر شدن است و توافقنامههایی با نهادها و وزارتخانهها برای استفاده از دادههای فضایی در حال امضا شدن است، بنای ما این است که دستگاهها تا یک سال آینده از دادههای فضایی استفاده کنند، اما کمکم از سال آینده پژوهشگاه باید به سمت شیوههایی برای کسب درآمد از دادههای فضایی پیش برود. بخشی از این درآمد را هم خود پژوهشگاه کسب و امکان استفاده از بخشی دیگر را برای بخش خصوصی فراهم کند.
رئیس هیئت امنای پژوهشگاه فضایی گفت: با وجود محدودیتها اجازه ندادهایم که در تأمین منابع مالی پژوهشگاه، مشکلی ایجاد شود و با اولویت نخست، منابع مالی این مرکز را تأمین کردهایم، چون صنعت فضایی یک حوزه استراتژیک و بسیار حائز اهمیت است.
آقای آذری جهرمی در خاتمه با گرامی داشت یاد و خاطره سه شهیدی که سال گذشته در جریان تحقیقاتی در پژوهشگاه فضایی به درجه رفیع شهادت نائل آمدند گفت: مجموعه پژوهشگاه و سازمان فضایی هم در جوانگرایی و هم در حرکت جهادی بسیار خوب عمل کردند و امیدواریم این روند را ادامه دهند.
در ادامه این جلسه، سیروس موثقی، نایبرئیس هیئتامنای پژوهشگاه فضایی، با تأکید بر تدوین سند نیروی انسانی مبتنی بر برنامههای کلان پژوهشگاه، در راستای برنامه فضایی کشور، خواستار همکاری و هماهنگی بیشتر با اعضای هیئتامنا شد.
حسین صمیمی، رئیس پژوهشگاه نیز با ارائه مختصری از عملکرد یکساله پژوهشگاه، ارتقای سطح علمی و کاربردیتر شدن فعالیتهای فضایی را از اولویتها و اهداف پژوهشگاه برشمرد.
شیری؛ مدیر عامل پست بانک ایران
پرداخت بموقع تسهیلات اشتغالزایی
مدیر عامل پست بانک ایران گفت: در روزهای اخیر ۷۹ طرح تأمین مالی شده به ارزش ۱۰۳۸ میلیارد ریال در سراسر کشور بهرهبرداری شده است.
بهزاد شیری در ادامه افزود: این طرحها شامل ساخت سیلو، بستهبندی محصولات کشاورزی و دامداری، مجتمعهای گردشگری و بومگردی، ماشین آلات مورد نیاز دهیاریها، پرورش دامهای سبک و سنگین، ایجاد گلخانه، استخر پرورش ماهی و ایجاد باجههای بانکی روستایی است که نقش مهمی در ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی روستاها دارد.
وی تصریح کرد: علاوه بر این، پستبانکایران با پرداخت ۱۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال تسهیلات در قالب قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار درمناطق روستایی و عشایری توانسته است تامین مالی بیش از ۱۵ هزار طرح اشتغالزا را بموقع انجام دهد.
شیری گفت: تسریع در پرداخت سهم پست بانک ایران از اعتبارات اشتغالزا در دستور کار تمام واحدهای ستادی و شعب بانک قرار گرفته است و پیش بینی میشود با پرداخت کامل تسهیلات به طرحهای معرفی شده بیش از ۹۸ هزار شغل جدید ایجاد شود.
مدیر عامل پست بانک ایران تاکید کرد: پست بانک ایران علاوه بر پرداخت تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی و منابع داخلی بانک به عنوان بانک توسعهای و تخصصی حوزه فناوری اطلاعات به تامین مالی فعالیتهای این حوزه نیز توجه ویژهای دارد و ضمن استمرار این حمایتها تاکنون ۷۵۴ میلیاردریال تسهیلات به طرحهای IT و ICT در مناطق روستایی پرداخت کرده است.