وی ادامه داد: مصاحبه شوندههایی که ما در این گزارش استفاده کردیم معمولا یا دلالان خیابان ناصرخسرو بودند و یا صاحبان داروخانه و شرکتهای پخش دارو، اما این افراد به حدی از مصاحبه با خبرنگار میترسیدند که ما برای مصاحبه با هر کدام از آنها ماهها زمان گذاشتیم تا راضی شدند جلوی دوربین صحبت کنند.
شفیعی گفت: آنگونه که از صحبتهای این افراد میشود برداشت کرد به نظر میرسد که فضای مافیایی فروش دارو فضایی بسیار کوچک است و اکثر افراد در این چرخه همدیگر را میشناسند و به دلیل خطراتی که ممکن بود مصاحبه شونده را تهدید کند ما مجبور به تغییر صداوتصویر آنها شدیم.
شفیعی در جواب سوال مجری مبنی بر اینکه چگونه میتوان جلوی این اتفاقات را گرفت تصریح کرد: تنها راه جلوگیری کردن از قاچاق و نشت دارو استفاده از سامانههای الکترونیکی برای کنترل چرخه تهیه و توزیع این کالا است و در حوزه دارو هم سالهاست سامانهای به نام تیتک راه اندازی شده که متاسفانه تا کنون نتوانسته با حداکثر توان فعالیت کند.
وی گفت: سامانه تیتک از سال ۹۳ با هدف پوشش چرخه واردات و تولید دارو تا پخش و در اختیار مصرف کننده قرار گرفتن شروع به کار کرد، اما تا کنون تنها بخش واردات و ترخیص این سامانه پس از ۵ سال در حال فعالیت است.
به گفته خبرنگار خبرگزاری صداوسیما در مصاحبههایی که بعضی از مدیران ارشد و میانی سازمان غذا و دارو پیش از این داشته اند به نظر میرسد این سازمان قدرت مقابله با شرکتهای پخش را ندارد و به همین دلیل تا کنون بخش توزیع در این سامانه فعال نشده است.
شفیعی ادامه داد: از جمله مشکلات دیگر این سامانه این است که امروز پس از حدود ۵ سال از شروع فعالیت این سامانه تا کنون ۳۰ مدیر برای مدیریت این سامانه انتخاب و عزل شدند که همین تغییرات مدیریتی بسیار، خود یکی از مهمترین دلایل عدم پیشرفت برنامه ریزی شده سامانه تیتک است.
وی در جواب مجری درباره واکنشهای دستگاههای نظارتی پس از پخش گزارش سوداگران جان گفت: خوشبختانه پخش این گزارش تاثیر بسیار مثبتی بین دستگاههای نظارتی داشته و از دیروز بسیاری از دستگاههای نظارتی با من تماس گرفتند و ضمن گرفتن اطلاعاتی برای برخورد با این دلالان اعلام کردند که عزم جدی بخصوص در سازمان بازرسی کشور برای کوتاه کردن دست این سودجوها بوجود آمده و بزودی اخباری در این باره از این سازمانها شنیده خواهد شد.