به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: گروههای نظارتی و بازرسی با هدف پیشگیری از بروز بیماریهای قابل انتقال از آب و غذا و کنترل بهداشتی، به طور مستمر از اماکن اسکان زائران از جمله حسینیه ها، تکایا، مدارس و همچنین مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در بین زائران بازدید میکنند.
عبدالرسول همتی افزود: در این مدت ۷۰ تیم نظارتی در شیراز و شهرستان ها، فعالیتهای ویژهای را برای کنترل سلامت مردم بر عهده دارند.
وی تصریح کرد: از دیگر اقدامات در این ایام هماهنگیهای درون بخشی و برون بخشی، برگزاری دورههای آموزش بهداشت ویژه برگزار کنندگان مراسمهای مذهبی، توزیع پیامهای بهداشتی، نصب بنرهای حاوی پیامهای مرتبط با رعایت بهداشت و سلامتی است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز تاکید کرد: تمامی افرادی که در تهیه و توزیع مواد غذایی در هیاتها و تکایا، مساجد و خیمههای عزاداری فعالیت میکنند، ضمن رعایت تمامی موازین بهداشت فردی، باید کارت بهداشتی دریافت کنند.
همتی با تاکید بر لزوم رعایت بهداشت در محافل و مراسمهای عزاداری به ویژه در زمان پخت و تهیه غذا گفت: لازم است از بسته بندی و نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط بیش از دو ساعت خودداری شود و در صورت لزوم در دمای زیر چهار درجه سانتی گراد (دمای یخچال) یا بالای ۶۳ درجه (روی شمعک گاز) نگهداری شود.
وی در خصوص ظروف عرضه مواد غذایی نذری، افزود: چنانچه امکان شست و شو و گندزدایی ظروف معمولی وجود دارد، از ظروف یک بار مصرف به دلایل زیست محیطی و آلودگیهایی که در بهداشت محیط ایجاد میکنند، کمتر استفاده شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: چنانچه از ظروف یک بار مصرف استفاده میشود، باید به نوع ظرف و خصوصیات آن به لحاظ تحمل درجه حرارت توجه شود، برای نگهداری غذای داغ بهتر است از ظروف گیاهی یا آلومینیومی استفاده کنند، برای نوشیدنیهای سرد، لیوانهای پلاستیکی شفاف و برای مایعات گرم، لیوانهای گیاهی یا کاغذی مناسبتر است.
همتی با بیان اینکه سامانه تلفنی ۱۹۰ برای رسیدگی به شکایات مردمی همواره فعال است، از شهروندان خواست تا در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی با این سامانه تماس بگیرند.