به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان گفت: از ابتدای امسال تا آخر مرداد این تعداد مسافر و گردشگر ورودی به استان در هتل ها، مهمانپذیرها، هتل آپارتمان ها، مجتمعهای گردشگری، اقامتگاه بومگردی، خانه مسافر، اقامتگاههای موقت، خانه معلم، زائرسراها و مهمانسرای ادارات استان اسکان یافتهاند.
سید محسن علوی با اشاره به اینکه در این مدت در هتلهای استان ۱۱۷ هزار و ۱۸۸ نفر اقامت داشتند افزود : میزان اقامت در هتل آپارتمان پنج هزار و ۴۶۷ نفر، مهمانپذیرها ۵۳ هزار و ۴۶۵ نفر ، اقامتگاههای بومگردی ۹ هزار و ۵۳۴ نفر، خانه مسافرهای دارای مجوز ۴۵ هزار و ۳۲۷ نفر و غیر رسمی ۳۸۲ هزار و ۲۷۰ نفر ، زائر سراها ۱۰ هزار و ۳۱۴ نفر و اقامتگاههای موقت ۴۷۷ هزار و ۵۸۵ نفر بوده است .
وی با بیان اینکه میزان اقامت در کمپهای موقت نیز ۱۱۲ هزار و ۳۸۳ نفر بوده است، افزود: چادرهای مسافرتی در پارکها ، حاشیه بلوارها و خیابانها ۳۶۵ هزار و ۲۰۲ نفر ، تاسیسات اقامتی وابسته به وزارت آموزش و پرورش ۱۷۹ هزار و ۸۴۵ نفر و مهمانسرای ادارات ، خوابگاههای دانشجویی و سالنهای ورزشی ۱۰۳ هزار و ۶۲۲ نفر بوده است.
علوی گفت : پنج هزار و ۴۷۳ بازدید از مراکز اقامتی و پذیرایی کردستان انجام شد.
علوی افزود : در همین مدت در راستای نظارت بر تاسیسات و مراکز اقامتی و پذیرایی ، پنج هزار و ۴۷۳ مورد بازدید توسط کارشناسان و ناظرین این اداره کل صورت گرفته که یک هزار و ۷۱۴ مورد آن مربوط به مراکز اقامتی ، یک هزار و ۶۰۸ مورد رستورانها و مراکز بین راهی، ۴۴۷ مورد دفاتر خدمات مسافرتی و یک هزار و ۷۰۴ مورد از مراکز اقامتی موقت است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان یادآور شد: نتیجه این بازدیدها در این مدت ۷۴ مورد تشویق، ۱۰۳ مورد تذکر، ۱۱ مورد اخطار کتبی و ۲ مورد تعطیل و تعلیق بوده است.
وی با اشاره به اینکه از مراکز اقامتی شکایتی انجام نشده است، گفت: تعداد شکایت واصله از دفاتر خدمات مسافرتی و تورها پنج مورد است که نتیجه رسیدگی سه مورد آن در حال بررسی و ۲ مورد دیگر در دست اقدام است البته تعداد شکایات رسیده از مراکز پذیرایی ۲ فقره بوده که هر ۲ مورد در دست اقدام است.
علوی بر تلاش همه جانبه تمامی دستگاههای مرتبط با ستاد اجرای خدمات سفر استان در زمینه بهبود زیرساختهای گردشگری و رونق سفر به استان اشاره کرد و گفت: در امسال چهار میلیون و ۷۲۱ هزار و ۴۱۰ نفر از جاذبههای استان بازدید کردند.
وی افزود: از این تعداد، ۲ میلیون و ۱۱۳ هزار و ۲۷۴ نفراز جاذبههای دست ساز، یک میلیون و ۹۴۰ هزار و ۲۰۳ نفر از جاذبههای طبیعی و ۶۶۷ هزار و ۹۳۳ نفر از جاذبههای تاریخی - فرهنگی بازدید کردند که در کل این آمار نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۱ درصد رشد را نشان میدهد.
علوی گفت: سامانه تلفنی ۰۹۶۲۹ به منظور دریافت هرگونه شکایت، پیشنهاد و یا انتقاد از جانب هموطنان آمادگی دارد.
استان کردستان دارای یک هزار و ۵۲۴ اثر تاریخی شناسایی شده شامل آثار باستانی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکانهای طبیعی است، ۸۷۲ اثر از این تعداد شامل ۷۷۳ اثر غیر منقول شامل (آثار تاریخی، تپه، محوطه و بنا) ، ۲۰ مورد میراث طبیعی ، ۶۰ مورد میراث معنوی و ۲۳ مورد میراث منقول در فهرست آثار باستانی کشور به ثبت رسیده است.