پخش زنده
امروز: -
معاون هماهنگی وزارت کشور: سند راهبرد ملی مدیریت بحران در مهلت مقرر قانونی با همکاری سایر دستگاهها تدوین میشود
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، جلسه نحوه اجرای قانون جدید سازمان مدیریت بحران ظهر امروز یکشنبه با حضور معاون هماهنگی وزارت کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران در محل سازمان مدیریت بحران برگزار شد.
سید سلمان سامانی معاون هماهنگی وزارت کشور در این جلسه با بیان اینکه قانون جدید مدیریت بحران کشور ظرفیتهای بالقوهای را در امور پیش بینی و پیشگیری، کاهش خطر و آسیب پذیری و پاسخ موثر در برابر مخاطرات طبیعی و بحران فراهم آورده است، گفت: طبق این قانون جدید سند راهبرد ملی مدیریت بحران کشور در مهلت مقرر قانونی با همکاری سایر دستگاهها تهیه و تدوین خواهد شد.
وی افزود: نخستین برنامه کاری سازمان مدیریت بحران با ابلاغ قانون جدید تدوین سند راهبرد ملی مدیریت بحران است که در جلسه امروز هماهنگیهای لازم جهت انجام این اقدام صورت گرفت. سند راهبرد ملی مدیریت بحران سندی است که در چارچوب این قانون و سایر قوانین و مقررات، جهت گیری ها، اصول، معیارها و روشهای پیش بینی، پیشگیری، کاهش خطر، آمادگی، پاسخ و بازتوانی و بازسازی توسط دستگاههای مشمول این قانون و نحوه مشارکت مردم را هماهنگ با سیاستهای کلی ابلاغی مقام معظم رهبری و برنامههای توسعه کشور مشخص میکند.
معاون هماهنگی وزارت کشور تصریح کرد: در مرحله بعدی نیز سازمان مدیریت بحران پس از تدوین سند راهبرد ملی مدیریت بحران برای تهیه برنامههای ملی کاهش خطر حوادث و سوانح، برنامه ملی آمادگی و پاسخ، برنامه ملی بازسازی و بازتوانی همراه یا برشهای استانی برنامههای ذکر شده اقدام خواهد کرد.
آقای سامانی تاکید کرد: سازمان مدیریت بحران در تهیه برنامه راهبرد ملی مدیریت بحران و ۵ برنامه ملی دیگر قطعا از ظرفیتهای دستگاههای اجرایی و مشاوران حقوقی و اساتید دانشگاه و متخصصان استفاده خواهد کرد.
وی با بیان اینکه به منظور ارتقای همکاری و هماهنگی بین سازمانی به منظور ایجاد هم افزایی و تحقق اهداف کلان، بانک اطلاعاتی تخصصی مدیریت بحران و دسترسی متناسب به نظام جامع مدیریت بحران ایجاد خواهد شد، گفت: طبق قانون جدید مدیریت بحران، ریاست ستاد مدیریت بحران کلانشهر تهران در شرایط اضطراری برعهده وزیر کشور همراه با عضویت استاندار، فرماندار و شهردار تهران و سایر مدیران خواهد بود.
سی و چهارمین جلسه ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی؛ فردا
دبیر ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی کشور گفت: جلسه سی و چهارم ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی کشور، فردا یازدهم شهریور ماه در محل وزارت کشور برگزار میشود.
سید رمضان شجاعی کیاسری افزود: در سی و چهارمین جلسه ستاد، گزارش روسای کارگروههای پنجگانه و نمایندگان دستگاههای عضو از اقدامات ارائه خواهد شد.
نخستین جلسه ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی کشور که با حکم رئیس جمهور، مسئولیت آن به وزیر کشور سپرده شده است، ۱۲ مهر ماه سال ۹۷ تشکیل شد.
تاکید بر تدوین گزارش مشارکتهای اجتماعی
دبیر قرارگاه بازسازی مناطق سیلزده بر تدوین گزارش جامع خدمات داوطلبانه و مشارکتهای اجتماعی در این مناطق تاکید کرد.
تقی رستموندی با اشاره به اقدامات انجام شده در مناطق سیلزده، بر لزوم تجمیع گزارشهای دستگاههای مختلف در خصوص مشارکتهای مردمی و اقدامات حمایتی، خدمات رسانی و درمانی در مناطق سیل زده تاکید کرد.
وی در ادامه به مطالبه رئیس قرارگاه بازسازی و نوسازی در این خصوص اشاره کرد و افزود: گرچه معاونت مشارکتهای اجتماعی سازمان امور اجتماعی گزارشی در این خصوص آماده کرده است، اما باید تمام اقدامات و برنامههای دستگاهها استخراج شود و در این میان فعالیتهای سازمانهای مردم نهاد، اصناف و اتحادیهها و همچنین کمکهای مساجد، هیآت مذهبی و خیرین مستقل هم باید دیده شود.
رستموندی گفت: در این راستا تنها کمکهای نقدی مدنظر نیست بلکه تمام کمکهای مردمی و حتی حضور نیروهای داوطلب باید مورد توجه باشد چراکه نیروی انسانی از عواملی بودند که بیشترین تاثیر در خدمات رسانی داشتند و شاید ارزش مادی قابل محاسبه نداشته باشند، اما ارزش معنوی و تاثیر زیادی در روند بازسازی مناطق سیل زده داشتند.
دبیر کمیته اجتماعی، بهداشتی و مشارکتهای مردمی قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده افزود: حضور داوطلبانه مردم در امدادرسانی به مناطق سیلزده، کار تیمی و توان عظیم مردم برای کمک به همنوعانشان را نشان داد.
وی در ادامه به بازگشایی مدارس در چند هفته آینده اشاره کرد و گفت: باید براساس گزارش آموزش و پرورش پیگیریهای لازم انجام شود تا تمام مدارس آسیب دیده از سیل تا ابتدای مهر آماده و بازسازی شوند.
معاون وزیر کشور با توجه به فرارسیدن ایام محرم و صفر، بر لزوم ایجاد زمینه مناسب در جهت تقویت خدمات رسانی بهداشتی و درمانی به زائران اربعین و عزاداران و ایجاد زمینههای جلب حمایتهای مردمی برای برگزاری هرچه بهتر مراسم عزاداری اباعبدالله الحسین در این ایام به خصوص در مناطق سیل زده تاکید کرد.
در ادامه این جلسه دستگاههای عضو گزارشی از اقدامات و برنامههای خود در مناطق سیل زده و آمار و نتایج حاصله از خدمات رسانی در این مناطق ارائه کردند.