پخش زنده
امروز: -
وزیر اقتصاد و امور دارایی: برنامه پیشنهادی وزارت اقتصاد برای تحول نظام بانکی را تا آخر هفته برای رئیس جمهور ارسال می کنیم
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، آقای فرهاد دژپسند در نشست با اعضای فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی، افزود: دولت از ابتدا اهتمام داشت تا خصوصی سازی به صورت واقعی انجام شود و یکی از آسیبهای خصوصی سازی مقاومتهای منطقهای بوده است.
وی با بیان اینکه در سالمسازی و فعالسازی در حوزه خصوصی سازی اهتمام ویژه داریم، اضافه کرد: در بحث خصوصی سازی فرآیندهای قیمتگذاری براساس روال قانونی صورت گرفته است، اما در بحث خصوصی سازی نباید چوب حراج به بیت المال زد.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه در زمینه واگذاریها، تعاونی سهامی عام را فراگیر میکنیم، افزود: بانکها نیاز به تحول اساسی دارند و در این زمینه، برنامه پیشنهادی وزارت اقتصاد برای تحول نظام بانکی را تا آخر هفته برای رئیس جمهور ارسال میکنیم.
اقای دژپسند با بیان اینکه برنامه واگذاری شرکتهای تابعه بانکها را به رئیس جمهور تقدیم کردیم، ادامه داد: در زمینه بهسازی هیات مدیره بانکها حداقل یک عضو از ۵ عضو باید ۳۵ ساله باشد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: قانونمندسازی و جلوگیری از فرار مالیاتی به طور ویژه در دستور کار است و برای کسانی که فرار مالیاتی دارند، جریمههای سنگینی را در نظر داریم.
وی با بیان اینکه در زمینه مالیات نیز، در تور انداختن فرارهای مالیاتی و اصلاح نظام مالیاتی در اولویت است، تصریح کرد: اصلاح قانون مالیات مستقیم را تا اواخر مهرماه برای دولت ارسال میکنیم، در زمینه گمرک نیز به تحول نیاز داریم.
آقای سیدحسین نقوی حسینی سخنگوی این فراکسیون نیز در تشریح نشست امروز فراکسیون نمایندگان ولایی با وزیر اقتصاد، اظهار داشت: نمایندگان درباره ضرورت ساماندهی بازار به ویژه بحث گرانی اجناس و کالاها و اقدامات انجام شده در راستای تحقق اقتصاد هوشمند با طرح سوالاتی دغدغههای خود را بیان کردند که از جمله آنها میتوان به این سوالات اشاره کرد: آیا مدلی بومی و متناسب با شرایط اجتماعی و فرهنگی کشور برای خصوصی سازی طراحی شده است؟ برای ساماندهی گمرک و سازمان خصوصی سازی چه اقداماتی انجام شده است؟ چرا مالیات بر عواید سرمایه توسط دولت جدی گرفته نمیشود؟ چرا با وجود کاهش قیمت ارز هنوز قیمت کالاها کاهش پیدا نکرده است؟ در زمینه الکترونیکی کردن مالیات چه اقداماتی صورت گرفته است؟
وی با بیان اینکه بانکها باید از حالت بنگاه داری خارج شده و در زمینه سرمایه گذاری و حمایت از تولیدکنندگان فعال شوند، گفت: ضرورت برخورد جدی با کسانی که فرار مالیاتی دارند به ویژه دانه درشتها، ضرورت مبارزه با مفاسد اقتصادی به ویژه جلوگیری از حقوقهای نجومی، ضرورت تسریع در نصب دستگاههای ایکس ری در مبادی گمرکات، ضرورت نظارت جدی در زمینه خصوصی سازی و سالم سازی آن و ضرورت جوانگرایی در وزارت به ویژه از هیات مدیره بانکها از جمه مواردی بود که نمایندگان بر آن تاکید داشتند.