تاسیس ۲۰دفتر تسهیلگری نوسازی بافت فرسوده در مشهد
۲۰دفتر تسهیلگری نوسازی بافت فرسوده در مشهد تاسیس شده است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، عضو شورای اسلامی شهر مشهد
در نشستی تخصصی با عنوان "جایگاه تسهیلگری در توسعه محله ای، بایدها و نبایدها" با حضور اعضای قطب بازآفرینی و بهسازی شهری و استادان دانشگاه، در مشهد بر تلاش شورای اسلامی شهر این شهر در جلب مشارکتهای مردمی در امر بازآفرینی محلات تاکید کرد و گفت: تاکنون ۲۰دفتر تسهیلگری به منظور جلب همکاری جوامع محلی در سطح این کلانشهر تشکیل شده است.
احمد نوروزی افزود: با توجه به تجارب گذشته باور داریم که با به میدان آمدن ظرفیتهای مردمی هر محله طرح های شهری قابل توجهی، قابلیت اجرا پیدا می کنند.
وی ادامه داد: دفاتر تسهیلگری با استفاده از داشته ها و توانمندیهای محلی، در تعامل با جوامع محلی نسبت به رفع کمبودها اقدام می کنند.
مدیر قطب بازآفرینی و بهسازی شهری نیز در این نشست هرگونه اقدامی را در این حوزه مستلزم مشارکت جامعه محلی با ظرافت و کاردانی خاص ذکر و بیان کرد: بهسازی در عین اینکه نباید سطح توقعات را افزایش دهد باید بتواند به خوبی از سرمایه مادی و اجتماعی جوامع محلی برای ارتقای سطح زندگی بهره برد.
دکتر کیومرث ایران دوست افزود: در این چارچوب "محله" به عنوان یک فضای کالبدی مورد توجه نیست بلکه به عنوان یک اجتماع انسانی محلی با ویژگیهای فرهنگی و اجتماعی خودش مدنظر است. اگر فرایندی در یک محله منجر به انتخابهای مختلف مردم آن محل شود و به بهبود شرایط اجتماعی محله بینجامد "توسعه محلی" محقق شده است. محله ها همانند موزاییکهای یک شهر هستند بنابراین توسعه هر محلی منجر به توسعه کلی شهر می شود، کارآیی بالا می رود و مشارکت و دستیابی به اهداف کلانتر سهلتر می شود.
وی ادامه داد: هدف اصلی طرح بازآفرینی محله می بایست بهبود کیفیت زندگی، کار، اشتغال، اقتصاد و در مجموع زیست پذیری بهتر برای ساکنان باشد. دفاتر تسهیلگری به همین منظور تاسیس شده اند تا از طریق مشارکت محلی به بهبود شرایط زیست و کیفیت زندگی در محله ها کمک کنند.
مدیر قطب بازآفرینی و بهسازی شهری گفت: تسهیلگری می بایست در محلات به دست خود ساکنان با تکیه بر توان و ظرفیتهای موجود نمود پیدا کند و برنامه ها در سطح کلان توسط شورای شهر و شهرداری و در سطح خرد توسط جوامع محلی مورد توجه قرار گیرد.
"دفاتر تسهیلگری" با هدف آسانسازی و شتاب در فرایند بازآفرینی شهری در بافتهای فرسوده تاسیس شده اند که وظیفه اصلی آنها برقراری ارتباط با ساکنان بافت فرسوده، معرفی مشوقها، تسهیلات و معافیتهای موجود و حل مشکلات احتمالی ساکنان محله در زمینه نوسازی بناها و تجمیع ساختمانها است. این دفاتر با حذف بروکراسی اداری، بسترسازی، اعتمادسازی، توانمندسازی و نیز پر کردن شکاف بین مدیریت کلان و مردم می توانند زمینه را برای مشارکت عمومی در نوسازی بافت فرسوده فراهم کنند.
مشهد پس از تهران و تبریز در جایگاه سوم شهرهای دارای بافت فرسوده کشور قرار دارد.