پخش زنده
امروز: -
وزیر علوم، تحقیقات وفناوری: توسعه دانش و فناوریهای جدید در جامعه و تلاش برای رونق تولید کالای ایرانی از مهمترین وظیفه دانشگاههاست.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین, منصور غلامی در همایش معاونان آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاههای سراسر کشور در قزوین گفت: در بخش ارتباط با صنعت رویکرد خوبی داریم و با تامین منابع مالی توسط صنایع امروز به سمت تجاری سازی تحقیقات و مقالات پیش میرویم.
غلامی اعلام کرد: هم اکنون ٤٣ پارک علم و فناوری، ١٩٦ مرکز رشد دانشگاهی و بیش از ٥ هزار شرکت دانش بنیان در کشور به سمت تجاری سازی علوم گام برمی دارند.
وی افزود: در شرایط ویژهای از آموزش عالی کشور و در مسیر تحول و حرکت به سمت بهبود و تقویت فعالیتهای آموزش عالی در کشور هستیم و این شرایط اقدامات ویژه میطلبد.
به گفته وزیر علوم، ما در ٤٠ سال انقلاب، آموزش عالی کشور را از نو ساخته ایم، آموزش عالی کشور در دوره اول فعالیت خود، تربیت نیروی انسانی را در اولویت کار خود قرار داد.
غلامی گفت: خیلی از پزشکان و متخصصان از خارج کشور میآمدند، ولی این رویکرد در دهه ٧٠ تغییر کرد و با کمک دانشگاهها نیروی انسانی تربیت شد.
وی افزود: در دوره دوم وزارت علوم که از اواسط دهه ٧٠ آغاز شد به سمت تقویت تحصیلات تکمیلی گام برداشتیم تا در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشیم.
وزیر علوم گفت: از اواخر دهه ٨٠ تا ٩٠ تحول در بگارگیری و عملیاتی کردن مقالات و توسعه دانش و فناوریهای جدید در سطح جامعه در دستور کار بوده است.
غلامی بر ضرورت رعایت اخلاق پژوهشی و علمی در دانشگاهها تاکید و اذعان کرد: علاقه زیاد برای اخذ مدرک بدون زحمت و مدرک گرایی باعث شده که اخلاق حرفهای در دانشگاهها رعایت نشود.
وی همچنین بر ضرورت ساماندهی پایان نامههای دانشجویی و کنترل ظرفیت تحصیلات تکمیلی دانشگاهها تاکید کرد.
معاون آموزشی وزیر علوم نیز گفت: پژوهش و فناوری، کارآفرینی و نوآوری، بین المللی سازی و خدمت رسانی اجتماعی از محورهای آموزش دانشگاههاست.
خاکی صدیق، تدوین مبانی و سند اخلاق آموزشی، دورههای تحصیلات تکمیلی و نظارت بر آنها، کیفیت و نظارت بر سیستم آموزشی دانشگاهها و جذب دانشجویان خارجی را از سیاستهای مهم حوزه آموزش دانشگاهها دانست.
وی تصریح کرد: ظرفیت پذیرش دانشجو هم باید متناسب با امکانات و در راستای رفع نیاز کشور نه پرکردن ظرفیت کلاسها باشد.
معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: رشتههای بین رشتهای هم باید به طور دقیق تعریف شوند و مباحث مهارت آموزی نیز مورد توجه قرار گیرد و تعریف دقیقی از کیفیت آموزشی برای هر دانشگاه به طور جداگانه ارائه شود.
آهن چیان مدیر کل دفتر برنامه ریزی وزارت علوم و تحقیقات، شعار امسال وزارت علوم را اشتغال پذیری و مهارت آموزشی دانشجویان دانست و بر ضرورت ارتباط تنگاتنگ دانشگاهها و صنایع تاکید کرد.
رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی نیز گفت:: این همایش نوید دهنده حرکتی منسجم و هدفمند در مسیر بالندگی کشور است.
نائینی افزود: برگزاری چنین نشستهایی موجب افزایش سطح علمی دانشگاهها و شناسایی رویکردها و و مسیرهای موفق علمی میشود.
استاندار قزوین هم در سخنانی با اشاره به پیشینه تاریخی فرهنگی علمی و مذهبی قزوین گفت:قزوین سابقه هزاران ساله تمدن دارد و ٥٠ سال پایتخت کشور بوده است و اولین دشت حاصلخیز کشور و همچنین اولین شهرک صنعتی کشور هم در این استان قرار دارد.
به گفته زاهدی، ۶۵ موسسه و دانشگاه در استان قزوین فعالیت دارند و شتابگر چشمه نور هم در استان قزوین در حال اجراست.
وی به موقعیت سوق الحبشی استان قزوین اشاره و افزود: این استان در زمینه برخورداری از آزادراهها و بزرگراهها جایگاه دوم را در کشور دارد.
اجلاس معاونان آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاههای سراسر کشور امروز و فردا به میزبانی دانشگاه بین المللی امام (ره) قزوین برگزار میشود.
در این اجلاس بیش از ١٥٠ نفر از معاونان آموزشی تحصیلات تکمیلی دانشگاههای دولتی و غیر دولتی حضور دارند و در مورد مسائل آموزشی و سیاستهای امسال وزارت آموزش عالی تبادل نظر خواهند کرد.
این همایش هر ساله با حضور معاونان آموزشی تمام دانشگاه ها در یکی از دانشگاههای کشور برگزار میشود.