به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری یورک الرت، محققان علوم پزشکی در دانشگاه بیرمنگام انگلیس اعلام کردند چاقی، پاسخ به مزهها و همچنین توان چشایی را کاهش میدهد.
دانشمندان میگویند دریافت حس چشایی در افراد چاق کاهش مییابد، ولی هنوز تغییرات عصبی مربوط به این پدیده، ناشناخته مانده است.
دکتر پاتریشیا دی لورنزو استاد بخش روان شناسی دانشگاه بیرمنگام میگوید: شگفت آور است که درباره تاثیر چاقی بر حس چشایی، اطلاعات اندکی داریم در حالی که چشایی، عامل بزرگی برای تعیین آن چیزهایی است که میخوریم.
محققان انگلیسی دریافتند پاسخ چشایی در افراد چاق از نظر اندازه کوچکتر و از نظر مدت زمان، کوتاهتر است و در مقایسه با افراد لاغر، مدت زیادی طول میکشد تا ایجاد شود.
عوامل موثر در ایجاد چاقی شامل عوامل ارثی، پرخوری، تغییر سوخت وساز بافت چربی، کاهش تولید گرما، کاهش فعالیت جسمی بدون کاهش مقدار غذای دریافتی و برخی از داروهاست.
افزایش چربی شکم نیز که به چاقی شکم موسوم است با افزایش خطر بروز بیماریهای قلبی عروقی همراه است.
محققان بر این باورند که ذخیره اصلی انرژی بدن، چربی است.
برخی بیماران از افزایش پیشرونده وزن شکایت میکنند، حال آنکه مقدار غذای دریافتی آنها افزایش نیافته است.
باید گفت که چنین وضعیتی کاملاً امکان پذیر است.
کاهش پیشرونده توده عضلانی بدن که با افزایش سن روی میدهد، امری اجتناب ناپذیر است.
در عین حال به دلیل کاهش توانایی بدن در سوزاندن چربی ها، وزن افزایش مییابد.
در این حالت اگر مقدار کالری دریافتی به میزان قبلی باقی بماند، به ناچار افزایش وزن خواهیم داشت که بیشتر از چربی تشکیل شده است؛ بنابراین تولید انرژی کاهش مییابد و برای جبران انرژی از دست رفته نیاز به دریافت مقدار بیشتری ماده غذایی خواهد بود.