پخش زنده
امروز: -
تیم ملی بسکتبال ایران دوازدهمین تیم بلندقامت در بین ۳۲ تیم جام جهانی است و بیشترین امید را برای صعود در سومین تجربه جهانی دارد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ رقابت ملی پوشان بسکتبال ایران در جام جهانی ۲۰۱۹ از فردا در شهر گوانگژو چین آغاز میشود.
ایران در گروه سوم جام جهانی جای دارد، گروهی که از نمایندگان چهار قاره مختلف تشکیل شده است:
اسپانیا مدعی قهرمانی جام جهانی از اروپا (رده دوم جهان)
پورتوریکو از آمریکا (رده شانزدهم جهان)
ایران نایب قهرمان آسیا-اقیانوسیه (رده بیست و هفتم جهان)
تونس قهرمان آفریقا (رده پنجاه و یکم جهان)
ایران، آماده و بلندقامت
تیم ملی بسکتبال ایران با میانگین قدی ۱۹۹.۹ سانتیمتر در ردیف تیمهای بلندقامت جام جهانی است و در مجموع میانگین قدی بلندتری نسبت به ۲۰ تیم دیگر جام جهانی دارد.
بلندقامتترین تیم گروه، اسپانیا با میانگین قدی ۲ متر و ۸ سانتیمتر است که در رده پنجم تیمهای جام جهانی جای دارد.
میانگین قدی بازیکنان تونس ۱۹۸.۹ سانتیمتر و میانگین قدی بازیکنان پورتوریکو ۱۹۶.۳ سانتیمتر است.
ملی پوشان ایران علاوه بر قد و قامت مناسب برای رقابت با حریفان، دوران آماده سازی خوبی را هم پشت سر گذاشته اند. اردوهای آماده سازی از پرتغال آغاز و به روسیه، یونان و در نهایت چین ختم شد.
مهران شاهین طبع سرمربی تیم ملی بعد از این دوران آماده سازی از وضعیت تیم ابراز خوشحالی کرده است و میگوید: «از شرایط فنی، روحی و روانی بازیکنان رضایت کامل دارم.»
همچنین بازیکنان تیم ملی از اردوهای اروپایی رضایت زیادی داشتند، به طوری که آرمان زنگنه مهاجم قدرتی تیم ملی، این آماده سازی را مانند درس خواندن دانش آموزان در طول سال میداند. زنگنه میگوید: «وقتی خودت را آماده کرده باشی، در شب امتحان هم اضطرابی وجود ندارد. اردوهای تدارکاتی ما هم همین حالت را داشت که باعث میشود قبل از جام جهانی نگرانی نداشته باشیم.»
فراز و نشیب تیم ایران
تیم ملی ایران بعد از خداحافظی چند بازیکن باقیمانده از نسل طلایی، بخشی از پایههای اساسی یک دهه قبل خود را از دست داد و همین باعث شد که در این تیم فراز و نشیب دیده شود.
ملی پوشان ایران از پارسال در مسابقات مختلف، چهرههای متفاوتی از خود نشان داده اند. شکست در فینال بازیهای آسیایی جاکارتا و در مسابقه انتخابی جام جهانی مقابل ژاپن باعث شد که تابستان قبل کم رمق تمام شود.
در جریان انتخابی جام جهانی، پیروزی مقابل فیلیپین در خانه حریف، آن هم زمانی که بسیاری از ستارههای باتجربه ایران غایب بودند، امیدواری را به توانمندی بازیکنان جوان برگرداند.
جالب اینجاست که چند روز قبل از پیروزی، تیم ایران، شکست سنگینی مقابل استرالیا در خانه حریف تجربه کرده بود.
ملی پوشان ایران در آخرین پنجره انتخابی جام جهانی هم شکست سختی از ژاپن خوردند؛ اما نماینده استرالیا را در تهران بردند.
همین فراز و نشیب در نتایج مسابقات تدارکاتی قبل از جام جهانی هم دیده میشد. ایران در جریان مسابقات اروپایی، بیشتر حریفان خود را شکست داد و مهمترین پیروزی مقابل روسیه یکی از تیمهای قدرتمند اروپا رقم خورد.
باخت با اختلاف ۳۰ امتیاز مقابل یونان و سه شکست در جریان تورنمنت پیک، آخرین نتایج تدارکاتی ایران بود.
با این شرایط باید امیدوار بود که ایران حداقل در دو مسابقه نخست جام جهانی مقابل پورتوریکو و تونس در روزهای اوج خود باشد تا حداقل به مرحله دوم مسابقات صعود کند.
حدادی و نیکخواه بهرامی، رهبران تیم ایران
فدراسیون جهانی بسکتبال به حضور حامد حدادی و صمد نیکخواه بهرامی دو بازیکن باقیمانده از نسل طلایی در تیم ملی بسکتبال ایران، توجه ویژهای نشان داد.
دو بازیکن، کوله باری از تجربه با بیش از ۱۵ سال حضور در تیمهای ملی بسکتبال دارند و این تجربه میتواند در فشار مسابقات جام جهانی به کمک ایران بیاید.
نسل بازیکنانی مانند بهنام یخچالی، سجاد مشایخی و محمد جمشیدی هم که در جام جهانی قبل حضور داشتند، حالا تجربه بسیار خوبی در عین جوانی به دست آورده اند.
بهنام یخچالی که به تازگی با یک تیم چینی قرارداد بسته است، یکی از امیدهای تیم ایران برای درخشش در جام جهانی به شمار میرود.
همچنین محمد جمشیدی با توجه به قدرت مانور در حمله یکی دیگر از عناصر اصلی تیم ملی ایران است. او به خوبی در سه مسابقه آخر انتخابی جام جهانی با میانگین ۲۸ امتیاز در هر مسابقه، توانمندی خود را نشان داد و در غیاب حامد حدادی و صمد نیکخواه بهرامی، تیم ملی ایران را رهبری کرد.
>> ترکیب تیم ملی کشورمان را این بازیکنان تشکیل میدهند:
گارد رأس: سجاد مشایخی، حامد حسین زاده
گارد شوتزن: بهنام یخچالی، رسول مظفری
مهاجم کوچک: محمد جمشیدی، صمد نیکخواه بهرامی
مهاجم قدرتی: محمد حسن زاده، مایک رستم پور، آرمان زنگنه
سنتر: حامد حدادی، میثم میرزایی، آرون گرامی پور
یک مدعی و ۳ تیم با شانس نزدیک
تیم اسپانیا یکی از مدعیان قهرمانی جام جهانی به حساب میآید و تقریبا هیچ یک از سه تیم دیگر گروه از جمله ایران، شانسی برای پیروزی مقابل این تیم ندارند.
تیم ملی کشورمان دقیقا پنج سال قبل در چنین روزی مقابل اسپانیا در جام جهانی ۲۰۱۴ به میدان رفت و با اختلاف ۳۰ امتیاز شکست خورد.
اسپانیاییها امسال پائو گسول ستاره باتجربه خود را به دلیل مصدومیت در اختیار ندارند و بهترین بازیکن تیم، مارک گسول برادر پائو است که باتجربه قهرمانی لیگ حرفهای NBA به تیم ملی آمده است.
تیم ملی ایران امسال در مسابقات تدارکاتی هم با اختلاف ۳۰ امتیاز مقابل یونان شکست خورد و به نظر میرسد فاصله بسکتبال ایران با کشورهای صاحب نام و پرستاره در حد همین ۳۰ امتیاز باشد.
ایران و اسپانیا در سومین مسابقه مرحله گروهی به مصاف هم میروند و تا آن زمان تکلیف تیمهای صعود کرده به مرحله بعد مشخص شده است.
از نظر فدراسیون جهانی بسکتبال، تیمهای ایران، پورتوریکو و تونس شانس نزدیکی برای صعود به عنوان دومین تیم گروه دارند و از نظر اهالی بسکتبال ایران، تیم ملی کشورمان بهترین شانس را برای صعود از گروه خود بعد از سه دوره ناکامی در مرحله نخست دارد.
ایران نخستین بار در سال ۲۰۱۰ به جام جهانی بسکتبال راه یافت و با تیمهای آمریکا، اسلوونی، برزیل، کرواسی و تونس همگروه شد. حاصل این رقابتها چهار باخت و یک برد بود. تنها پیروزی ایران با نتیجه ۷۱ بر ۵۸ مقاب تونس رقم خورد که امسال نیز در گروه ایران جای دارد.
نماینده ایران در جام جهانی ۲۰۱۴ با اسپانیا، برزیل، فرانسه، صربستان و مصر همگروه بود. گروه سختی که بار دیگر با یک پیروزی مقابل نماینده آفریقا و چهار شکست همراه بود.
ایران تنها برد خود را مقابل مصر با نتیجه ۸۸ بر ۷۳ به دست آورد.
هر چند تاریخ نشان میدهد که پیروزی مقابل نمایندگان آفریقا برای ایران دست یافتنیتر است؛ اما تیم ملی تونس امسال شرایط بهتری نسبت به گذشته دارد و ملی پوشان ایران باید تلاش بیشتری برای شکست این تیم به خرج دهند.
رقابتهای گروه سوم در گوانگژو
مسابقات گروه ایران در جام جهانی به میزبانی گوانگژو برگزار میشود.
>> برنامه مسابقات تیم ملی کشورمان در مرحله گروهی به این شرح است:
شنبه ۹ شهریور
ساعت ۱۳:۰۰ ایران- پورتوریکو
دوشنبه ۱۱ شهریور
ساعت ۱۳:۰۰ ایران – تونس
چهارشنبه ۱۳ شهریور
ساعت ۱۷:۰۰ ایران-اسپانیا
ساعت مسابقات به وقت تهران است.
افتتاحیه مسابقات عصر امروز در شهر پکن برگزار میشود و رقابتهای جام جهانی ۱۶ روز به طول میانجامد.
یا علی مدد