پخش زنده
امروز: -
همایش استانی پرچمداران عاشورا در آستانه آغاز ماه محرم با حضور مسئولان هیئت های مذهبی استان البرز برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز البرز، آیت الله سید محمد مهدی میرباقری در همایش استانی پرچمداران عاشورا که در کرج برگزار شد، اظهار کرد: ظرفیت هئیت ها و ظرفیت عزاداری سیدالشهدا (ع) در راهبری جامعه مومنین یک ظرفیت بی بدیل است که چیزی حایگزین ان نمی شود و از امکاناتی است که خداوند متعال عطا کرده است.
وی ادامه داد: در این فضای درگیری سختی که میان جبهه مومنین و کفار در عالم است که جنگ فرهنگی بزرگ است یکی از مهمترین ظرفیت های اجتماعی و تاریخی ما همین ظرفیت های عزاداری سیدالشهدا است که باید سعی کنیم از آن ایتفاده حداکثری داشته باشیم.
نماینده مردم البرز در مجلس خبرنگاران رهبری گفت: هنوز خیلی از ظرفیت هایی که ما می توانیم در این میدان بزرگ از عزاداری سیدالشهدا به فعلیت برسانیم مورد استفاده قرار نگرفته است.
وی با اشاره به سوره فجر قرآن کریم با این توضیح که سوره امام حسین (ع) است، گفت: در این سوره خداوند متعال طغیان فراعانه زمان امت حضرت را در میان می گذارد، در این سوره در مورد خطهای انسان که موجب می شود کارش به طغیان کشیده شود نیز بیان شده است.
آیت الله میرباقری با اشاره به جلوه هایی که خدای متعال برای انسان قرار می دهد و بستر امتحان است، گفت: اگر انسان خیال کرد که معیارهایی مانند ثروت و قدرت معیار شرافت و کرامت است به جای اینکه از این شرایط ایتفاده کرده و رشد یابد به سقوط می رسد و نقطه طغیان همین جاست.
وی تاکید کرد: خدای متعال کرامت ها را برای امتحان به انسان می دهد، باید تقدیر الهی را دید ، خداوند امکانات را می دهد که از این امکاتات به عنوان نمونه در جهت کمک به ایتام استفاده شود یا آبرو را خرج زمین خورده های جامعه کرده و دلبسته مال نباشیم.
نماینده مردم البرز در مجلس خبرنگاران رهبری با اشاره به اینکه مستکبرین دنیا اکنون امکانات دنیا را قدرت و ثروت خود می دانند و زیرپای دیگر مردم جهان را خالی می کنند، افزود: این خطاهای محاسباتی در امت ما هم ممکن است اتفاق افتاد اما این موارد جمع می شود.
وی بیان کرد: طبق آیات قرآن کریم در سوره فجر باید در برابر طغیانگرها آرام بود و زیر پای آنها را کشید و اجازه نداد امت اسلامی ما را ببرند، این آیات در ساحت سیدالشهدا و برای امت حضرت در آن زمان بیان شده بود.
آیت الله میرباقری گفت: در صدر سوره فجر خدای متعال چند قسم می خورد و بعد وارد داستان فرعون ها از حمله قوم ثمود می شود، افزود: درست است در عالم برعون های زمان شیطنت کرده و می خواهند مسیر خدا را سد کنند و اجازه ندهند مردم در راه خدا گام بر دارند، ما باید از امکانات استفاده کنیم و به ما ایام مبارکی مانند عرفه وقربان داده شده که ظواهر کار است و در باطن نیز ظهور امام زمان (عج) را داریم.
وی توضیح داد: خداوند در سوره فج بیان کرده است که ما به روشنی داده ایم و اگر از این زوایا استفاده کنید دشمن با شیطنت هایی که دارد نمی تواند راه ما را سد کند و خداوند امکانات زیادی را برای جبهه مومنین در جهان قرار داده است، دشمنی ها همیشه وجود دارد و اکر این دشمنی ها افزایش یابد بدانمعنا است که ظرفیت ما رشد داشته است.
نماینده مردم البرز در مجلس خبرنگاران رهبری افزود: در حال حاضر ما در معرض یک جنگ فرهنگی بسیار سنگین قرار داریم که شاید هیچ دورانی دست شیطان اینقدر باز نبوده است، یک دهکده واحد جهانی درست کرده اند و از سوی عالم شیطنت کرده اند تا قلوب را در این سوی دنیا منحرف کنند.
وی با اشاره به اینکه خیلی از امکاناتی که دشمن در اختیار گرفته است امکانات وسیعی است، توضیح داد: انا خدای متعال قدرت شیطان را به حدی بالا نمی برد که مومنین قدرت مقاومت نداشته باشند، هر زمان امکانات شیطان افزایش یافت بدان معنا است که جبهه مومنین قوت یافته است تا بر شیطان غلبه کند.
آیت الله میرباقری با اشاره به اینکه توانایی قدرت و شیطنت مستکبرین کنونی بسیار زیاد است، گفت: از آن سوی عالم شهوات را تحریک کرده، شعله های جهنم را در جامعه مومنین شعله ور می کنند و ما در برابر این کارها اقدامات تاریخی داریم که خدای متعال در اختیار ما قرار داده است تا دشمنان را زمین گیر کنیم.
وی با اشاره به اهمیت واقع عاشورا تصریح کرد: یک ظرفیت تاریخی است که امام حسین (ع) ایجاد کرده است و هر ساله جوشش عظیمی در عالم مومنین با آغاز محرم داریم.
نماینده مردم استان البرز در مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر اینکه یک محرم و یک عاشورا در عالم داشته ایم، گفت: واقعه عاشورا یک سرمایه مهم اجتماعی برای ما است، حیات عاشورایی دارد در عالم ما رسد می کند و این واقعه یکی از امکانات بزرگ است که در دفع خطر شیطان باید از آن استفاده کرد.
وی با اشاره به اینکه ورود به محرم مقدمات و مراقبت ها و مناسکی دارد، توضیح داد: محرم مانند رمضان آداب خاص خود را دارد، در دهه محرم اتصال به عاشورا پیدا می شود.
آیت الله میرباقری در خصوص مناسک ایام ماه محرم طبق فرموده های امام رضا(ع) گفت: روزه روز اول محرم که ورودی این ماه مبارک است راهی برای حفظ کردن نسل حسینی است، اگر می خواهید محرمی بمانید راهش همین است که این روز را روزه بگیرید، از دیگر مناسک دهه ماه محرم گریه و حزن برای امام حسین(ع) است که تمام خطاها را می بخشد و ریشه های گناه مانند تعلق به نفس و اولیای طاغوت را از بین می برد.
وی تصریح کرد: اگر می خواهید خداوند متعال شما را پاک و مطهر کند زیارت امام حسین(ع) را داشته باشید و اگر از نزدیک امکان زیارت ندارید از راه دور رو به کربلا کرده و زیارت آن حضرت را به جا آورید.
نماینده مردم البرز در مجلس خبرنگاران رهبری گفت: از دیگر مناسک ایام محرم برای قرار گرفتن در غرفه های بهشتی در جوار امام حسین (ع) ادا کردن عبادات ویژه آن حضرت است، اگر می خواهید ثوابی مانتد ثواب شهدای کربلا داشته باشد راهش این است که هر موقع یاد امام حسین(ع) افتادید به سید الشهدا عرض حاجت کرده و التماس کنید.
وی عنوان کرد: طبق فرمایشات امام رضا(ع) برای قرارگیری در درجات بالای بهشت راهش این است که شادی و غصه هایتان با ائمه باشد و نباید دلی داشته باشیم که با امکانات مادی دچار طوفانی شود و باید تلاش کرد تا به محبت ائمه رسید.
آیت الله میرباقری تاکید کرد: در عاشورا باید حزن و شادی را مدیریت کنیم و باید به نقطه ای برسیم که بزرگ شویم؛ چون در آن نقطه است که دیگر غصه نمیخوریم و وقتی قلب بزرگ شد طبق وعده های امام رضا(ع) به قله سلکوک عاشوری می رسیم.
وی خطاب به اداره کنندگان هئیت های مذهبی استان البرز تشریح کرد: شما واسطه وشفیع امام حسین (ع ) هستید، پول خرج کرده، زحمت می کشیدید و وقت می گذارید و آنهایی که از مجالس عزاداری امامحسین بیرون می آیند نیز تطهیر شده و یک قدم به خدا نزدیکتر می شوند.
حاجی رضا شاکرمی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان البرز هم در این همایش استانی بیان کرد: هئیت های مذهبی پرچم داران عاشورا هستند و باید نکاتی را رعایت کنند که این عزاداری هم مردمی باقی بماند و هم قانون را رعایت کرد؛ چون برای ما حد ومرز قانون است.
وی ادامه داد: برای خواندن نوحه ها در مراسم عزاداری بابد انهایی دعوت شوند که مطاابی در مورد قیام امام حسین(ع)، امر به معروف و نهی از منکر بیان شود و از بیان امور واهی پرهیز شود.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان البرز در خصوص فعالیت هئیت ها در سطح خیابان ها گفت: خواهش ما این است که در پیاده راه ها مستقر شوند.
وی با اشاره به اهمیت دریافت مجوز برای ایستگاه های صلواتی افزود: مسائل امنیتی، گزارش ها و تهدیدهایی که هستند که شما در جریان نیستید اما برای ما مطرح می شود و یا احساس خطری که برای جامعه مسلمین مطرح می شود، به این دلیل می گوییم مجوز دریافت شود و از طرفی ترافیک شهری هم نباید نداشته باشیم.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان البرز با لشاره به لینکه در ایام عزاداری ما داعش تهدید می کند که کار تروریستی می کند و اینها موجب نگرانی ما است، افزود: در ستاد امر به معروف و نهی از منکر این مراقبت ها را داریم، باید مراقب باشیم انهایی که چای و شربت در ایستگاه های صلواتی به مردم می دهند کدام ها هستند و بدانیم آنها در خصوص دغدغه های امنیتی که ما داریم مراقب هستند.
شاکرمی عنوان کرد: هر هئیتی باید یک پلیس افتخاری داشته باشد، باید خیابان ها را باز کرده، ترافیک را کنترل کرده و با پلیس همکاری کنند، مراقب مسائل امنیتی در هنگام چای و نذری دادن باشند.
وی تصریح کرد: مامورین امر به معروف و نهی از منکر در هئیت ها حاضر شوند، اینکه پسران و دختران در محل هئیت ها مختلط باشند کار خوبی نیست، سال گذشته در دقایق اولیه بامداد در میدان اسبی هئیتی برپا بود اما وضع عزاداران حسینی در آنجا اصلا مناسب نبود، بعد از آنکه مراسم آن شب تمام شد آنجا را جمع آوری کردیم.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان البرز در خصوص قمه زنی در ایام ماه محرم افزود: اگر کسی قمه زنی کند دستگیر می شود و با وی برخورد می کنیم، علامت ها نیز در روز سوم دهه نباید بیرون بیایند که توقیف می شوند و این دستور قضایی است.
وی تاکید کرد: در ساعات پایانی دهه ماه محرم مراقبت و کنترل کنید که مسائل دیگری رخ نداد، در نراسم عزاداری دراوردن پیراهن توسط مردان و لخت شدن عزادادان کار خوبی نیست، مامورین امر به معروف و نهی از منکر در این خصوص مراقبت کرده و جلوگیری می کنند.
شاکرمی خطاب به زنان و دختران گفت: آنهایی که با آرایش در هئیت ها و مراسم عزاداری وارد می شوند را مکلف می کنیم که این بدعت بسیار ناراحت کننده را کنار بگذارند؛ در غیر این صورت ماموران امر به معروف با آنها برخورد می کنند و پلیس با دستور دادستانی بازداشت می شوند؛ چون نباید با وضع زننده در این ایام حاضر شد و سنت عاشورا را از بین برد، آرایشگاه های زنانه نیز در صورت عدم رعایت نکات لازم در این ایام پلمب می شود.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان البرز تشریح کرد: شمع روشن کردن در میدان اسبی عظیمیه، فلکه اول رجایی شهر و دیگر نقاط شهر به روشی که اکنون انجام می شود را نمی دانیم چه معنایی دارد که در آن دختران و پسران دور هم جمع می شوند؟ پلیس باید از این موارد جلوگیری می کند و نیروهای امر به معروف هم کنترل می کنند.
وی در پایان تشریح کرد: در ایام دهه ماه محرم باید همیار پلیس باشیم تا خدای ناکرده در شیوه عزاداری برای امام حسین (ع) ایجاد شود و شرمنده آن حضرت شویم.
حجت الاسلام محمد وحیدی مسئول تشکل های دینی اداره کل تبلیغات اسلامی استان البرز نیز در این همایش ، بیان کرد: هر کاری کنیم نمی توانیم از مسیر امام حسین(ع) جدا شویم و عشق سیدالشهدا در ما ریشه دوانده است، سرمایه ای داریم که به آن می نازیم و تا آخر عمر فراموش نمی کنیم که محب اباعبدالله هستیم.
وی بیان کرد: اپ بیرق برای ثبت هئیت های مذهبی البرز آماده سازی شده است، در آن نقشه هئیت ها طراحی می شود و مکان وبرنامه های این مراکز مذهبی مشخص است.
مسئول تشکل های دینی اداره کل تبلیغات اسلامی استان البرز گفت: در اپ بیرق می توان مشخصات مداحان و سخنران را مشخص کرد.
وی تاکید کرد: هئیت های مذهبی باید در سامانه طوبی که سامانه ای سراسری است ثبت شود به هنگامثبت کدی به هئیت ها می دهد و در کل کشور هئیت ها را شناسایی می کند.
حجت الاسلام وحیدی در مورد نذورات گفت: دولت نذوراتی را به هئیت ها تخصیص داده است اما زمان و مکان ارائه آن هنوز مشخص نیست اما یکی از شرایط اصلی دریافت آن این است که هئیت ها در سامانه طوبی ثبت نام کرده باشه و دارای کد باشند، هئیت هایی نیز که مجز دارند ولی تمدید نکرده اند زودتر این کار را انجام دهند.