پخش زنده
امروز: -
سه هزار میلیارد ریال محصولات چاپی و صنایع بسته بندی امسال از خراسان رضوی به کشورهای منطقه صادر شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز خراسان رضوی ، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در مراسم گرامیداشت روز ملی صنعت چاپ در مشهد گفت : صنعت چاپ میراث اقتصادی و فرهنگی خراسان رضوی و مشهد و از نمونه هایی است که در آن تلاقی فرهنگ و اقتصاد را می توان در فضای مشهد و تاریخ کهن آن مشاهده کرد.
جعفر مروارید افزود : هم اینک ۳۵۵ واحد چاپخانه با اشتغالزایی برای سه هزار و ۵۰۰ نفر در صنعت چاپ خراسان رضوی فعال هستند و این واحدها طی یک سال گذشته شرایط درخشانی را برای صنعت چاپ و چشم انداز امیدبخشی را برای آن در آینده ترسیم کرده اند.
وی اظهار امیدواری کرد که قوانین دست و پاگیر مالیاتی و بانکی در حوزه تولید و صادرات آسان شود و تفویض اختیارهای لازم به مسئولان استان خراسان رضوی از سوی دولت انجام گیرد تا فضا برای توسعه صادرات محصولات چاپی و محصولات بسته بندی فراهم شود.
مروارید با اشاره به توفیقات نمایشگاه بین المللی صنعت چاپ و بسته بندی سال گذشته در خراسان رضوی و حضور پررنگ صنعتگران در آن افزود: امسال در نظر است نمایشگاه صنعت چاپ با حضور نمایندگان سازمان فرهنگی – اقتصادی اکو و مبتنی بر فناوری های جدید صنعت چاپ در مشهد برگزار شود.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم گفت: ایران در شرایط نابرابری با کشورهای دیگر در دنیا قرار گرفته که امید است با جدیت و اهتمام تولیدکنندگان بتوان از این شرایط خارج شد.
حجت الاسلام نصرالله پژمانفر افزود: فعالان صنعت چاپ در کشور توانمندی هایی دارند که می توانند بازار بهتر و گسترده ای را در کشورهای منطقه برای خود ایجاد کنند.
وی با اظهار گلایه نسبت به ارسال سفارشات تولید ترکمنستان از مشهد به تهران گفت: بخشی از سفارشات کشور ترکمنستان در حوزه تولید که باید در مشهد توسط صنعتگران انجام گیرد، در مناطق دیگر از جمله تهران ثبت می شود یا افراط و تفریط هایی در خراسان رضوی انجام می گیرد که رضایت سرمایه گذاران را جلب نمی کند و آنان به تهران می روند.
وی اضافه کرد: اینکه برخی از صاحبان صنایع از خراسان رضوی خارج می شوند و در تهران یا مناطق دیگر کشور به فعالیت اقتصادی خود ادامه می دهند، نشانه ضعف ما در استان و سختگیری های بی موردی است که برخی از مسئولان در روند اجرای کار برای سرمایه گذاران اعمال می کنند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه نباید بین تهران و مشهد تفاوتی در ارائه مشوق ها وجود داشته باشد افزود: دلیل اینکه بسیاری از موسسات و شرکت های اقتصادی خراسان رضوی دفاتر محاسبات مالیاتی خود را به تهران می برند و در آن شهر مالیات خود را پرداخت می کنند و خراسان رضوی را از درآمدهای مالیاتی بی نصیب می گذارند به دلیل تسهیلات و تخفیفات و حمایت های بیشتری است که برای آنان در تهران انجام می گیرد.
پژمانفر افزود: اگر تخفیفات یا تسهیلاتی برای بنگاه های اقتصادی در تهران وجود دارد باید مشابه آن در خراسان رضوی نیز اعمال شود در غیر این صورت همه تسهیلات در تهران انبار شده و به تمرکزگرایی بیشتر دامن خواهد زد.
این نماینده مجلس گفت: برای توسعه یکپارچه اقتصادی در کشور باید هم اختیارات مسئولان استانی بیشتر شود تا استانداران بتوانند به صورت توانمند وارد مسائل اقتصادی شوند و هم از تمرکزگرایی جلوگیری گردد تا به ظرفیت استان ها از جمله خراسان رضوی توجه بیشتری صورت گیرد.
رئیس اتحادیه صنف چاپخانه داران خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: فعالان صنعت چاپ همچنان در گشایش اعتبار در بانک برای تامین مواد اولیه خود دچار مشکل هستند به نحوی که هم اینک برای واردات ۶۰ تن مرکب و هزار و ۲۰۰ تن مقوا شرایط دشوار بانک مرکزی و عدم همکاری بانک ترکیه مانع از رسیدن مواد اولیه به دست صنعتگران شده است.
علی مغانی افزود: مسئولان در استان همکاری لازم را برای رفع مشکلات صنعتگران حوزه چاپ ندارند و هر یک برای خود فعالیت کرده و انسجامی برای برطرف کردن مشکلات صنعت در بین آنان نیست به طوری که خود من ۷۰ روز برای ثبت سفارش واردات یک قلم کالا در سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی معطل ماندم.
وی اضافه کرد: دو مسئول ارشد دو تشکل مهم بخش خصوصی مشهد شامل اتاق بازرگانی و اتاق اصناف مسئولیت هایی در اتاق بازرگانی و اتاق اصناف ایران دارند که دیگر فرصتی برای رسیدگی به مسائل فعالان اقتصادی استان و شهر خودشان ندارند.