پخش زنده
امروز: -
برنامه شب خاطره که به روایت رزمندگان سال های دفاع مقدس اختصاص دارد با بازخوانی کتاب " بمو " برگزار شد .
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما این مراسم در سیصد و پنجمین دوره برگزاری خود با خاطره گویی گروهی از فرماندهان ، رزمندگان سال های دور و تعدادی از مسئولان فرهنگی اجتماعی که در منطقه بَمو حضور داشتند همراه بود .
این مراسم به مناسبت تجدید چاپ کتاب بمو برگزار شد و در آن دو تن از نیروهای اطلاعات و عملیات و حناچی شهردار تهران هم به خاطره گویی پرداختند.
سردار حاج محمد عظیمی در ابتدای این مراسم گفت : با وجود کتاب های مختلفی که در زمینه دفاع مقدس منتشر شده است ، ما هنوز نتوانسته ایم تمام خاطرات و پیام های آن دوران را به خوبی مطرح کنیم .
وی افزود: مشاهده فیلم ها و عکس های باقی مانده از آن دوران ، چهره های جوانی را به ما نشان می دهد که با وجود جوانی چقدر توانمندی و هوش در شناسایی منطقه داشتند .
سردار عظیمی گفت : این موضوع ابتکارهای رزمندگان در شرایط سخت را نشان می دهد که می توان از آن تجربه ها برای امروز و شرایط سخت و روزهای آزمایش به کار برد .
پیروز حناچی ( شهردار تهران ) هم یکی دیگر از سخنرانان شب خاطره بود که با اشاره به نقش امام خمینی (ره) در سال های دفاع مقدس گفت : امروزه می دانیم که تبدیل تهدید به فرصت از اهداف استراتژیک است اما در آن زمان امام توانست در هشت سال دفاع مقدس ، جنگ را که برای ما یک تهدید بود به فرصت تبدیل کند .
وی افزود : یکی از صحنه هایی که من در منطقه بمو دیدم رشادت های شهید ابراهیم هادی بود .
حناچی گفت : حوزه هنری در این سال ها کارهای خوبی در زمینه انتشار کتاب های دفاع مقدس انجام داده است ولی من از کتاب های " بمو " و " دسته یک " که رهبر معظم انقلاب آن را پسندیده اند بسیار استفاده کردم چرا که کتاب هایی هستند که به لحاظ پژوهشی قوی هستند و قلمی شیوا و روان دارند.
کتاب «بمو» حاصل پژوهش اصغر کاظمی و خاطرات شناسایی منطقه قصرشیرین و ذهاب است که پس از ۱۸ سال با تغییر جلد به چاپ دوم رسید.
این اثر درباره جزئیات مقطعی از تاریخ جنگ تحمیلی عراق علیه ایران (اسفند ۱۳۶۱ تا آبان ۱۳۶۲)، به روایت ۱۰ تن از فرماندهان و رزمندگان ایرانی از جمله شهید صیاد شیرازی است که سوره مهر آن را روانه بازار کتاب کرده است.
این کتاب در پنج فصل تدوین شده و دربردارنده تعداد قابل توجهی عکس و کروکی و نقشه رنگی مختلف از عملیاتها و مناطق عملیاتی است.
احمد استاد باقر، حسین الله کرم، محمد جوانبخت، احمد کوچکی، مصطفی موسوی، محرم قاسمی، جعفر جعفرولیزاد، حسین دمیرچی، علی صیادشیرازی و مهدیقلی رضایی کسانی هستند که این خاطرات را در این کتاب روایت کردهاند.
«بمو» نام یکی از بلندیهای منطقه قصرشیرین است که عملیات آن با مطالعات زیادی در دست انجام بود اما با این که همه چیز آماده بود این عملیات لغو شد.