معاون وزیر جهاد کشاورزی؛
نقطه ضعف در تولید زعفران کشور، توسعه نیافتن مکانیزاسیون
توسعه نیافتن مکانیزاسیون در حد ضرورت و نیاز، نقطه ضعف موجود در تولید زعفران کشور است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی
در مراسم افتتاح مرکز آموزشی علمی - کاربردی زعفران در مشهد گفت: علت کمرنگ بودن توسعه و ترویج مکانیزاسیون در صنعت زعفران، اشتغالزا بودن این بخش و احتمال تاثیر منفی مکانیزاسیون بر میزان اشتغال آن است.
محمدعلی طهماسبی افزود: این در حالی است که توسعه مکانیزاسیون از پرت محصول، کاهش کیفیت و برخی اتفاقات ناخوشاید در زمان برداشت به شدت می کاهد.
وی با تاکید بر اینکه بخش خصوصی باید خود با قوت و تمامیت وارد عرصه شود و در حوزه بهبود وضعیت زعفران سرمایه گذاری کند گفت: بورس زعفران، شفافیت قطعی در قیمت این محصول، تسریع در سپردن زعفران در بورس و اوراق بهادار و تشکیل شرکتهای بزرگ در عرصه کشت و تولید این محصول استراتژیک از نیازهای امروز این محصول می باشد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: از نظام و بازار خرده پا در زعفران چیزی عاید نمی شود و باید ورود شرکت های بزرگ در این عرصه و بازاریابی در این حوزه محقق شود.
وی با اشاره به اینکه کشاورزی قراردادی در حوزه زعفران می تواند یک رخداد بزرگ در حوزه تولید این محصول محسوب شود، ادامه داد: با اجرای طرح کشاورزی قراردادی، همه برداشت ها و تولیدات زعفران و زمین برداشت شده از آن دارای شناسنامه می شوند و به این ترتیب می توان میزان کیفیت، نقاط قوت و ضعف و نیز سابقه کشت و برداشت را به راحتی ردیابی کرد که در این زمینه برخی شرکتهای تولید زعفران در حال همکاری و مشارکت هستند.
طهماسبی گفت: محصول زعفران در کشور ما به گیاه مهاجر تبدیل شده به این معنا که ۱۱۵هزار هکتار سطح زیر کشت این محصول در چندین استان کشور است و دیگر محدود به یک یا دو استان نیست.
وی با تاکید بر اینکه باید برای درآمدزایی از زعفران بیش از گذشته برنامه ریزی هدفمند صورت گیرد، افزود: باید با تمام توان و برنامه ریزی و همکاری بخش خصوصی از این محصول ارزشمند حفاظت شود و در جهت حفظ و ارتقای جایگاه آن در عرصه جهانی کوشید.
در این مراسم مرکز آموزشی علمی - کاربردی زعفران با ظرفیت ۲۲۰دانشجو در چهار رشته کاردانی حرفه ای بازاریابی، کاردانی فنی باغبانی تولید و فرآورده های زعفران، کاردانی فنی باغبانی تولید و فرآوری چای و کاردانی فنی باغبانی گیاهان دارویی و معطر افتتاح شد.
این مرکز از مهر ماه امسال دانشجو می پذیرد.