علی رستمی در نشست خبری به مناسبت هفته دولت که در شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) برگزار شد، گفت: شهر فرودگاهی در سال ۹۴ و برای اینکه بتواند به ماموریت اصلی خود یعنی تبدیل به هاب دوم مسافری و هاب اول بار منطقه برسد توانست امتیاز تبدیل به منطقه آزاد و ویژه اقتصادی را دریافت کند.
وی افزود: بر همین اساس از زمان آغاز فعالیت منطقه آزاد تاکنون بیش از ۱۱۰ سرمایه گذار برای حضور در بخش های مختلف شهر فرودگاهی امام اعلام آمادگی کرده اند.
مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی گفت: بر اساس طرح جامع فرودگاه امام که با مشارکت مشاوران داخلی و خارجی به انجام رسید، شهر فرودگاهی امام خمینی در سه دوره ۵ ، ۱۰ و ۱۵ ساله به هدف نهایی خود یعنی جابجایی ۱۱۰ میلیون مسافر و بیش از ۴ میلیون تن بار خواهد رسید.
به گفته رستمی در مرحله نخست طرح جامع، افتتاح ترمینال سلام و توسعه اپرون و آغاز به کار منطقه آزاد اقتصادی هدف گذاری شده بود که اکنون محقق شده است.همچنین توسعه زیر ساختها از محل درآمدهای شرکت نیز در مرحله های دوم و سوم طرح جامع پیگیری می شود.
وی درباره میزان رضایت خطوط هوایی و مردم از راه اندازی پروازهای داخلی در فرودگاه امام خمینی نیز افزود: پروازهای اتصالی یا کانکشن مورد استقبال ایرلاین ها قرار گرفته است چراکه قبلا شرکتهای هواپیمایی مجبور بودند برای پروازهای خارجی، هواپیمای خود را خالی به فرودگاه بفرستند اما اکنون از استانهای مختلف با مسافر داخلی به این فرودگاه می رسند و بعد برای مقصد خارجی مسافر گیری می کنند.
رستمی اضافه کرد: پرواز مشهد- فرودگاه امام- تاجیکستان نیز در ادامه راه اندازی پروازهای اتصالی قرار هست از دوشنبه هفته آینده برقرار شود.
مدیرعامل شهر فرودگاهی حضرت امام خمینی همچنین گفت: درحال حاضر ۳۵ ایرلاین خارجی در شهر فرودگاهی امام خمینی حضور دارند و در ایام عید و تعطیلات، حضور شرکتهای هواپیمایی خارجی در شهر فرودگاهی به بالاتر از ۴۵ شرکت میرسد.
رستمی همچنین درباره تاثیر تحریم ها بر توسعه پروازهای فرودگاه و برقراری پروازهای بین المللی افزود: هیچ مسیر هوایی تاکنون به دلیل تحریم ها کنسل نشده و خروج برخی ایرلاین های خارجی از فرودگاه امام خمینی، به دلیل مشکلات داخلی ایرلاین ها و نه فشار تحریم ها بوده است.
به گفته وی بسیاری از مشکلات فرودگاه، در دوران تحریم و با اتکا بر توان و ظرفیت داخلی برطرف شده است.
وي همچنین گفت: در حال حاضر از فرودگاه امام خمینی به ۶۰ مسیر خارجی پرواز مستقیم برقرار شده است و پیش بینی می شود این مسیرها در ۶ ماه دوم سال افزایش یابد.
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی همچنین از آمادگی این فرودگاه برای انجام پروازهای اربعین به مقصد فرودگاههای عراق خبر داد و افزود: ظرفیت افزایش پروازها در ایام اربعین در فرودگاه امام با توجه به افزایش فضای ترمینال سلام به مجموعه سطوح خدمات پروازی این فرودگاه، وجود دارد.
رستمی همچنین تکمیل شبکه پروازی در این فرودگاه را بسیار مهم دانست و گفت: بر اساس گزارش و نامه سفیر جمهوری اسلامی ایران به وزیر راه و شهرسازی، هم اکنون شیعیان کشور هند ترجیح می دهند از طریق فرودگاه دوبی به مشهد مقدس بروند حال اینکه با برقراری پروازهای اتصالی (کانکشن) در فرودگاه امام خمینی، شیعیان هند و کشورهای دیگر می توانند مسیر فرودگاه امام به مشهد را انتخاب کنند و دیگر مجبور به سفر زمینی از فرودگاه امام به فرودگاه مهرآباد نیستند.
حقوق و رفاه مسافران اولویت اصلی وزارت راه است
معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای وزارت راه و شهرسازی در حاشیه مراسم افتتاح ۴ طرح فرودگاهی در شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) گفت: نگاه وزارت راه و شهرسازی در خصوص حمل و نقل بخصوص در فرودگاههای بین المللی نظیر فرودگاه امام خمینی (ره)، اولویت دادن به رفاه و حقوق مسافران و خدمت رسانی هرچه بیشتر و بهتر است.
مهران کفاش اضافه کرد: چهار طرحی که امروز در شهر فرودگاهی امام به بهره برداری رسید با نگاهی که وزیر راه و شهرسازی در اولویت دادن به رفاه مسافران دارد، باید خیلی بهتر و بیشتر باشد.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: با توجه به برنامه هایی که در شروع کار وزیر جدید راه و شهرسازی شاهد آن بودیم، خوشبختانه شهر فرودگاهی امام خمینی ره همان مسیر را پیش می برد و امیدوارم با توجه به صحبت هایی که امروز در خصوص خدمات رسانی بهتر به مسافران شد، تا پایان سال شاهد تحولات بهتری چه در بحث ورودی و چه خروجی مسافران باشیم و امسال شاهد یک پرش در فعالیتهای شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) در حوزه های دیگری مانند منطقه آزاد باشیم.
کفاش همچنین گفت: در نگاه وزارت راه و شهرسازی، فرودگاه امام خمینی (ره) هم ورودی و هم خروجی کشور است و هرچه خدمات بیشتری در این محل ارائه شود اثر آن در افزایش رضایتمندی و دید مسافران خارجی و داخلی در مقایسه با امکانات خارج از کشور تاثیر گذار است.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: کارهایی که مسئولان شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) انجام می دهند در مسیر سیاستهای کلان وزارت راه و شهرسازی است و امیدورایم این فعالیتها تقویت شود و شاهد افزایش خدمات و بهره وری بیشتر باشیم و همچنین امیدواریم بتوانیم با ابتکار و نوآوری، خدمات بیشتری را به مسافرانی که از این فرودگاه استفاده می کنند، ارائه کنیم.
وی تصریح کرد: شأن حضور همه ما در جایگاهی که قرار داریم، فقط خدمت رسانی است و این نگاه فقط با همدلی، وحدت و همکاری به دست می آید.