پخش زنده
امروز: -
رئیس جمهور گفت: وحدت، اتحاد، صبر و مقاومت و ابتکارات جدید راهکار ما برای عبور از مشکلات پیش رویمان است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای روحانی در جشنواره شهید رجایی افزود: مردم بزرگوار ما مقاومت کردند، صبر را پیشه خود ساختند، امام و نظام را تنها نگذاشتند و در جبهه دفاع مقدس نیز حضور پیدا کردند و ما از مشکلات آن دوران عبور کردیم. رئیس جمهور با اشاره به اینکه مشکلات ما امروز با گذشته مقداری متفاوت است، گفت: عمدتاً مشکل ما مشکل اقتصادی است البته جنگی که امروز بر ما تحمیل شده جنگ اقتصادی، روانی و تا حدی سیاسی است و این جنگ را ما باید با پیروزی تمام کنیم. آقای روحانی افزود: باید این جنگ را با فتح ملت ایران در برابر متجاوزین تمام کنیم و این کار نه تنها شدنی است بلکه از دیدگاه سابقه تاریخی ملت ایران و وعده های خداوند حتمی است.
رئیس جمهور تاکید کرد: ما می توانیم با وحدت، اتحاد و صبر و مقاومت و ابتکارات جدید به پیروزی برسیم. آقای روحانی با بیان این که شاید اداره کشور امروز با سبک و سیاق سال های گذشته کمی متفاوت باشد، گفت: حتماً باید مسئولین ما و مدیران با ابتکار جدید بتوانند معضلات و مشکلاتی را که برای ما پیش آمده تبدیل به فرصت کنند و این کار امکان پذیر است. رئیس جمهور با اشاره به این که نامه ای امروز در قالب پیشنهادی از سوی وزیر نیرو به دست وی رسیده بود افزود: همین امروز نامه ای را از وزیر نیرو دریافت کردم که وی طرحی را برای برگزاری کنفرانس ها و جلسات و ارتباطات وزارتخانه اش در قالب ویدیو کنفرانس طراحی کرده است این کار صرفه جویی هایی در یک سال اخیر به دنبال داشته که در قالب این نامه اعلام شده است که به تمام وزارتخانه ها و مجموعه ها و دستگاه های مرتبط ابلاغ کردم که از این شیوه استفاده کنند.
آقای روحانی گفت: در شرایط فعلی مهم است هزینه ها را پایین بیاوریم و به خدماتمان نسبت به مردم سرعت ببخشیم و در شرایطی که مردم ما در زندگی در فشار هستند حداقل زمانی که به یک اداره ای مراجعه می کنند با روی گشاده مواجه شوند و این نمی شود مگر این که همه ما باور کنیم خادم مردم هستیم. رئیس جمهور تاکید کرد: تا زمانی که این باور که ما خادم مردم هستیم در ما بوجود نیاید نمی توانیم با مردم با چهره متواضعانه برخورد کنیم ما رئیس نیستیم ما خادم مردم هستیم مردم ما را انتخاب کردند و رأی دادند برای این که به آنها خدمت کنیم هر چه خدمت ما به آنها بالا برود مشروعیت ما بالا می رود.
آقای روحانی افزود: در صورتی که ارائه خدمات ما به مردم پایین بیاید مشروعیت ما نیز به همان میزان پایین می آید. رئیس جمهور با اشاره به رأی مردم و انتخاب مسئولان خود از طریق انتخابات گفت: مردم به ما رأی ندادند که چند سال رئیس باشیم و سپس با آنها خداحافظی کنیم مردم به ما رأی دادند خدمات بهتری به مردم ارائه کنیم مردم انتظار دارند در هر انتخاباتی که شرکت می کنند شاهد شرایط بهتر و خدمت آسانتر برای آنها باشیم.
آقای روحانی ادامه داد: مردم با تمام سختی ها و بررسی هایشان در انتخابات مختلف از مجلس تا ریاست جمهوری شوراها، خبرگان تا دیگر انتخابات حاضر می شوند تا افراد سالم تر و بهتر را با هنر و امید بیشتر انتخاب کنند. رئیس جمهور با بیان این که من کلمه هنر و امید را از نام شهید رجایی و باهنر استفاده می کنم گفت: رجا یعنی همان امید یعنی با امید بیشتر و با هنر بیشتر ما می توانیم به مردم ارائه خدمت کنیم.
اگر دولت از مردم جدا باشد در مجامع بین المللی پیروز نیست
رییس جمهور با بیان اینکه ما برای مردم از همه شیوهها اعم از سیاسی، دیپلماتیک و مذاکره استفاده میکنیم گفت: اگر دولت جدا از مردم باشد مذاکره هم نمیتواند بکند و در مجامع بین المللی هم پیروز نیست. آقای روحانی در پانزدهمین جشنواره شهید رجایی با اشاره به ضرورت شفافیت در دولت گفت: در حال حاضر شرایط به گونهای است که زمینه سوء استفاده وجود دارد؛ اما در دولت الکترونیکی این مفاسد به حداقل ممکن کاهش پیدا میکند. در انتخابات الکترونیک هم به همین گونه است، اگر انتخابات الکترونیکی بشود مشکلات به حداقل کاهش پیدا میکند. بسیاری از این مشکلات مربوط به این است که شفافیت وجود ندارد.
رییس جمهور با اشاره به سخنان رییس سازمان اداری و استخدامی در این جشنواره گفت: آقای انصاری اعلام کردند دولت الکترونیک را تا پایان سال ۹۹ به اتمام میرسانیم؛ فکر میکنم این زمان دیر است، چون پایان سال ۹۹ یعنی اواخر کار و فعالیت این دولت و هر تاریخی را که ما قول میدهیم چند ماه ممکن است جابجا شود؛ ممکن است برخی بگویند این کار را بگذاریم برای دولت بعدی، اما این کار باید در دولت دوازدهم انجام بگیرد.
وی در این باره ادامه داد: البته وزیر ارتباطات به من گفته است تا تاریخ ۹ /۹/ ۱۳۹۹ دولت الکترونیک را به اتمام میرساند؛ البته میشود این تاریخ به ۱۳۹۹/۷/۷ تغییر پیدا کند و تلاش کنیم دولت الکترونیک که یک قدم مهم برای خدمت رسانی راحت به مردم، جلوگیری از فساد و ایجاد شرایط مناسب برای زندگی مردم است زودتر محقق شود.
رییس جمهور در ادامه با تاکید بر اینکه همه مدیران، فرمانداران و وزراء باید بیشتر به میان مردم بروند اظهار داشت: در ماههای اخیر مسئولان ما در میان مردم خوب ظاهر شدند؛ این کار باید ادامه پیدا کند اگر خدمت را به مردم نگوییم دشمنان این آب و خاک در ذهن مردم شبهه ایجاد میکنند. وی با اشاره به اینکه باید خدمات، متواضعانه به مردم بیان شود گفت: اگر مردم نقدی دارند ما باید کاملا آماده باشیم تا نقد مردم را بشنویم؛ چون ما بهتر از مردم نیستیم و افکارمان بالاتر از مردم نیست. جمع افکار مردم از ما بالاتر است. وقتی یک اجتماعی یک نظری دارند باید به آن توجه کنیم و دراین شرایط آن چیزی که میتواند نظام ما را نگه دارد این است که مردم احساس کنند ما با آنها یکی هستیم.
اقای روحانی افزود: اگر رابطه بین مردم و دولت به صورت دولت و ملت باشد این فاصله ایجاد میکند؛ این که میگویند دولت - ملت این حرف درستی است چرا که به معنی دولت برخاسته از ملت است. در این شرایط ما مستحکمتر هستیم و میتوانیم ایستادگی کنیم.
رییس جمهور با بیان اینکه ما در شرایط وحدت هستیم گفت: با این فشاری که دشمن برما آورده است اگر احساس ضعف کنیم فشار دشمن بیشتر میشود.
وی در ادامه تاکید کرد: ما از همه شیوهها و توانمان برای رفع مشکلات مردم استفاده میکنیم از جمله شیوه سیاسی، دیپلماتیک و مذاکره؛ اما اساس قدرت و توان ما حتی در مذاکره مردم هستند؛ اگر مردم و دولت یکی باشند دولت توانمند میشود و میتواند با قدرت حرف بزند و مذاکره کند، اما اگر دولت جدا از مردم باشد نه میتواند حرف بزند و نه میتواند مذاکره بکند، در مجامع جهانی هم پیروز نیست؛ بنابراین ما باید این راه را برای قدرت ملی مان ادامه بدهیم و این تنها در سایه فعالیت و هم افزایی ما در کنار هم امکان پذیر است.
با بگیر و ببند و دادگاه ، فساد برطرف نمی شود
رئیس جمهور گفت : اگر اساس بر مبنای خدمت نباشد و بر مبنای ریاست باشد دچار مشکل می شویم. آقای روحانی در ادامه سخنانش در پانزدهمین جشنواره شهید رجایی افزود: یکی از وظایف بزرگ ما امروز ، مبارزه با فساد و رانت در کشور است ، اما چگونه ایجاد می شود؟آیا فکر می کنید فساد با دادگاه و دستگاه قضایی از بین می رود ؟ هر کس این فکر را می کند ، اشتباه کرده است. وی ادامه داد : دستگاه قضایی آخرین مرحله است ، بله جایی نیاز است وقتی کسی تخلف و جرم انجام داده در دادگاه محاکمه شود اما با بگیر و ببند و دادگاه فساد برطرف نمی شود .
رئیس جمهور با بیان اینکه آغاز مبارزه با فساد ابتدا بر دوش دولت است اظهار داشت : ما باید جلوی فساد را بگیریم ، مدیران ما باید جلوی فساد را بگیرند ، اما از چه طریق ؟ با شفافیت ، سلامت اداری و توسعه دولت الکترونیک ، اگر بخواهید فساد از بین برود باید همه چیز شفاف باشد زیرا اگر شفاف نباشد در ابهام و تاریکی فساد رخ می دهد .
رئیس قوه مجریه افزود : شما اگر خورشید شفافیت را روشن کنید نود درصد فساد از بین می رود ، اما اگر خورشید شفافیت را خاموش کنید و شب ظلمانی شود ، آن زمان فساد رخ می دهد و مشکلات پیش می آید . آقای روحانی گفت : تا زمانی که در این کشور رانت وجود دارد ، این رانت چگونه وجود دارد؟ باید رقابت سالم در کشور بوجود بیاید و باید آنجایی که دولت مسئولیت بر عهده دارد و نیازی نیست و می تواند این مسئولیت را به مردم واگذار کند این کار را بکند. وی افزود: در رقابت با مردم دولت ورود نمی کند زیرا اگر بنا باشد رقابت وجود داشته باشد و بنده که دارای قدرت و جایگاهی هستم وارد این رقابت شوم سایرین می ترسند و کنار می روند و در رقابت نمی مانند .
رئیس جمهور اضافه کرد : اگر بنا باشد بنگاه های اقتصادی ما دولتی ، نظامی ، شبه نظامی و خصوصی باشند ، آن خصوصی چگونه وارد رقابت شود ، مجبور است با آنها بسازد و این سرآغاز فساد است . آقای روحانی ادامه داد : شما رقابت آزاد و سالم را در کشور بوجود آورید ،غیر از وظایف خاص حاکمیتی ، رقابت و شفافیت و قانون برای ما اصل است . رئیس قوه مجریه با طرح این سوال که چگونه این شفافیت و سهولت در خدمات را به وجود آوریم اظهار داشت : یک عامل بسیار موثر ایجاد دولت الکترونیکی است.
آقای روحانی افزود : تا زمانی که دولت الکترونیک ایجاد نشود به نظر من آب در هاون کوبیدن است و ما به جایی نمی رسیم . رئیس جمهور تصریح کرد : ما با دولت الکترونیک باید شفافیت و سهولت بوجود آوریم ، البته بخش های دستگاههای اداری ما سخت شان است زیرا قدرت و دخالت شان کم می شود ، زمانی که خدمات مردم الکترونیکی می شود و مردم به راحتی می توانند ظرف چند روز خدمات را بدون اینکه چهره مبارک آن مدیر و کارشناس را ببینند به دست آورند ، برای بعضی ها سخت می شود و می گویند پس ما چکاره هستیم ، ما آمده ایم ریاست و مدیریت کنیم و این همان مشکل اولی است که به آن اشاره کردم. رئیس قوه مجریه افزود : امسال یک قدم بسیار خوبی در دولت الکترونیک برداشته شد و آن الکترونیک در بخش سلامت بود ، این کار بسیار مهمی است و با پیشرفت این حرکت از مخارج دولت و مردم کاسته می شود و فساد در نظام اداری ما از بین می رود .
دستگاه های نظارتی مقداری تجدیدنظر کنند
رئیس جمهور گفت: هر کسی در این کشور رئیس جمهور باشد، هر فردی در این کشور وزیر باشد، معاون باشد، مدیر باشد، اگر دستگاه نظارتی بخواهد در کار آن مداخله کند، آن دولت ناموفق است و به جایی نمی رسد. آقای روحانی در ادامه سخنان خود در مراسم پایانی پانزدهمین جشنواره شهید رجایی، تصریح کرد: تمام مدیران ابتکار و خلاقیت را کنار خواهند گذاشت و نمی شود کار کرد چون ما به جایی نمی رسیم.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: باید یک فکر اساسی برای کشور کرد، وقتی می گویم که از عمر دولت ما دو سال بیشتر نمانده چرا که سال اول می گفتم، می گفتند اینها می خواهند بالای سرشان نظارت نباشد. آقای روحانی همچنین گفت: من از مقامات ارشد دستگاههای نظارتی خواهش می کنم مقداری تجدید نظر کنند از مجلس شورای اسلامی می خواهم در مقررات و قوانین تجدید نظر کنیم. وی افزود: نباید بگذاریم فسادی رخ بدهد، نباید بگذاریم نظارت تعطیل شود، اما خواهش من این است دخالت تعطیل شود چرا که با دخالت دیگران دستگاه اجرایی نمی تواند به مقصد و مقصودش برسد.
رئیس جمهور ادامه داد: مردم در بیان و اظهار نظرشان آزادند و می توانند انتقاد کنند، روزنامه ها آزادند، دستگاه قضایی ما مستقل است و می تواند فردی را به علت تخلف طبق قانون محاکمه کند اما خواهش می کنم نگذاریم شائبه سیاسی بیاید اگر شائبه سیاسی آمد قضاوت تمام می شود. وی افزود: اگر این شبهه که ان شاءالله الان نیست و امیدوارم نباشد، در ذهن مردم بیاید کار دستگاه قضایی ما تمام است و قضاوت مشروعیت خود را از دست می دهد.
رئیس جمهور گفت: مردم باید حس کنند هر فردی در این کشور از هر قوم، مذهب، قبیله و از هر جناح وقتی به دادگاه رفت قاضی همه را یکسان می بیند و نه به قیافه طرف و نه به سوابق طرف نگاه می کند و از لحاظ سیاسی نه به منزلت طرف نگاه می کند و از لحاظ اجتماعی نه به قومیت طرف نگاه می کند، نه به مذهب طرف نگاه می کند و او هست و وجدان هست و قانون هست و پرونده و اگر این شد ما پیشرفت می کنیم.
کشور به نسل جوان تعلق دارد
رئیس جمهور گفت: ما باید از جوانان و بانوان برای مدیریت و اداره کشور استفاده کنیم چرا که کشور تعلق به نسل جوان دارد. آقای روحانی در ادامه سخنان خود در همایش شهید رجایی اظهار داشت: ما هدف گذاری کردیم که هشت سال سن مدیریت را کاهش دهیم و برای حضور بانوان در مدیریت کشور هدف گذاری ما این است که ۳۰ درصد مدیران ما از جامعه بانوان باشند.
رئیس جمهور با اشاره به این که برای استفاده از حضور بانوان در بخشهای مختلف مدیریتی موفقیتهایی داشته ایم افزود: براساس آمار تعداد مدیران زن از ۹ هزار و ۳۴ نفر در سال ۹۶ امروز به ۱۲ هزار و ۲۰۹ نفر رسیده است که این آمار رشد ۲۵ درصدی را در مدیریت بانوان نشان میدهد. آقای روحانی گفت: مدیریت بانوان از ۱۳ و ۶ دهم درصد در سال ۹۶ به ۱۸ و ۷ دهم درصد در سال ۹۸ رسیده است. رئیس جمهور ادامه داد: از نظر تعداد مدیران زن نیز در سطح عالی از ۳۱ درصد به ۶۷ درصد رسیده ایم همچنین در سطح مدیران استانی، استانداری ها، فرمانداری ها، بخشداریها و شوراها زنان ما حضور فعال پیدا کردند.
وی با بیان این که ما برای نسلهای اول و دوم انقلاب هستیم تصریح کرد: همان طور که اشاره کردم ما باید زمینه را برای حضور نسل سوم و چهارم انقلاب آماده کنیم تا از طریق آنها با نیروی پرنشاطتر و پرتوانتر به اداره کشور برسیم. آقای روحانی در پایان از تمام کارگزاران نظام قدردانی کرد و گفت: از تمام کارمندان اداری، کارکنان، کارگران، و بازنشستگان تشکر و سپاسگزاری میکنم امیدوارم این هفته برای همه مردم ما مبارک باشد و بتوانیم ان شاءالله خادم بهتری برای مردم عزیز کشورمان باشیم.
انتقادها از دولت باید با هدف کمک و دلسوزانه باشد
رئیس جمهور تاکید کرد: اصل نظارت و انتقاد از دولت باید با هدف کمک، دلسوزانه و خالصانه باشد. آقای روحانی در ادامه اظهاراتش در پانزدهمین جشنواره شهید رجایی، با تصریح بر اینکه دستگاه نظارتی در کشورمان دچار خطایی شده که باید به دست مسئولان ارشد این دستگاه اصلاح شود افزود: امام علی (ع) فرمودند" من را با نظارت، خیرخواهی و نصیحت کمک کنید اما با نصیحت، انتقاد و حرفی که خالی از فریب، غش و خیانت باشد".
وی گفت: برخی انتقاد و نصیحت می کنند اما در قالب نصیحت نیش می زنند و می خواهند تخریب کنند در حالی که اصل انتقاد و نظارت باید سبب کمک باشد. رئیس جمهور افزود: امام علی (ع) فرموده اند " به من که حاکم دنیای اسلام هستم کمک کنید" پس بیایید نصیحت، دلسوزی و نقد کنید و پیشنهاد بدهید اما خالصانه و خالی از فریب. آقای روحانی تاکید کرد: دستگاه های نظارتی باید سبب کمک به دولت باشند؛ دستگاه نظارتی به معنی دخالت نیست، بزرگترین ضربه به کشور اشتباه دخالت و نظارت است و اگر روزی به جای نظارت دخالت آمد ضررش به مردم وارد می شود.
وی افزود: اگر چنین شد مدیر کار نمی کند و می ایستد؛ به قول نظامی ها کپ می کند، وقتی می بیند که از هر طرف نامه برایش می آید. رئیس جمهور گفت: نظارت را برای این درست نکرده ایم، نظارت بر این نیست که مانع و سرعتگیر درست کنیم و دل مدیر را بلرزانیم، نظارت برای کمک است. آقای روحانی بار دیگر با تاکید بر اینکه دستگاه های نظارتی باید به دولت کمک کنند، افزود: در میدان جنگ بازرسی هم داریم، ممکن است گردانی، گروهانی، تیپی یا لشکری در عملیاتی خطایی هم بکند بعد بازرسی می آید بررسی می کند و نظر هم می دهد.
وی گفت: اما اگر بازرسی از اول بیاید و بگوید نقشه عملیات را قبول ندارد با این وصف دیگر نمی شود فرماندهی کرد، یا اگر بخواهند طراحی کنند بازرسی بگوید من می خواهم قبلا نظر بدهم تا مبادا خطا کنید، زیرا من می خواهم دلسوز باشم؛ این که دلسوزی نیست این برهم زدن مدیریت کشور است. رئیس جمهور افزود: اینکه سرباز بخواهد تفنگ را بگیرد اما بازرسی بگوید ابتدا می خواهم نظارت کنم و بار دیگر باید امتحان بدهی تا ببینم تیراندازی را به خوبی بلدی تا بعد تفنگ را به شما بدهم یا خشاب را بگیرد و بگوید نمی دهم و ابتدا باید فشنگ ها را بشمارم اینکه میدان جنگ نمی شود با این وضع که نمی شود فرماندهی کرد. آقای روحانی اضافه کرد: اینکه بازرسی به متولیان توپخانه بگوید ابتدا باید ببینم چگونه گرا گرفته اید و تنظیم کرده اید و تا نظارت نکنم اجازه شلیک نمی دهم اینکه مدیریت جنگ نمی شود این به هم ریختگی و هرج و مرج است.
دولت باید صاحب قدرت و اختیار باشد
رییس جمهور گفت: دولت باید صاحب قدرت و اختیار باشد که البته به معنای دیکتاتوری و خودرایی نیست. آقای روحانی در ادامه سخنرانی خود در پانزدهمین جشنواره شهید رجایی، افزود: دولت اگر قدرتمند نباشد مردم زندگی خوبی را تجربه نخواهند کرد. وی گفت: قدرت و توان دولت به معنای آن است که دولت بتواند در صحنه سخت مدیریت، اختیارات لازم را داشته باشد. رییس جمهور تاکید کرد: مسئولیت ها متناسب با اختیارات است و دولت باید صاحب قدرت و اختیار باشد که البته به معنای دیکتاتوری و خودرایی نیست بلکه تمام دستگاه ها باید دولت را حمایت کنند.
آقای روحانی ادامه داد: چند روز پیش در دیدار با مقام معظم رهبری ایشان هم به این نکته تاکید کردند و گفتند همه باید به دولت کمک کنند. وی با بیان اینکه اصل دیوان و دولت یک افتخار بزرگ برای ایرانیان است، گفت: به لحاظ تاریخی ما ایرانی ها پرقدرت ترین مدیران در تاریخ برای ساخت دولت بوده ایم. رییس جمهور افزود: دولتمردی با کارمند بودن تفاوت دارد، ضمن اینکه دولتمرد جایگاه مهمی است یعنی امثال بزرگمهرها، خواجه نظام الدین ها، خواجه نصیرالدین ها و امیرکبیرها، دولتمرد بوده اند.
آقای روحانی تصریح کرد: در تاریخ حتی در دوره خلافت عباسی، اداره دولت در دست وزراء و مدیران ارشد ایرانی بوده است، یعنی ایرانی ها طراح نظام اداری بوده اند. وی تاکید کرد: امروز ممکن است عقب ماندگی هایی داشته باشیم، اما ایران و ایرانی هزاران سال پیش این هنر را داشته که پایه گذار دولت باشند. رییس جمهور گفت: در انقلاب اسلامی نیز امام بزرگوار ما بالاترین قدرت را به دولت داد و ما در نامه های امام راحل طی سه الی چهار سال پایانی عمر شریفشان می بینیم که چگونه از دولت حمایت می کنند.
اخلاق و خدمت در کنار هم موجب افتخار است
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه دولت و کارمندان ما باید به خلق و خو و صبر شهید رجایی نزدیک شوند گفت: اخلاص و خدمت وقتی کنار هم قرار بگیرند موجب افتخار است. آقای روحانی با ابراز خرسندی برای تقدیر از کسانی که به انتخاب مردم بهتر خدمت رسانی کرده اند افزود: برگزاری این جشنواره برای این است که دولت و کارمندان ما به خلق و خو و صبر شهید رجایی نزدیک شوند.
رئیس جمهور با بیان اینکه شهیدان رجایی و باهنر به عنوان مدیران خدوم، متواضع، پرتلاش، ارزشی و متعهد شناخته میشدند گفت: هر کجا اخلاص و خدمت کنار هم قرار بگیرند موجب فخر و افتخار است. وی با اشاره به شرایط کشور در زمان حال و مقایسه آن با زمان شهیدان باهنر و رجایی خاطرنشان کرد: ما در آن زمان هم شرایط بسیار سختی داشتیم در آن شرایط دشمن جنگ را به ما تحمیل کرده بود و همزمان مزدوران و منافقان به جان مردم و مدیران خدوم آنها افتاده بودند و این افراد را به شهادت میرساندند.
اقای روحانی با تاکید بر اینکه در آن دوران مردم روزهای سختی را گذراندند و توطئههای زیادی به آنها تحمیل شد اظهار داشت: سال ۵۷ سال سختی برای استقرار نظام جمهوری اسلامی بود و سال ۵۹ و ۶۰ که خدمات این بزرگواران عمدتا در آن سالها انجام میشد با توطئههای مختلفی از جمله حمله هوایی به ایرباس، حمله به طبس، کودتای نظامی و تجاوز عراق به خاک ایران روبرو بودند. رئیس جمهور افزود: در همان زمان فاصله و شکافی هم بین مسئولان اجرایی، مقننه و قضایی بوجود آمده بود؛ و شما میدانید فاصله بین رئیس جمهور آن زمان با نخست وزیر، دولت، دستگاه قضایی و مردم بوجود آمده بود.