محمدباقر نوبخت در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه درآمدهای نفتی منابع حاصل از واگذاری داراییهای سرمایهای است، افزود: این داراییها باید برای تملک داراییهای سرمایهای یعنی طرحهای عمرانی مصرف شود بنابراین همه درآمدهای حاصل از نفت به بخش عمرانی کشور اختصاص خواهد یافت.
وی با اشاره به معطوف بودن اصلاحات بودجه سال ۹۹ در طرحهای عمرانی گفت: طرحهای عمرانی در دو سال گذشته سرنوشت قابل تاملی داشته اند به نحوی که طرحهای موجود در استانها از ۷۶ طرح در دو سال گذشته به ۸۶ طرح افزایش یافته است که این نشان دهنده شروع طرحهای جدید پیش از به اتمام رساندن طرحهای عمرانی گذشته است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: در این اصلاح ساختار بودجه ما به گونهای عمل خواهیم کرد که مانع از افزایش نامتناسب طرحهای عمرانی موجود در بودجه شود.
نوبخت با اشاره به تشکیل کارگروهی در خصوص واگذاری صرف بودجه و سیاستگذاری آن به استانها ادامه داد: مدیران استانها در ارتباط با اینکه چه مقدار امکان پذیر است اختیارات صرف بودجه و سیاستگذاری آنان را به استانها واگذار خواهیم کرد.
وی گفت: همه تلاش ما این است که بتوانیم با جدا شدن نفت از بودجه نه تنها منابع درآمدی متفاوت از سنوات گذشته را تعریف کنیم بلکه نحوه هزینه آن را نیز تغییر دهیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه به جای نفت تعیین منابع دیگری در دستور کار شورای عالی هماهنگی اقتصادی سه قوه مطرح شده است، افزود: هم اکنون هزار و ۳۶۰ میلیارد تومان در بخشهای مختلف (انرژی و غیراز انرژی) یارانه پرداخت میکنیم که اگر ۱۰ درصد از آن صرفه جویی شود رقمی معادل ۱۳۶ هزار میلیارد تومان منبع جدید دریافت میشود.
نوبخت با اشاره به اینکه تغییر تمرکز دریافت مالیات از بنگاهها یکی دیگر از منابع جدید تامین بودجه است، گفت: ما به جای تحت فشار قراردادن تولید مالیات بر درآمد خانوار و مالیاتهای جدیدی که در گذشته وجود نداشته از جمله املاک و عایدی سرمایه را دریافت خواهیم کرد.
وی داراییهای در اختیار دولت را هفت میلیون میلیارد تومان دانست و گفت: هم اکنون این رقم در حال استفاده برای رساندن خدمت به مردم است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: بهره گیری از فرصتها از برنامههای همیشگی سازمان برنامه و بودجه برای اصلاحات بوده، اما مطالبه عمومی وجود نداشته است در حالی که هم اکنون مقام معظم رهبری در ابلاغیهای این موضوع را از دولت مطالبه فرمودند و ما نیز از این فرصت استفاده کرده و همه اصلاحات را پیشنهاد میکنیم.
نوبخت با تاکید بر اینکه میدانیم با مقاومت روبرو خواهیم شد، ادامه داد: وظیفه ما برنامه ریزی برای موضوعات قابل اجراست که امیدواریم با ابلاغیه صادر شده از سوی مقام معظم رهبری و پشتیبانی سه قوه همه اصلاحات لازم را برای افزایش بهره وری و جدا شدن نفت از بودجه ۹۹ انجام دهیم.
وی با بیان اینکه هم اکنون بیش از ۴۵ هزار میلیارد تومان معافیتهای مالیاتی قائل هستیم، گفت: آدرس همه این معافیتها در اصلاح ساختار بودجه مشخص شده است و زمانی که شورای عالی هماهنگی اقتصادی سه قوه آن را تصویب و مقام معظم رهبری تایید کنند ما بخش قابل توجهی از معافیتها را که ضرورتی به پرداخت ندارد حذف خواهیم کرد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: اگر معافیتهای مالیاتی به نصف کاهش یابد بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان منابع جدید جایگزین نفت خواهد شد.
نوبخت با اشاره به برگزاری ششمین جلسه ستاد بودجه سال ۱۳۹۹ گفت: این لایحه در چارچوب طرح اصلاح ساختار بودجه تهیه میشود و در این اصلاح ساختار، تفاوتهای اساسی در چارچوب حوزه درآمدها، هزینه ها، ثبات اقتصادی و نظام بودجه ریزی طراحی شده است.
وی با اشاره به متفاوت بودن بودجه سال ۹۹ از سنوات گذشته افزود: در سنوات گذشته ۱۱۵۰ دستگاه و ۹ هزار برنامه وجود دارد که حجم قابل توجهی از مستندات در ۱۴ جلد به مجلس ارائه شده است که مقرر شده دستگاههای اجرایی را به دو سطح دستگاههای سیاست گذار و دستگاههای مجری تقسیم کنیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: بودجه دستگاههای سیاست گذار در لایحه مشخص شده است و دستگاههای مجری با دستگاههای سیاستگذار فعالیتش اداره میشود.