به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، عبدالمحمد زاهدی، استاندار قزوین که به مناسبت هفته دولت، دیشب میهمان گفت:
وگوی ویژه خبری بود، گفت: در بخش زیربنایی، ۷۹۷ پروژه با اعتباری بالغ بر ۲۲۴ میلیارد تومان با همکاری سازمانهایی مانند بنیاد مسکن، شرکت برق، حفاظت محیط زیست، پخش فرآوردههای نفتی، آب و فاضلاب شهری و روستایی، راه و شهرسازی، منابع طبیعی، شهرداریها و دهیاریها و شرکت گاز، به بهره برداری رسیدند.
وی افزود: در بخش اقتصادی نیز جمعاً ۹۱ پروژه با ۳۷۸ میلیارد تومان اعتبار از سوی سازمانهای جهاد کشاورزی، آب منطقه ای، امور مالیاتی و شرکت شهرکهای صنعتی به بهره برداری رسیدند.
زاهدی تصریح کرد: در بخش فرهنگی و اجتماعی نیز ۴۰ پروژه با بیش از ۷۲ میلیارد تومان اعتبار از سوی سازمان نوسازی مدارس، اداره کل میراث فرهنگی، پارک علم و فناوری، دانشگاه پیام نور، کمیته امداد حضرت امام خمینی (ره)، دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل ورزش و جوانان به بهره برداری رسیدند.
استاندار قزوین خاطرنشان کرد: از ۹۲۸ پروژه بهره برداری شده، ۵۶۸ پروژه متعلق به بخش دولتی و ۸۰ پروژه هم متعلق به بخش خصوصی بودند و ۲۸۰ پروژه هم با مشارکت کمیته امداد امام خمینی (ره)، شهرداریها و سازمان نوسازی مدارس به بهره برداری رسیدند.
استاندار قزوین گفت: با بهره برداری از این پروژه ها، برای ۳۹۵۰ نفر به صورت مستقیم و ۶۲۴۴ نفر هم به صورت غیرمستقیم، شغل ایجاد شده است.
زاهدی با تأکید بر اینکه اولویت اصلی استانداری، تکمیل پروژههای نیمه تمام در استان بود، تصریح کرد: میانگین مدت اجرای پروژههای استان ۱۰ ماه است که این موفقیتی بزرگ محسوب میشود و باید تلاش کنیم که پروژههای نیمه تمام به بهره برداری برسند تا هم هزینهها کاهش پیدا کنند و هم مردم از آنها بهره برداری کنند.
استاندار قزوین با بیان اینکه اولویت اصلی ما، استفاده مردم از این پروژه هاست، گفت: سال ۹۷ تعهد کرده بودیم که ۱۷ هزار شغل به طور کامل در استان ایجاد شود که تاکنون حدود ۱۷۵۷۰ شغل ایجاد شده است.
انتقال آب شرب از سد طالقان به ۱۴ شهر و ۱۹۴ روستازاهدی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع انتقال آب شرب از سد طالقان به ۱۴ شهر و ۱۹۴ روستا در استان اشاره کرد و گفت: خط انتقال آب سد طالقان، مهمترین پروژه استان است و همه مسئولان ذیربط باید تلاش کنند که این پروژه به نتیجه برسد که متأسفانه به دلیل تأخیر در اجرای آن، امروز به حدود هزار میلیارد تومان اعتبار نیازمندیم.
وی افزود: در حال حاضر، ساخت تصفیه خانه در حال اجراست و بخشی از لوله گذاری آن به وسیله پیمانکار خط انتقال، انجام شده است، ولی به دلیل کاهش اعتبارات دولتی، نمیتوانیم به موقع این پروژه را اجرا کنیم و مشکل آب شرب شهرها و روستاهای استان را حل کنیم.
به گفته استاندار، در مرحله اول، باید آب شرب شهر آبیک تأمین شود و برای تأمین اعتبار باقیمانده خط انتقال آب به شهرها و روستاهای استان که رقم بسیار بالایی را میطلبد، به دولت پیشنهاد کردیم تا از ظرفیتهای بخش خصوصی در این زمینه، استفاده کنیم.
انسداد بیش از ۲ هزار حلقه چاه غیرمجاز در استانزاهدی در ادامه برنامه گفت: وگوی ویژه خبری با بیان اینکه ۲۴۰ میلیون متر مکعب آب از سد طالقان برای بخش کشاورزی استان، دریافت میشود، گفت: مشکل اساسی بخش کشاورزی در استان، وجود چاههای غیرمجاز در سطح استان است که بیش از سهمیه شان برداشت میکنند.
وی افزود: در طول سه سال گذشته، بیش از ۲ هزار حلقه چاه غیرمجاز مسدود شده و تعداد قابل توجهی کنتور هوشمند هم برای بخش کشاورزی نصب شده است.
استاندار قزوین در ادامه به افت آبهای زیرزمینی و فرونشست در برخی نقاط مانند ارداق و بوئین زهرا اشاره کرد و گفت: فرونشست زمین، بسیار خطرناک است و علاوه بر اینکه سفرههای زیرزمینی از بین میروند، اگر در آینده بارندگی هم صورت بگیرد، آب در سفرههای زیرزمینی ذخیره نخواهد شد.
زاهدی با تأکید بر اینکه با چاههای غیرمجاز و همچنین برداشتهای غیرمجاز از منابع آب، برخورد قانونی میکنیم، تصریح کرد: باید به سمت اجرای ظرحهای آبیاریهای نوین و کشت گلخانهای حرکت کنیم، بر همین اساس یک مجموعه شهرک گلخانهای هزار هکتاری از سوی سازمان جهاد کشاورزی استان آماده شده که تا به حال ۷۲ هکتار آن که شامل ۷۲ گلخانه میشود، واگذار شده است.
وی افزود: همچنین ایجاد دو شهرک خصوصی گلخانهای در دستور کار قرار دارد.
لزوم رعایت الگوی کشت در استاناستاندار قزوین در ادامه با بیان اینکه در موضوع رعایت الگوی کشت، از کشت محصولات آب بر، پشتیبانی نمیکنیم، گفت: در منطقه آوج، مقدار بسیار زیادی گوجه فرنگی کاشته شده است که فروش آن به قیمتهای کیلویی ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ تومان به صنایع تبدیلی و همچنین بازار، توجیح اقتصادی ندارد و کشاورزان باید به توصیههای سازمان جهاد کشاورزی توجه کنند.
وی افزود: محدودیتهای اعلام شده از سوی جهاد کشاورزی، به نفع خود کشاروزان است و وقتی که بازاری برای مصولات کشاورزی وجود نداشته باشد، قطعاً کشاورز، آسیب میبیند.
بهره برداری از ۹۰ واحد تولیدیزاهدی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه امسال ۹۰ واحد تولیدی به بهره برداری رسیدند، گفت: برخی واحدهای بزرگ صنعتی، مشکلات قضایی و حقوقی دارند که در تلاش هستیم با کمک مسئولان قضایی استان، مشکلات آنها را حل کنیم و از همین جا اعلام میکنم که کارگران عزیز این واحدها، نگران نباشند.
وی افزود: در جلسات ستاد اقتصاد مقاومتی که مسئولان قضایی استان هم در آن حضور دارند، قرار شد تمامی واحدهای صنعتی دارای مشکل شناسایی شوند و مشکلات آنها برطرف شود.
زاهدی بر همین اساس به دیدارش با رئیس سازمان تأمین اجتماعی برای حل مشکلات واحدهای صنعتی استان به ویژه واحدهای متعلق به شرکت شستا و صندوق بازنشستگی اشاره کرد و گفت: بر اساس تصمیمهای اخذ شده، اگر این واحدها فعال نشوند، امکان واگذاری آنها به بخش خصوصی فراهم خواهد شد.
صادرات ۱۸۰ میلیون دلاری در ۴ ماهه امسالاستاندار قزوین در بخش دیگری از سخنانش، با اشاره به وضعیت صادرات استان گفت: در ۴ ماهه اول امسال، علیرغم تحریمها و مشکلات بانکی که بر صادرات استان اثر منفی گذاشته است، اما ۱۸۰ میلیون دلار، صادرات داشتیم.
وی افزود: در شهرستان آبیک، یک پایانه صادراتی در دست اجراست که سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.
زاهدی در ادامه به جذابیتهای استان قزوین برای جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی اشاره کرد و افزود: شهرکهای صنعتی کاسپین، لیا و خرمدشت از معافیت مالیاتی برخوردارند و اخیراً هم زمین یک واحد تولید خودرو در شهرک صنعتی خرمدشت واگذار شده است.
وی افزود: در ۵ ماهه اول امسال ۴۳ قرارداد سرمایه گذاری احداث واحد تولیدی در شهرکهای صنعتی منعقد شده و بیش از ۱۶۰ هکتار زمین هم به سرمایه گذاران واگذار شده است.
استاندار قزوین گفت: برای سهولت در امر سرمایه گذاری، از حدود یک ماه پیش، پنجره واحد سرمایه گذاری استان که به صورت اداری و سنتی فعالیت میکرد، به پنجره واحد الکترونیک تبدیل شد تا تمامی استعلامها برخط انجام شود.
وی افزود: همچنین با حضور مسئولان استان و شهرستان آوج، نشستی برای حل مشکلات شهرک صنعتی آوج برگذار شد تا زمینههای حضور سرمایه گذاران فراهم شود.
واگذاری بیمارستان رحیمیان الوند به دانشگاه علوم پزشکی قزوینزاهدی در بخش دیگری از سخنانش به واگذاری بیمارستان خیریه رحیمیان الوند، اشاره کرد و گفت: این بیمارستان خیریه، در یکی دو سال اخیر با مشکلات و بدهیهای مالی مواجه شد و قرار شده است که این بیمارستان به دانشگاه علوم پزشکی واگذار شود.
استاندار قزوین همچنین با بیان اینکه در طرح توسعه امامزاده حسین (ع)، که پروژههای مختلف و وسیعی در نظر گرفته شده است، گفت: میتوانستیم با احتساب میزان زائران امامزاده حسین (ع)، یک طرح بسیار کوچکتر و شکیل تر، اجرا کنیم.
زاهدی در ادامه با بیان اینکه احداث شتابگر ملی در منطقه باراجین، قزوین را به مرکز علمی مهم در منطقه تبدیل میکند، خاطرنشان کرد: همچنین یک شعبه مهم پژوهشگاه دانشهای بنیادین در قزوین احداث میشود و پیش بینی میشود که هزار نفر در این دو واحد به عنوان عضو هیئت علمی و پژوهشگر، جذب شوند.
استاندار قزوین در پایان با بیان اینکه باید چرخش مدیران در کشور وجود داشته باشد، تصریح کرد: اصولاً فعالیت یک مدیر، خارج از حوزه سکونت و محل زندگی اش، تجارب جدیدی را نصیب آن مدیر میکند و اعتقاد دارم که اگر ما مدیر غیربومی در قزوین، میپذیریم، استانهای دیگر هم باید مدیران قزوینی بپذیرند و این چرخش مدیریتی در کشور وجود داشته باشد.