آمار چه میگوید؟
داستان دختر نایب رئیس بانوان بسکتبال در تیمملی
سرمربی تیم ملی بسکتبال بانوان با وجود ادعاهای قبلی، استفاده چندانی از دختر نایب رئیس فدراسیون در تیم ملی نکرد
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ تیم ملی بسکتبال بانوان در مسابقات قهرمانی غرب آسیا در بین چهار تیم به مقام سوم رسید. بانوان ایرانی، توان صعود به فینال را هم داشتند و فریده شجاعی نایب رئیس بانوان فدراسیون در مصاحبههای خود از انتظار قهرمانی گفته بود. شکست مقابل سوریه، تیم ایران را از صعود به فینال بازداشت و شجاعی در مصاحبهای به نحوه استفاده از بازیکنان انتقاد کرد.
همین انتقادها باعث شد که باب پرداختن به یک حاشیه در تیم ملی باز شود. دعوت عسل پورحیدری دختر شجاعی به تیم ملی از مدتها قبل باعث حاشیههای کمرنگی شده و مسئولان فدراسیون و تیم ملی بارها مجبور به پاسخگویی شدند که آیا انتخاب دختر نایب رئیس فدارسیون فنی بود؟
شجاعی نایب رئیس فدارسیون و متشرعی سرمربی تیم ملی به طور هماهنگ تاکید داشتند که انتخاب عسل پورحیدری با نارضایتی مادر او صورت گرفته و شخص متشرعی بر حضور دختر نایب رئیس اصرار دارد.
متشرعی هم در دفاع از تصمیم خود تاکید داشت پورحیدری بازی در کالجهای آمریکا را تجربه کرده و تیم ملی از نظر فنی، روحی و روانی به تجربه این بازیکن نیاز دارد.
بهترین فرصت برای راستی آزمایی این صحبت ها، مسابقات غرب آسیا بود. نحوه استفاده از عسل پورحیدری و آمار این بازیکن نشان داد که ادعای مزبور صحت ندارد.
آمار او به این شرح بود:
بازی مقابل لبنان: ۱۲ دقیقه و ۴۳ ثانیه، بدون اقدام به شوت، یک ریباند دفاعی، ۲ توپ از دست رفته و کارایی منفی یک
بازی مقابل اردن: ۱۲ دقیقه و ۵۴ ثانیه، ۲ اقدام به ۲ امتیازی از دست رفته، یک ریباند حمله، ۲ پاس گل، کارایی صفر.
بازی مقابل سوریه: ۵ دقیقه و ۵۳ ثانیه، یک اقدام به ۲ امتیازی و ۲ پرتاب آزاد از دست رفته، کارایی منفی ۲
روند سه مسابقه نخست نشان میدهد که فرصت ۱۲ دقیقهای در دو مسابقه نخست، سرمربی تیم ملی را هم راضی نکرده و به این ترتیب حتی در مسابقه سوم مقابل سوریه، فرصت کمتری در اختیار این بازیکن قرار گرفت.
اشاره رسانهها به آمار پورحیدری و اعتراض آشکار شجاعی نایب رئیس فدراسیون باعث شد که دقایق بازی پورحیدری در مسابقه رده بندی مقابل اردن افزایش یابد و این آمار در جریان پیروزی مقابل اردن برای او ثبت شد:
۲۳
دقیقه و ۱۲ ثانیه، ۲ پرتاب ۲ امتیازی ناموفق، ۲ پرتاب ۳ امتیازی ناموفق، ۲ از ۴ پرتاب آزاد، ۳ ریباند، ۸ پاس گل و کارایی ۶
نکته فنی در این میان تغییر پست پورحیدری بود. این بازیکن که تخصص بازی در پست یک یا گارد رأس را دارد، در تمرینات تیم ملی و مسابقات غرب آسیا در پست ۲ یا گارد شوتزن به کار گرفته شد. گویا اعتقاد بر این است که این تغییر پست در بازی پورحیدری تاثیر گذاشته است و باید از سرمربی تیم ملی پرسید که آیا حواشی مربوط به انتخاب بازیکنان پست یک، باعث این تصمیم گیری شده است؟
اگر تصمیم به تغییر پست پورحیدری براساس مسائل فنی بوده، به معنی این است که سرمربی تیم ملی این بازیکن را در پست یک قبول ندارد یا اعتقاد او بر این است که در پست ۲ عملکرد بهتری خواهد داشت که در عمل نشان داد اینطور نبود.
از طرفی در برخی پستهای تیم ملی بانوان، بازیکنان جوان و باتجربه دیگری بیرون مانده بودند و برخی انتخابهای متشرعی در این مسابقات جواب نداد. گلشید امیدیان و مریم ایزدبین دو بازیکنی بودند که در مجموع چهار مسابقه کمی بیشتر از ۱۰ دقیقه بازی کردند و زمان بازی آنها به شکلی نبود که درباره عملکردشان نظر داد. روژانو محمودی هم با وجود اینکه در روز آخر با اختلاف نظر در ترکیب تیم ملی قرار گرفت، زمان بازی خوبی داشت؛ اما عملکرد این بازیکن هم نظر بسیاری از کارشناسان را جلب نکرد.
بازگو کردن تمام این مسائل برای زیر سوال بردن شخصی بازیکنان انتخاب شده نیست، بلکه بررسی بحث چند ماهه است که آیا سلایق و روابط در تیم ملی بسکتبال بانوان دخالت دارد؟
تیم ملی بسکتبال بانوان حدود یک ماه دیگر باید در مسابقات دسته ب آسیا بازی کند. تجربه غرب آسیا به خوبی میتواند در نحوه انتخاب بازیکنان و رویارویی با حریفان آسیایی به کار گرفته شود.