پخش زنده
امروز: -
جنگ یمن حاکی از آینده ای است که در آن سامانه های تسلیحاتی پیشرفته ی آمریکا بیش از پیش کارآمدی خود را از دست می دهند
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از پايگاه امریکن کانسروتیو؛ جنگ یمن حاکی از آینده ای است که در آن سامانه های تسلیحاتی پیشرفته ی آمریکا بیش از پیش کارآمدی خود را از دست می دهند.
اين پایگاه اینترنتی در گزارشی به قلم مایکل هورتون نوشت اگر می خواهید آینده جنگ را ببینید، به دقت به درگیری ها در یمن نگاه کنید. در آنجا گروه مستقر در شمال غربی کشور موسوم به جنبش انصارالله با ارتش های مجهز عربستان سعودی و امارات متحده عربی مي جنگد و این دو کشور را در مخمصه قرار داده است. این گروه حتی ثابت کرده است که قادر به انجام حملاتی در داخل خاک عربستان سعودي است. این گروه که از نظر مالی محروم بود و چندان از نظر تسلیحاتی مجهز نبود، چطور توانست این کار را بکند؟ و این امر گویای چه چیزی برای آمریکاست؛ آمریکایی که به سرمایه گذاری صدها میلیارد دلاري روی سامانه های تسلیحاتی پیچیده، پرهزینه و آسیب پذیر ادامه می دهد.
نخست اینکه صنعا، پایتخت یمن که دست کم پنج میلیون نفر جمعیت دارد, تقریباً عاری از جرم و جنایت و اعضای القاعده است و با وجود محاصره چهارساله بمباران های هوایی مستمر و نبود برق، همچنان جنبش انصارالله برخی خدمات عمومی را به مردم ارائه می دهد. صنعا از سر ضرورت نخستین پایتخت است که تقریباً به طور کامل وابسته به برق خورشیدی است.
در وهله دوم جنبش انصارالله مشتاقانه خواهان استفاده از پهپادهاست. آنها نیروی هوایی, و هیچ ابزار منسجم دفاعی در برابر هواپیماهای عربستان و امارات - که چهار سال است حریم هوایی یمن را در کنترل خود دارند- ندارند. با این همه، با استفاده از پهپادهایی ارزان که تقریباً به سادگی ساخته می شود، عملیات شناسایی هوایی انجام مي دهند و به اهداف، از جمله اهداف در عربستان سعودی حمله مي کنند.پهپادها حتی بیشتر از موشک هایی که جنبش انصارالله می سازند و شلیک می کنند، تعیین کننده هستند و با نیروی توانمند و پرتحرک اين جنبش یکپارچه شده اند.
عربستان سعودی و امارات متحده عربی (امارات در حال خارج کردن بیشتر نیروهای خود از یمن است) از پهپادها غافلگیر شده اند و به سختی تلاش مي کنند از نیروهای خود و نیروهای نیابتی شان دفاع کنند.
جنگ یمن حاکی از آینده ای است که در آن سامانه های تسلیحاتی پیشرفته ای آمریکا بیش از پیش کارآمدی خود را از دست می دهند.
سخنان جان بوید، کارشناس راهبردی ارزش یادآوری را دارد. وی گفت «کسی بقا می یابد که بتواند سریع ترین تغییر را ایجاد کند.»
اين پايگاه نوشت "بهتر است سیاستمداران آمریکایی به دقت ببینند که جنبش انصارالله چطور با کمک اندک ایران، عرسبتان سعودی و امارات متحده عربی را به دردسر انداخته است. تمرکز مستمر آمریکا بر صرف صدها میلیارد دلار برای سامانه های تسلیحاتی همچون جنگنده های اف 35 شاید برای مقابله با پهپادهای مؤثر، ارزان و به راحتی قابل ساخت، بی فایده باشد و حتی این پهپادها در کنار گروه های شورشی مزبور بتوانند بهترین ارتش های جهان را شکست دهند.