به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، مدیرکل دفتر سرمایه گذاری و نظارت بر بهره برداری این سازمان با بیان این خبر گفت: با توجه به ضرورت تجهیز شبکه راههای کشور به مجتمعهای خدماتی رفاهی و تیر پارکها و توزیع و پراکنش متناسب آنها در حد فواصل مبادی و مقاصد سفر و ایجاد ترغیب و تشویق بخش خصوصی به سرمایه گذاری در این زمینه، فراخوان جذب سرمایه گذار در سال گذشته و سال جاری چه در سطح ملی و چه در قالب استانی برگزار شد.
آقای حمیدرضا شهرکی ثانوی افزود: همچنین جهت تسریح در انجام فرایند صدور موافقت اصولی و اخذ استعلامات لازم توسط سرمایه گذار، مجموعه اقدامات، حمایتها و تسهیلات نیز در قالب قوانین و مقررات و دستورالعملها در نظر گرفته شده است.
وی اضافه کرد: عمدهترین این تسهیلات کمک مالی به احداث راههای دسترسی مجتمعهای خدماتی رفاهی بین راهی در بزرگراه ها، آزادراه ها، راههای اصلی و فرعی، ساخت و نصب تابلو راهنما و اطلاع رسانی مجتمعهای خدماتی رفاهی و تیرپارکها در طول محور راه ها، معاف شدن مجتمعهای خدماتی – رفاهی بین راهی از پرداخت هزینه تغییر کاربری اراضی زراعی و باغها، است.
آقای شهرکی ثانوی ادامه داد: تخصیص و واگذاری اراضی ملی و منابع طبیعی به متقاضیان احداث مجتمعهای خدماتی – رفاهی بین راهی، تیرپارک ها، شهرکهای حمل و نقل و پایانههای عمومی بار دارای موافقت اصولی از این سازمان، برابر آیین نامه حد نصاب اراضی قابل واگذاری به فعالیتهای مختلف در خارج از حریم شهر و روستا، صورت میگیرد.
وی با اشاره به سایر حمایتهای بخش دولتی از سرمایه گذاران، گفت: شمولیت مجتمعهای خدماتی – رفاهی از معافیتهای مالیاتی مندرج در ماده ۳۱ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور از تاریخ صدور پروانه بهره برداری تا ۵ سال و برای مناطق کمتر توسعه یافته به مدت ۱۰ سال با نرخ صفر مشمول مالیات از دیگر بندهای حمایتی است.
مدیرکل دفتر سرمایه گذاری و نظارت بر بهره برداری افزود: معافیت ۸۰ درصدی از پرداخت تعرفه صدور موافقت اصولی در همه راههای ارتباطی کشور (به غیر از آزادراه ها) که در فاصله ۵۰ کیلومتری درخواست متقاضیان سرمایه گذاری هیچ گونه موافقت اصولی صادر نشده است. همچنین معافیت ۸۰ درصدی پرداخت تعرفه صدور و یا تمدید پروانه بهره برداری در محورهای فرعی و مناطق محروم از جمله کمکهای مالی به سرمایه گذاران است.
وی افزود: علاوه بر تسهیلات یادشده، پیگیری پرداخت تسهیلات از محل بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۹۸ کشور و همچنین واگذاری مالکیت عرصه اراضی منابع ملی به مجتمعهای خدماتی – رفاهی و تیرپارکها در راستای ماده ۴۵ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، از سوی دولت فراهم شد.
برگزاری دومین نشست کمیته حمل ونقل و سوخت اربعین حسینی
دومین نشست کمیته حمل ونقل و سوخت اربعین حسینی، با حضور اعضای این کمیته در محل سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای برگزار شد.
مدیرکل دفتر حمل ونقل بین المللی و ترانزیت گفت: با اعلام آمادگی بخش خصوصی و ناوگان مسافری و استفاده از ظرفیتهای حوزهای حمل ونقل ریلی و دریایی و هوایی، زائرین میتوانند با آرامش بیشتری در این مراسم معنوی شرکت کنند.
آقای منوچهر سلمان زاده افزود: همچنین با توجه به اعلام آمادگی مقامات عراقی برای پذیرش برخی از زائرین در مرز خسروی، این مرز امسال بازگشایی و آماده پذیرش زائران میشود، که در این صورت پیش بینی میشود تا بخشی از مسافران از مسیر مذکور استفاده و در ادامه مسیر منتهی به پایانه مرزی مهران با ترافیک کمتری روبرو شود.
وی با اشاره به تجزیه وتحلیل رفتار زائرین و حجم مسافر در سال گذشته و پیش بینی افزایش زائران اربعین حسینی در سال جاری گفت: در سال گذشته ناوگان عمومی حمل ونقل جادهای سهم ۴۵ درصدی در جابه جایی زائران داشتند که طی برگزاری جلسات با شرکتهای حمل ونقل مسافری و شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران، پیش بینی شده تا با توجه به طولانی بودن مسیرهای زائران از سمت شرقی کشور، با استفاده از ظرفیت حمل ونقل ریلی به ویژه در این مسیرها، سهم حمل و نقل ریلی در مقایسه با سال گذشته افزایش پیدا کند.
در ادامه جلسه، نمایندگان سازمانها و دستگاههای ذیربط آمادگی خود را برای ارائه خدمات مناسب به زائرین اعلام کرده و به منظور هرچه باشکوهتر برگزار شدن مراسم، مقرر شد تا با استقرار واحدهای بیمه جهت ارایه خدمات بیمه خسارت و شخص ثالث در مبادی منتهی به مرزهای چهارگانه و استقرار شرکتهای امداد خودرویی از سوی وزارت صمت، موجبات رفاه حال زائرین فراهم شود.