پخش زنده
امروز: -
محققان گیاه پزشکی به دنبال برنامههای ویِژه برای کاهش خسارتهای قارچی در بخش کشاورزی هستند.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما مرکز مازندران، رئیس چهارمین کنگره قارچ شناسی ایران در حاشیه برگزاری چهارمین کنگره قارچ شناسی با بیان اینکه دو نوع قارچ بیماری گر گیاهی و انسانی در عرصههای طبیعی رویش دارد، گفت::محققان گیاه پزشکی به دنبال نقش مفید و مضر قارچها در ایران هستند.
علی اکبر خداپرست با بیان اینکه دانش قارچ شناسی در ایران از پشتوانه بسیار خوبی برخوردار است افزود:انجمن قارچ شناسی حدود ۱۰ سال شکل گرفته است، که در این مدت موفق به شناسایی و ثبت ۳ هزار گونه قارچ در کشور شدند.
او با بیان اینکه بسیاری از قارچها باعث ایجاد بیماری بر روی گیاهان میشوند گفت: بسیاری از سازمانها، ادارات و وزارت جهاد کشاورزی از این نوع قارچها دچار خسارت شده اند و تلاش میکنند با اجرای برنامههای ویِژهای در زمینه مدیریت بیماریها خسارت این گونهها را کاهش دهند.
خداپرست با اشاره به شناسایی سه هزار گونه قارچ در کشور، گفت: محققان پزشکی کشورمان در حال تحقیق، بررسی و شناسایی قارچهای بیماری گر در انسان هستند که عوارض شدید و خطرناکی بر سلامتی افراد میگذارند.
رئیس چهارمین کنگره قارچ شناسی ایران با بیان اینکه ۲۰۰ گونه قارچی بیماری گر انسانی در جهان شناسایی شده است، افزود: از این تعداد حدود ۱۰ تا ۲۰ گونه در ایران وجود دارد.
دبیر اجرایی چهارمین کنگره ملی قارچ شناسی ایران با اشاره به میزبانی سه روزه مازندران از محققان داخلی و خارجی گفت:: هدف از اجرای این کنگره آشنایی و تبادل نظر قارچ شناسان کشور با جدیدترین دستاوردهای این مرز و بوم در راه پیشرفت دانش قارچ شناسی پزشکی کشور است.
ولی الله بابایی زاد افزود: برگزاری چنین نشستهای علمی فرصتی فراهم میآورد تا صاحب نظران این عرصه از علم و دانش یافتههای خویش را با جامعه بزرگ علمی به اشتراک بگذارند.
او با بیان اینکه تا کنون ۱۶۰ مقاله از محققان داخلی و محقق ژاپنی به این همایش ارسال شده است، گفت:: از این تعداد ۱۳۰ مقاله پذیرفته شد و در مدت سه روز در این همایش ارائه میشود.
دبیر اجرایی چهارمین کنگره ملی قارچ شناسی ایران گفت: این همایش با حضور استادان داخلی و خارجی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری تا ششم شهریور ادامه دارد.
یکی از محققان شرکت کننده در این همایش گفت: در این همایش مقالهای با معرفی نوعی قارچ که عامل بیماری بلاست برنج است ارائه کرده است.
نیکخواه با بیان اینکه کنترل این قارچ برای سه استان شمالی کشور که محصول برنج کشت میکنند و همواره در این زمینه خسارت فراوان میببینند مورد اهمیت است، افزود: در این تحقیق به دنبال تغییرات وضعیت ژنتیکی این نوع قارچ در دورههای متفاوت و عواملهای که باعث این تحولات میشود هستیم تا بتوانیم بهتر عامل خسارت زا را در مزرعه برنج کنترل کنیم.
ارائه دستاوردهای جدید علمی در زمینه تنوع زیستی، ژنتیکی و بیوتکنولوژی قار چها و انجام پژوهش در زمینه عوامل قارچی بیمارگر گیاهی، پزشکی و دامپزشکی، مهار زیستی، همزیست گیاهی-جانوری از اهداف چهارمین کنگره ملی قارچ شناسی ایران است.
همچنین ارائه نتایج پژوهشهای انجام شده در زمینه قارچ شناسی پزشکی و دامپزشکی دیگر بخش این کنگره است.