![۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات اشتغال پایدار روستایی ۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات اشتغال پایدار روستایی](/files/fa/news/1398/6/5/3882217_708.jpeg)
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز؛ دکتر طاهر شه حامد در نشست خبری با اصحاب رسانه در مشکین دشت فردیس گفت: از زمانی که قانون موسوم به حمایت از اشتغال پایدار روستایی و عشایری در سال ۹۶ ابلاغ شد، تسهیلات مربوط به آن موجب شد که وامهای بیشتری در اختیار روستائیان و عشایر قرار داده شود.
وی ادامه داد: در یکسال و نیم گذشته ۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات به روستائیان و عشایر پرداخت شده که این مقدار ۷ برابر بازه زمانی سالهای ۸۸ تا ۹۲ بوده است..
شه حامد افزود: در دوسال اخیر از محل صندوق توسعه امید بیش از ۲ هزار طرح در ۱۰۵ روستا در سراسر کشور اجرا شده است.
وی با اشاره به برگزاری طرح یک روستا یک محصول در کشور گفت: ۶۰ روستا را شناسایی کرده و روی آنها کار کرده ایم.
وی ادامه داد: در طرح یک روستا یک محصول ظرفیتهای روستاها شناسایی شده و از محصول استراتژیک آن روستاها حمایت میشود، نمونه این اقدامات در یک روستای استان چهارمحال و بختیاری در تولید قارچ و یا در یک روستای گیلان در زمینه تولید بادام زمینی انجام شده است، در خراسان شمالی نیز کشت گلخانهای صیفی جات را داشته ایم.
مشاور مدیرعامل صندوق کار آفرینی امید با اشاره به اینکه اکثر زنان روستایی که مولد و تولید کننده هستند، حمایت مالی ندارند، اضافه کرد: در هر صندوق خرد محلی ۳۰ تا ۵۰ زن روستایی عضو هستند و به این صندوقها ۴۰ میلیون تومان تسهیلات برای تولید محصولات روستایی اعطا میشود.
وی افزود: ۷۰ هزار نفر در سراسر کشور از طریق صندوقهای خرد محلی تحت پوشش قرار گرفته اند و تهسلات دریافت کرده اند.
شه حامد در ادامه گفت: در دوره اول و دوم، هزار میلیارد تومان اعتبارات کارآفرینی در اختیار داشتیم که در قالب اعطای تسهیلات میان متقاضیان توزیع شد و این رقم در دورههای سوم و چهارم به هزار و ۶۳۶ میلیارد تومان رسید.
وی ادامه داد: اعتبارات کارآفرینی صندوق توسعه امید در پایان دوره چهارم به ۲ هزار و ۶۳۶ میلیارد تومان رسیده است.
مشاور مدیرعامل صندوق کار آفرینی امید گفت: ۲۷ هزار و ۶۸۳ طرح را با این اعتبار کارآفرینی صندوق در سطح کشور اجرایی کرده ایم.
وی با بیان اینکه ۹ هزار و ۷۵۶ طرح به مبلغ ۳۹۸ میلیارد تومان در مناطق مرزی اجرایی کرده ایم، گفت: این تسهیلات با نرخ ۴ درصد ارائه شده است، ۱۷ هزار و ۹۲۷ طرح به مبلغ هزار و ۱۰۵ میلیارد تومان نیز در مناطق غیرمرزی داشته ایم.
مشاور مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید ادامه داد: ۵۷ درصد تسهیلات ارائه شده به بخش کشاورزی، ۳۵درصد به بخش صنعت و مابقی به بخش خدمات و برای مواردی از جمله بوم گردی بوده است.
شه حامد افزود: در زمینه بوم گردی از محل اعتبارات صندوق، هزار و ۹۰۴ طرح را با اعتبار ۲۰۳ میلیارد تومانی داشته ایم.
وی با تاکید بر اینکه ۹۳ درصد از طرحهای صندوق کار آفرینی امید به سرانجام رسیده است، گفت: ۷۴درصد از دریافت کنندگان تسهیلات از این روند واگذاری رضایت داشته اند.
مشاور مدیرعامل صندوق کار آفرینی امید با اشاره به اینکه ۶۰ درصد از طرحهایی که افتتاح شده و فعال هستند به میزانی که اعلام کرده بودند اشتغال زایی داشته اند، افزود: ۲۳ درصد از طرحهای اجرا شده در کشور نیز بیش از میزان تعیین شده به اشتغال زایی رسیده اند.
وی ادامه داد: به دنبال ابلاغ و اجرای قانون حمایت از اشتغال پایدار روستایی و عشایری و توسعه آن، حدودا در یکسال و نیم گذشته ۱۴۳ مورد تسهیلات به مشاغل روستایی و عشایری استان البرز و به مبلغ کل ۳۵ میلیارد تومان تخصیص یافت.