پخش زنده
امروز: -
سرپرست کاروان ایران در المپیک ۲۰۲۰ توکیو: خوشبختانه مشکلی در زمینه پرداخت هزینههای مختلف مانند ثبت نام و حضور در المپیک نداریم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای نصرالله سجادی در نشست خبری که امروز با حضور اصحاب رسانه برگزار شد، افزود: با کمیته بین المللی المپیک در خصوص پرداخت هزینههای مختلف توافق کرده ایم، تاکنون دو پرداختی داشتیم که مربوط به هتل خبرنگاران و هتل مسئولان است، سال آینده نیز باید برای اجاره وسایل پرداختیهایی را داشته باشیم که خوشبختانه از این بابت مشکلی نداریم.
وی گفت: ۱۵ طرح لباس برای حضور در رقابتهای المپیک مشخص شد که با بررسیهای فنی کارشناسان طرح اصلی انتخاب خواهد شد، سعی کردیم برای جلوگیری از بروز مشکلات پیش بینی نشده از طراحان نخبه و سطح بالای کشور برای همکاری دعوت کنیم، تاکنون با طراحان سه جلسه تشکیل داده ایم قول داده بودند تا آخر مرداد طرح نهایی را تحویل دهند، اما ناگهان مسئول آنها تغییر کرد و قرار شد اواسط شهریور طرح نهایی مشخص شود، ما به هیچ عنوان از برنامهها عقب نیستیم، از آنجا که لباس باید اندازه ورزشکار باشد و هنوز ورزشکاران اعزامی به توکیو به طور قطع مشخص نیستند، زمان برای انتخاب طرح نهایی وجود دارد.
آقای سجادی در خصوص تیم ملی فوتبال و حضورش در المپیک توکیو افزود: فوتبال برای ما مانند دیگر رشته هاست و تا جایی که بتوانیم به این رشته کمک خواهیم کرد.
سرپرست کاروان ایران در المپیک توکیو گفت: این دوره از مسابقات از ۲ مرداد سال آینده آغاز خواهد شد که نسبت به سالهای قبل ۵ رشته اضافه شده است، ۴۵ مکان برای تمرین تیمهای ملی کشورهای مختلف در المپیک توکیو پیش بینی شده است، ۱۱ هزار و ۹۰ ورزشکار در این بازیها حضور دارند که از این تعداد، حدود ۴۸/۵ درصد را بانوان تشکیل میدهند.
آقای سجادی افزود: از برخی سالنهای مسابقات برای تمرین نیز استفاده خواهد شد که شامل رشتههای تیر و کمان، سوارکاری، گلف، قایقرانی، بادبانی، کشتی، تیراندازی، موج سواری، والیبال ساحلی، تنیس و وزنه برداری است؛ میزبان برای آزمایش ورزشگاهها و سالنهای خود مسابقات آزمایشی نیز برگزار میکند.
وزن کشی سه رشته در دهکده مسابقات
سرپرست کاروان ایران در المپیک توکیو گفت: وزن کشی رشتههای بوکس و جودو یک روز قبل از مسابقه و همچنین وزن کشی مسابقات کاراته ۱۴ مرداد سال آینده از ساعت ۹ در دهکده مسابقات برگزار و وزن کشی بقیه رشتهها در سالن مسابقه یا تمرین انجام میشود.
وی درباره شرایط جوی و هوای گرم کشور میزبان افزود: این یکی از چالشهای بزرگ مسئولان برگزار کننده است، پیش بینی میشود میانگین دما در توکیو ۳۰ درجه بالای صفر باشد، البته که رطوبت بالاست و این کار را سخت میکند.
آقای سجادی گفت: اگر تیمها بخواهند زودتر به ژاپن بروند در ۸ شهر (فوجی، تاشیما، یوکوهاما، ساپورو و ...) امکانات فراهم است البته هزینه بر عهده کشور شرکت کننده است، ورزشکاران فوتبال، بیس بال و سافت بال خارج از دهکده سکونت دارند، مسابقات فوتبال نیز در چند شهر برگزار خواهد شد.
وی در خصوص نشست سرپرستان که چندی پیش در توکیو برگزار شد، افزود: سه دهکده برای ورزشکاران در نظر گرفته شد که به علت موقعیت مکانی، دوچرخه سواری و قایقرانی در دهکده متفاوتی اسکان دارند، از چهارشنبه کارگاهها برای مربیان، سرپرستان و کادر برگزار میشود که درباره مسائل روانی و آماده سازی تیمهاست.
مشکل کشتی را حل میکنیم
وی در خصوص مشکلاتی که در فدراسیون کشتی به وجود آمده است، گفت: جلسات خودمان را با فدراسیونها یک بار برگزار کردیم؛ زمانی که فدراسیون کشتی با مدیریت قبلی اداره میشد هم نشستی داشتیم، قرار بود یک جلسه دیگر هم داشته باشیم که متاسفانه مسئلهای به وجود آمد و جلسه تشکیل نشد، اما هفته بعد نشستی با مسئولان این فدراسیون خواهیم داشت؛ این رشته مدال آور است و حتما باید مشکلات آن حل شود تا در المپیک موفقیت به دست آورد، از اخبار و مصاحبهها متوجه شدم که عمده مشکلات مسائل مالی است.
فعلا به موضوع مدال نرسیده ایم
سرپرست کاروان اعزامی به المپیک ۲۰۲۰ توکیو در خصوص پیش بینیهای کمیته ملی المپیک و مسئولان فدراسیون برای کسب مدال افزود: همه صحبت هایمان در جلسات صورتجلسه میشود و ما میدانیم چه حرفهایی گفته شده است، فعلا در خصوص مدال از مسئولان و کادر فنی چیزی نمیپرسیم، چون هنوز معلوم نیست فدراسیونها چند سهمیه بگیرند.
نگران تعداد المپینها نیستم
آقای سجادی گفت: ما تاکنون سه سهمیه المپیک کسب کرده ایم، نگران تعداد آنها نیستم، چون مسابقات انتخابی ادامه دارد، برخی رشتهها تا خرداد سال آینده میتوانند برای کسب سهمیه مسابقه دهند، حتی مسابقات انتخابی برای رشتههایی مثل فوتبال، بسکتبال و والیبال شروع نشده است، از آنجا که نوع کسب سهمیه در اکثر رشتهها فرق کرده است، نمیتوان این دوره را با المپیکهای قبل مقایسه کرد.
المپینها حقوق میگیرند
وی افزود: کسانی که از تیر امسال تا تیر سال آینده موفق به کسب سهمیه المپیک شوند، علاوه بر پاداشی که از فدراسیون دریافت میکنند کمیته هم به آنها حقوق خواهد داد، البته این حقوق به حساب فدراسیونها واریز میشود و ما اسناد را میخواهیم تا ببینیم این حقوق به دست ورزشکار رسیده باشد.
سرپرست کاروان اعزامی به المپیک ۲۰۲۰ توکیو گفت: در بسیاری موارد تاکنون با ورزشکاران و روسای فدراسیونها جلسه داشته ام، ما از عملکرد آنها و رکوردهایشان شناخت داریم، اما درباره رشتههای غیر رکوردی باید شرایط را ارزیابی کنیم، تکواندو در دوره قبل با اینکه رنکینگ اول تا سوم جهان را داشت، اما نتوانست روی سکو برود پس باید گفت المپیک میدانی متفاوت است و درباره آن نباید احساسی صحبت کرد.
سرپرستان با تجربه به توکیو میروند
آقای سجادی درباره ناآگاهی سرپرستان تیمها که مشکلاتی را برای کاروان بوجود آورده بود، افزود: چون تعداد تیمها محدود است و اینکه بعضی از رشتهها فقط یک یا دو سهمیه میگیرند برای آنها مربی را سرپرست معرفی میکنیم، ما افرادی را انتخاب خواهیم کرد که تجربه حضور در رویدادهای بزرگ را داشته باشند.
احتمال وایلد کارت برای بانوان وزنه بردار ایران
وی گفت: از آنجا که توماس باخ رئیس کمیته بین المللی المپیک تاکید زیادی به حضور بانوان در این رقابتها دارد، شاید به برخی بانوان رشتههای مختلف وایلد کارت بدهد، هدف کمیته بین المللی المپیک حضور ۴۸/۵ درصدی بانوان در المپیک توکیو است که اگر به این حدنصاب نرسد تعداد بانوان را با وایلد کارت افزایش میدهد، حال نمیدانم این سهمیه به بانوان ایران در رشته وزنه برداری برسد یا خیر.
ژاپن مهد کاراته دنیاست
سرپرست کاروان اعزامی به المپیک ۲۰۲۰ توکیو افزود: علاقه مندیم در همه المپیکها کاراته کارهای ایرانی حضور داشته باشند، اما متاسفانه فقط یک بار در المپیک نماینده داشتیم، ژاپن مهد کاراته دنیاست و کسب مدال در این رقابتها کار راحتی نیست.
بدهی کشتی مربوط به فدراسیون است نه من
آقای سجادی در پاسخ به سوال خبرنگار که آیا با وجود وضع نابسامان در کشتی و بدهیهای میلیاردی آیا میتوان به این رشته در المپیک امیدوار بود، گفت: کشتی گیران ما هم اکنون در اردو هستند، شنیده ام که میگویند ۵۰ میلیارد بدهی دارد، این مبلغ مربوط به ورزشکار، مربی و من نیست، بلکه بدهی فدراسیون است، کشتی سهمیه میگیرد نباید بدهی فدراسیون را به همه چیز ربط داد.
وضع بانوان دقیق بررسی میشود
وی درباره اینکه در بخش بانوان شرایط چگونه است، افزود: در جلساتی که با فدراسیونها داریم یکی از اعضای هیئت رئیسه و مربیان خانمها هستند، آنها صحبتها و نیازهایشان را مطرح میکنند، اما باید گفت در برخی رشتهها رقابت بانوان در آسیا نیز کار سختی است چه رسد به المپیک، بطور مثال آیا در والیبال بانوان انتظار کسب سهمیه المپیک میرود؟ آنها که با یک پله صعود در آسیا جایگاه هفتم را گرفته اند.