پخش زنده
امروز: -
در مجموع 183 مدال طلا، 349 نقره، 191 برنز و 25 دیپلم افتخار حاصل حضور 33 ساله ایران، در المپیادهای علمی بوده که یکی از دستاوردهای پرارزش نظام آموزشی پس از انقلاب است.
چکیده مطلب:
- آمار کل دانش آموزان مدال آور در المپیادهای جهانی از سال 1366 تا 1385، 374 نفر بوده است که 279 نفر این تعداد؛ از مدارس استعدادهای درخشان بوده است. به عبارت دیگر، سمپادی ها 75 درصد از جمعیت دانش آموزی مدال آور در المپیادهای جهانی را تشکیل داده اند.
- آمار کل دانش آموزان مدال آور در المپیادهای جهانی از سال 1389 تا 1393، 165 نفر بوده است که 105 نفر این تعداد از مدارس استعدادهای درخشان بوده است. به عبارت دیگر، سمپادی ها 64 درصد از جمعیت دانش آموزی مدال آور در المپیادهای جهانی را تشکیل داده اند.
- تاکنون ۷23 مدال جهانی طلا، نقره و برنز توسط دانشآموزان ایرانی کسب شده است.
- در مجموع 183 مدال طلا، 349 نقره، 191 برنز و 25 دیپلم افتخار حاصل حضور 33 ساله ایران، در المپیادهای علمی بوده که یکی از دستاوردهای پرارزش نظام آموزشی پس از انقلاب است.
- مرکز استعدادهای درخشان، چهار فعالیت ویژه " مدارس سمپاد، طرح ملی شهاب، المپیادهای علمی و جشنواره جوان خوارزمی" را در راستای سیاست های نخبگانی آموزش و پرورش انجام می دهد..
- قبل از انقلاب: فقط در سه شهر تهران، مشهد و همدان مدارس استعداد درخشان داشتیم.
- درحال حاضر: 670 مدرسه استعداد درخشان و 114 هزار دانش آموز داریم.
- یکی از دستاوردهای جدی علمی پس از انقلاب، المپیادهای علمی و جشنواره جوان خوارزمی است.
- جشنواره جوان خوارزمی، در حوزه پرورش خلاقیت و حل مسائل محلی دانش آموزان فعالیت دارد.
- در جشنواره جوان خوارزمی، هرساله از بین 8 هزار طرح دانش آموزی، بیش از 30 طرح برتر دانش آموزی معرفی می شود.
پژوهش خبری صدا وسیما: مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان، متولی آموزش در حوزه نخبگان است. در شورای عالی انقلاب فرهنگی( ۲۰ مهر 1397) اساسنامه هیئت امنایی شدن این مرکز و تبدیل شدنش به سازمان تصویب شد.
این به معنای احیای سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان (سمپاد) بعد از تبدیل شدنش به مرکز خواهد بود. در این چارچوب در مصاحبه پژوهشی با دکتر فاطمه مهاجرانی رئیس مرکز استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان، موضوع « المپیادهای علمی و چالش های آن » را با طرح سئوالات زیر مورد بررسی و واکاوی قرار دادیم:
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهشگر: مهدی ناجی