با توجه به توان داخلی تولید مرغ
واردات مرغ توجیه پذیر نیست
عضو هیئت مدیره کانون مرغداران: با توجه به توان داخلی، واردات مرغ از لحاظ اقتصادی توجیه پذیر نیست
آقای برومند چهارآیین در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما درخصوص واردات مرغ که مجوز آن توسط کارگروه تنظیم بازار صادر شده است، گفت: با توجه به توان داخلی تولید مرغ به اندازه نیاز، واردات مرغ از لحاظ اقتصادی توجیه پذیر نیست.
وی افزود: در داخل کشور ظرفیت تولید مرغ به اندازه یک و نیم برابر نیاز وجود دارد و هیچ نیازی به واردات این محصول نیست.
عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران ایران ادامه داد: اگر مرغ با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد شود این به معنی انتقال ارزش افزوده قابل توجه به کشور ثالث به جای پرداختن به توان تولید داخلی است.
آقای چهارآیین گفت: اگر همین واردات با ارز نیمایی انجام شود قیمت مرغ در داخل کشور به ازای هر کیلو به ۲۵ تا ۲۶ هزار تومان میرسد که این به معنی افزایش حدود دو برابری قیمت گوشت مرغ است.
وی افزود: کارگروه تنظیم بازار، تصمیم واردات ۷۰ هزار تن مرغ را پشت درهای بسته و در غیاب تشکلهای این حوزه اتخاذ کرده و این تصمیم غیر کارشناسی است.
عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران ایران ادامه داد: صنعت مرغ در کشور سرمایه گذاری صد هزار میلیارد تومانی را تجربه کرده و ۱۲۵ هزار میلیارد تومان نیز گردش مالی دارد که این تصمیمات غیر کارشناسی به این صنعت بزرگ ضربههای جبران ناپذیر وارد میکند.
آقای چهارآیین گفت: در حال حاضر با احتساب مولفههای موثر در تولید، قیمت مرغ در بازار ۱۴ تا ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان است که دولت میگوید این رقم باید به ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان برسد، ولی واردات راه چاره کاهش قیمت نیست و با این اقدام هم تولید داخلی آسیب میبیند و هم قیمت افزایش مییابد.
وی افزود: با اقدامات دستوری نمیتوان قیمت مرغ را کاهش داد و اگر هدف کاهش قیمت است باید قیمت مولفههای تأثیرگذار در قیمت تمام شده مرغ مثل نهادهها کاهش یابد تا تولیدکننده بتواند گوشت مرغ را با قیمت پایینتر عرضه کند.
آقای چهارآیین اضافه کرد: در چند سال گذشته، پنج هزار و ۲۰۰ مرغداری ضرر کرده و از چرخه تولید خارج شدند که این اقدامات ضمن وارد آوردن فشار بیشتر به تولید کننده، باعث حذف تولید کنندگان بیشتر از چرخه تولید میشود.
وی پیشنهاد داد: دولت در خصوص قیمت مرغ یک کف و سقف تعیین کند و هرگاه قیمت این محصول از کف پایینتر آمد به تولید کننده یارانه دهد و در طرف مقابل در صورت عبور قیمت از سقف، برخوردهای لازم را انجام دهد.
عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران ایران افزود: نوسانات بازار واردات و تصمیمات دستوری، انگیزه تولید را برای تولیدکنندگان پایین آورده به طوری که میزان جوجه ریزی در مرداد در مقایسه با مدت مشابه ماه گذشته کاهش ۲۰ درصدی داشته است.
آقای چهارآیین ادامه داد: بر این اساس، نگران این هستیم که کاهش جوجه ریزی در ماههای مهر و آبان بازار گوشت مرغ را تحت تأثیر قرار داده و عرضه این محصول را با کاهش جدی مواجه کند.
وی گفت: انتظار میرود دولت ضمن متوقف کردن روند واردات، برای تولیدکنندگان این حوزه ایجاد انگیزه کرده و نوسانات بازار را کنترل کند.