به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وزارت دادگستری، آقای سیدعلیرضا آوائی در هفته دولت با حضور در برنامه سلاح صبح شبکه سوم سیما، در تشریح عملکرد یک ساله وزارت دادگستری افزود: نقش و عملکرد وزارت دادگستری برای عموم جامعه شناخته شده نیست، وزیر دادگستری حلقه واسط و مسئول روابط بین قوای سه گانه است و وزارت دادگستری تنها وزارتخانه دولت است که نام آن در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران آمده است.
آقای آوائی به وظایف وزارت دادگستری اشاره کرد و گفت: یکی از زیر مجموعههای وزارت دادگستری، سازمان تعزیرات حکومتی است که یک مرجع اختصاصی رسیدگی به تخلفات اقتصادی، صنفی و بهداشت و همچنین مبارزه با قاچاق کالا و ارز است که در یک سال اخیر عمده تمرکز و وقت این سازمان به رسیدگی به پروندههای کلان معطوف شد و در همین رابطه پروندههای احتکار، گرانفروشی و پروندههایی از این جنس مورد رسیدگی قرار گرفت.
وزیر دادگستری درباره فعالیتهای وزارت دادگستری پیرامون موضوعهای حقوق بشری و حقوق شهروندی نیز افزود: وزارت دادگستری یک وزارت عملیاتی نیست و عمده فعالیتهای آن امور ستادی و هماهنگی است که در موضوع حقوق بشر نیز بیش از یکصد جلسه با نهادهای مختلف پیرامون بحثهای آموزش حقوق شهروندی برگزار شد و در این رابطه نیاز فراوانی به فرهنگ سازی و آموزش مردم در زمینه حقوق شهروندی داریم.
وی درباره همکاری دولت با قوه قضائیه در بحث فساد نیز گفت:: اصل قضیه مبارزه با فساد را مبارک میدانیم چرا که هیچ کشوری تا زمانی که نتواند بحث فساد را تقلیل دهد به توسعه دست نمییابد و مبارزه با فساد مسیر را برای توسعه در زمینههای مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و حتی سیاسی هموار میکند.
آقای آوائی ادامه داد: در مسیر مبارزه با فساد نباید کسی که تخلف میکند، احساس امنیت کند؛ در عین حال اگر مبارزه ما با فساد و محاکمه کردنها چندین برابر سنگین شود، اما روی بحث فرهنگی آن کار نکنیم، کافی نخواهد بود. از دوران کودکی و حتی از مهد کودک باید روحیه مبارزه با فساد را ایجاد کنیم.
وزیر دادگستری در پاسخ به این سوال که در حوزه زمین خواری، وزارت دادگستری چه اقداماتی انجام داده است؟ گفت: در این رابطه مسئولیتی برای وزارت دادگستری تعریف نشده است. در این زمینه الان دولت پیشگام است و مبارزه را در بحث فساد و زمین خواری یک مبارزه هماهنگ میدانم، اما مسیری که در حال طی آن هستیم، آسیبهایی دارد که باید در زمان مناسب به آن رسیدگی کرد.
وی افزود: تقاضای ما از رسانهها این است که کمک کنند که دولت وظیفه خود را به درستی انجام دهد.
مسیر جدیدی برای همکاریها بین ایران و کره جنوبی باز میشود
نشست نهایی برنامه تبادل دانش در حوزه مالکیت فکری بین ایران و کره جنوبی در وزارت دادگستری برگزار شد.
به گزارش وزارت دادگستری، محمود حکمت نیا در این نشست با قدردانی از تلاشهای متخصصان دو کشور در تهیه گزارش نهایی با اشاره به جایگاه مالکیت فکری در ایران و تاکید مقام معظم رهبری بر تقویت و توسعه مالکیت فکری گفت: در اجرای نقشه جامع علمی کشور در بندهای مهمی نقش مالکیت فکری، صنعتی و ادبی در حال تجدید نظر در مجلس شورای اسلامی ایران است.
وی با اشاره به اشتراکات دو کشور در استفاده از مالکیت فکری، افزود: برنامه تبادل دانش در حوزه مالکیت فکری به ما کمک خواهد کرد راهکارهای مناسب تقویت آن را پیدا کنیم.
معاون وزیر دادگستری دستیابی به اطلاعات مشترک، ساماندهی کار تیمی مشترک و پایه گذاری انضباط فکری در گسترش ارتباطات فرهنگی، اخلاقی، علمی و اقتصادی بین دو کشور را مثبت ارزیابی کرد.
سفیر کره جنوبی در تهران نیز در این نشست با قدردانی از متخصصان دو کشور اظهار امیدواری کرد این پروژه زمینه ساز همکاریهای بیشتر دو کشور شود.
"هیان" با اشاره به تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران و شرایط بین المللی گفت: هم اکنون شرایط بین المللی ما را تحت تاثیر قرار داده است، اما شک ندارم با این پروژه مسیر جدیدی از همکاریها را باز میکنیم.