با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهور
رونمایی از داروی های تک برکسورف
سورنا ستاری : از شرکت های بیوتک علاوه بر تولید داروی انسانی ، برای ورود به عرصه تولید داروهای دام و طیور حمایت می کنیم.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز البرز، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور در مراسم رونمایی از داروی های تک برکسورف گفت: به ثمر نشستن و تجاری سازی این طرحها با همت محققان و حمایت شتاب دهندهها رخ داده است و باید از این پس بیش از پیش در این راستا گام برداریم.
وی افزود: طرحهای این چنینی میتواند از خروج ارز از کشور جلوگیری کرده و داروها را با قیمتی مناسبتر از نمونههای خارجی به دست بیماران برساند.
ستاری با اشاره به اهمیت تامین غذا ، بهداشت و امنیت مردم هم گفت : غذا یکی از اصلیترین نیازهای مردم است .
معاون علمی و فناوری رییس جمهور با اشاره به گستردگی صنعت پرورش دام و طیور و اهمیت آن برای تامین غذای مردم افزود: ما در کشور در حال گسترش صنعت پرورش دام، طیور و ماهی هستیم که نکته قابل توجه این است که بعد از واردات دام و طیور ، تامین نهاده ، تامین دارو برای زمان بیماری و بسیاری مایحتاج دیگر هم ضروریست .
وی با اشاره به ارزش اقتصادی قابل توجه فعالیت در این عرصه افزود : از شرکتهای بیوتک برای ورود به عرصه تولید داروهای دام و طیور حمایت می کنیم.
شانه ساز معاون غذا و دارو وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی هم با اشاره به اهمیت ساخت این دارو برای کشور گفت: سالانه مبلغی بین ۴ و نیم تا ۵ میلیون دلار برای واردات این دارو هزینه میشد که تولید این دارو میزان قابل توجهی از خروج ارز جلوگیری میکند.
وی با اشاره به فناوری بومی تولید این دارو افزود:
ارزش اقتصادی این دارو نسبت به هزینه دستیابی به دانش تولید آن ، قابل توجه است و ما امروز خوشحالیم که در این زمینه دیگر نیازی به کشورهای دیگر نیست.
معاون غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود : خوشبختانه ۹۸ درصد از نیاز دارویی ما در داخل کشور تولید میشود و ما تنها ۲ درصد دارو مورد نیاز را وارد میکنیم.
عاصمی نیا مدیر عامل شرکت دانش بنیان تکزیما دارو البرز در مورد مشخصات این دارو گفت: این داروی "های تک" پس از گذراندن هفت سال از مراحل تحقیق و توسعه آزمایشگاهی به همت داروسازان صنعتی سازی شده و به بهره برداری رسیده است.
وی افزود: سندرم زجر تنفسی یک نارسایی تنفسی در نوزادان است که ۵۰ درصد نوزادانی که در هفتههای ۲۶ تا ۲۸ دوران بارداری متولد میشوند، به این بیماری مبتلا هستندو در صورت درمان نشدن منجر به مرگ نوزدان میشود.
عاصمی نیا گفت: در حال حاضر چهار برند اصلی این دارو در دنیا با منشاء حیوانی گاو و خوک تولید و این دارو در کشور ما با منشاء حیوانی گاو تولید شده است که از نظر عملکرد فیزیکی و شیمیایی شبیه برندهای اصلی است و میتواند جایگزین چهار برند وارداتی به داخل کشور شود.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان تکزیما دارو البرز گفت : هر ویال این دارو در کشورهای اروپا و آمریکا حدود ۴۰۸ دلار قیمت دارد و فروش سالانه این دارو در دنیا حدود ۲و نیم میلیارد دلار است.
وی با بیان اینکه در کشور ما سالانه چیزی نزدیک به ۶۵ تا ۷۰ هزار نوزاد نارس نیازمند این دارو هستند گفت: تولید این دارو میتواند از خروج مبالغ بالای ارز جلوگیری کند.
عاصمی نیا افزود: به دلیل بالا بودن قیمت این دارو و تحریمها ، میزان واردات آن به شدت در کشور کاهش یافته بود که با تلاش دارو سازان و محققان داخلی در حال حاضر این دارو در کشور ما تولید و با قیمتی در حدود ۵۵۰ هزار تومان که وزارت بهداشت تعیین کرده، به فروش میرسد.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان تکزیما دارو البرز همچنین درخصوص صادرات این دارو گفت : در حال حاضر ۱۱ شرکت خارجی از کشورهای مختلف خواهان خرید این دارو از کشور ما هستند که تاکنون چندین قرارداد هم با این شرکتها برای صادرات منعقد شده است.