نگاهی به چند خبر از شهرداری
آغاز بررسی اقدامات مدیریت ایمنی در شهرداری
با هدف کاهش خطرات ناشی از فعالیت پیمانکاران، پیش گیری از حوادث احتمالی، افزایش ضریب ایمنی، سلامت و ارتقای امنیت شهروندی آغاز شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۱؛ از صبح امروز با حضور نمایندگان شرکت QMS ایتالیا اقدامات مربوط به مدیریت ایمنی و محیط زیست شهرداری و مدیریت سیستم بهداشت، ایمنی و محیط زیست در منطقه ۱۱ انجام شد.
آقای محمد علی شاه حسینی معاون فنی و عمرانی شهرداری منطقه ۱۱ با اشاره به این که رسیدن به اهداف سیستم مدیریت ایمنی و محیط زیست برنامهای زمانبر است؛ گفت: شناسایی خطرات، تحلیل برنامه ها، الحاقیه مدیریت ایمنی و بهداشت محیط زیست به قراردادپیمانکاران و ... قدمهای موثری است که هرساله برای رسیدن به این اهداف برداشته میشود.
همچنین خانم غزاله دانش دبیر شورای عالی دبیر خانه مدیریت ایمنی و بهداشت محیط زیست شهرداری تهران درباره فعالیت تعداد زیاد پیمانکاران در نواحی ۴ گانه منطقه ۱۱ و ضرورت اقدامات مربوط به مدیریت ایمنی و بهداشت محیط زیست گفت: با توجه به استراتژی منطقه ۱۱ که به دلیل وجود بافت سیاسی و تجاری مباحث ایمنی و پدافند غیر عامل اهمیت دارد؛ وجود واحدهای صنعتی در مرکز تهران مهم است و باید میزان آلایندههای مختلف در ابعاد گوناگون کنترل شود.
دبیر شورای عالی دبیر خانه مدیریت ایمنی و بهداشت محیط زیست شهرداری تهران افزود: اجرای پروژههای شاخص در سطح منطقه و نیز وجود بافت فرسوده با ۱۰۸ هزار خانوار از دیگر موارد قابل توجه در مبحث مدیریت ایمنی و بهداشت محیط زیست است که الزام استقرار سیستم ایمنی و محیط زیست را در بر میگیرد.
ایجاد دیوارههای رنگین در شمال شرق تهران
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه ۴ از اجرای طرح "رنگ در شهر" در این منطقه خبر داد و گفت: دیوارههای شمال شرق پایتخت با مشارکتهای گروههای مردمی به رنگهای شاد و زنده مزین میشود.
حمیدرضا فرخی گفت: نقش رنگ در تقویت هویت شهری، ایجاد فضاهای شهری سرزنده و القای حس وحدت در کنار مبلمان شهری در شهر مهم است و تأثیرات روانی بر روی افراد ایجاد میکند.
وی افزود: طبق دستور شهردار تهران درخصوص به کارگیری پتانسیلهای دانشجویی و استفاده از ایدههای خلاق در اجرای طرح "رنگ درشهر" جلسهای با حضور نمایندگان دانشگاهها و معاونت امورشهری و رئیس اداره زیباسازی برگزار شد. در ادامه ۱۰ جداره در معابر اصلی در سطح نواحی انتخاب شد و طرحهای پیشنهادی نقاشی برگرفته از موضوعهای محیط زیستی و طبیعت، جهت اقدامات بعدی به سازمان زیباسازی ارسال شد.
فرخی درباره تکمیل پروژه باغ پرندگان و رسیدگی و ساماندهی ساختمانها، علایم بوستانها و مرمت نمای بیرونی عمارت کبوترخانه گفت: نمای کاهگلی کبوترخانه، باغ پرندگان بازسازی و رنگ آمیزی موجود با الهام از کبوترخانههای عصر صفویه به متراژ تقریبی ۲۵۰ متر مربع و با رنگهای اکریلیک رنگ آمیزی شد.
وی گفت: ۳۰۰ مترمربع از جدارههای شهری در منطقه با تلاش دانشجویان فارغ التحصیل رشتههای هنری با استفاده از طرحهای سنتی، آیینی و با رنگهای ماندگار آکریلیک، رنگ امیزی و نقاشی خواهد شد.
تهیه نقشه تهران متناسب با افراد دارای معلولیت
مدیرکل سلامت شهرداری تهران: ارزیابی مناسب سازی فضای شهری در بوستان ها، سراهای محله، مترو و... را آغاز کرده ایم.
زینب نصیری در تشریح اقدامات دو ساله شهرداری تهران در حوزه سلامت گفت: اداره کل سلامت در ابعاد مختلف حوزه سلامت شهروندان یعنی سلامت جسمی، روانی و اجتماعی برنامههای مختلفی را طراحی و اجرا کرده است. در هیچ کدام از این حوزهها وارد درمان نمیشویم و فقط در زمینه پیشگیری اقدامات لازم انجام میشود تا سلامت و سواد سلامت شهروندان ارتقا پیدا کند.
وی افزود: برای رسیدن به این امر با دستگاههای دولتی، انجمنهای تخصصی، متخصصین حوزه سلامت و سازمانهای مردم نهاد در تصمیم گیریها و ظرفیتهایی که میتوانیم کمک کنیم تا خدمات سلامتی بهتری در سطح شهر به مردم ارائه شود، همکاری میکنیم.
مدیر کل سلامت شهرداری تهران ادامه داد: سال گذشته در حوزه سلامت جسمی برنامههای متنوعی برگزار شد. بسیاری از این خدمات توسط سازمانهای مردم نهاد حوزه سلامت در سطح شهر انجام شده و اداره کل سلامت در تسهیل اجرای این برنامهها کمک کرده است.
نصیری با بیان اینکه تلاش کردیم نقش هماهنگ کننده را در تمامی مجموعههای شهرداری ایفا کنیم، افزود: رویکرد ما این است که اداره کل سلامت به طور صرف خودش را ارائه دهنده خدمات سلامت در شهر نبیند و کمک کند تمام ارائه دهندگان این خدمات درگیر شوند. با این هدف در تمام مناسبتها تقریبا میدان عمل ما تمام واحدهای تابعه شهرداری تهران و بستر شهر بوده است. در هر مناسبتی که در اختیار داشتیم تمام ایستگاههای مترو، اتوبوسرانی، تاکسیرانی، میادین میوه و تره بار، پایانههای مسافربری، بوستان ها، سراهای محلات، خانههای سلامت و ... ارائه دهنده خدمات سلامت در شهر تهران شدند.
وی ادامه داد: این رویکرد که تمام واحدهای تابعه در کنار ما قرار بگیرند و تمام انجمنهای حوزه سلامت، دستگاههای دولتی مثل وزرات بهداشت و بهزیستی در شهر ارائه دهنده خدمات سلامت باشند، باعث شده مردم بیش از گذشته ارائه خدمات سلامت را در سطح شهر ببینند.
استقبال روزانه حداقل ۵۰۰ نفر از گذرهای سلامت
مدیر کل سلامت شهرداری تهران در خصوص برگزاری برنامههای هفته سلامت، تصریح کرد: هفته سلامت ۲۲ گذر سلامت داشتیم که تمام سازمانهای مردم نهاد حوزه سلامت برمبنای ظرفیت شان در این گذرها حضور داشتند. حداقل هر یک از گذرهای سلامت روزانه ۵۰۰ نفر مراجعه کننده داشته است و در مجموع بیش از ۱۲ هزار نفر از خدمات ارائه شده در این گذرها استفاده کرده اند.
نصیری ادامه داد: در کنار خدمات سلامت، بازیهای نشاط سالمندی و بازیهای افراد دارای معلولیت را داشتیم که بازی «بوچیا» برای اولین بار در هفته سلامت در تمامی این گذرها به طور آزمایشی برگزار شد. در این گذر روزانه مخاطب خارجی داشتیم و توریستهای بسیاری از خدمات این گذر بهرهمند شدند. در این گذر روزانه حدودا ۲۰۰۰ نفر از این خدمات استفاده میکردند.
مدیر کل سلامت شهرداری تهران در خصوص برنامههای ارتقا سواد سلامت شهروندان در سال ۹۷ تصریح کرد: اجرای برنامههای گفتگو در شهر ۵۵۰ بار اجرا شده است. در هر کدام از این برنامهها بین ۲۰ تا ۴۰ نفر از شهروندان حضور دارند و تجارب زیسته خودشان را با یکدیگر درمیان میگذارند.
نصیری ادامه داد: سال گذشته در سینما سلامت ۱۰ فیلم سلامت داشتیم. پایان این فیلمها کارگردان فیلم، یک متخصص در حوزه مربوطه و نماینده یکی از سازمانهای مردم نهاد پنل گفتگو تشکیل میدادند و به سوالات مردم پاسخ داده میشد.
وی گفت: کارگاههای آموزشی برای پرسنل شهرداری تهران که به طور مستقیم با سلامت مردم در ارتباط هستند برگزار شد. ۱۹۳۸ نفر از همکاران در سازمان آتش نشانی، رانندگان اتوبوس، تاکسیرانان و ... در این دورهها آموزش دیدند.
مدیر کل سلامت شهرداری تهران افزود: همچنین ۵۲ هزار و ۸۱۵ نفر از شهروندان در کارگاههای آموزشی ۳۵۲ سرای محله شهر تهران آموزش دیدند.
ارائه خدمات مراکز فرآموز به ۶۳ هزار و ۵۳۶ نفر
نصیری در خصوص خدمات مراکز فرآموز گفت: این مراکز با هدف آموزش مهارتهای رفتاری و پیشگیری از رفتارهای پر خطر ویژه کودکان برنامه ریزی شده است. گروه هدف کودکان ۶ تا ۱۲ سال است. در حال حاضر در ۱۶ منطقه شهر تهران این مراکز ارائه خدمت میکنند. سال گذشته ۶۳ هزار و ۵۳۶ نفر از دانش آموزان از این خدمات استفاده کرده اند.
وی ادامه داد: مهمترین هدف این مراکز این است که، چون تفکر انتزاعی کودک ۶ تا ۱۲ ساله هنوز به درستی شکل نگرفته است، کودک مفاهیمی که به او منتقل میشود را به صورت عینی میبیند.
مدیر کل سلامت شهرداری تهران با تاکید بر اینکه برای اولین بار در ۲۲ محله سلامت روان محلی را به طور آموزشی اجرا کردیم، افزود: در هر محله یک کانون سلامت روان شکل گرفت و خدمات ارائه شد. در هر محله هم یک تیم خدماتی از مردم محله تشکیل شد. این افراد متناسب با نیازهایی که در محله داشتند گروه را تشکیل دادند. عوامل استرس زای محلی را شناسایی و در این زمینه اقداماتی انجام دادند که عوامل استرس محلی را کاهش دهند.
نصیری ادامه داد: تلاش میکنیم امسال هم این ۲۲ محله را پایدار کنیم و در محلههای دیگر این طرح را اجرا کنیم. طبق توافقی که با سازمان بهزیستی داشتیم این ۲۲ محله به زودی مجوز سلامت روان محلی را دریافت میکنند.
وی گروههای جمعیتی افراد دارای معلولیت، آماده سازی فضای شهری و دسترس پذیری خدمات شهری برای این افراد را بسیار مهم دانست و گفت: در سالهای گذشته ستاد مناسب سازی فضای شهری برای افراد دارای معلولیت شکل گرفته بود که مسئولیت کارگروه فرهنگی اجتماعی این ستاد از معاونت اجتماعی نبود. از اردیبهشت سال گذشته این مسئولیت به اداره کل سلامت شهرداری سپرده شد. با ارتباط خوبی که با سازمانهای مردم نهاد داشتیم نظرات این افراد و گزارشهای آنها را با ستاد مناسب سازی در میان گذاشتیم.
نصیری از آغاز تهیه نقشه تهران با اماکن مناسب افراد معلول خبر داد و گفت: با استفاده از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد و کانونهای اجتماع محور، ارزیابی مناسب سازی فضای شهری در بوستان ها، سراهای محله، مراکز ورزشی، بانک شهر، فروشگاههای شهروند، میادین میوه و تره بار و مترو را آغاز کرده ایم. هر کدام از سازمانهای مردم نهاد در حوزه معلولین ارزیابی مناسب سازی این اماکن را انجام میدهند و طبق هماهنگیهایی که با سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران داشتیم، تمام اطلاعات آنها روی نقشه تهران مشخص میشود و در آیندهای نزدیک برای اولین بار نقشهای را داریم که افراد دارای معلولیت میتوانند از روی آن اماکن مناسب سازی شده را قبل از مراجعه ببینند.
مشارکت حداقل ۱۰۰۰ نفر در هر منطقه در دوشنبههای سالمندی
نصیری با اشاره به اینکه دوشنبههای سالمندی با مشارکت حداقل ۱۰۰۰ نفر در هر منطقه رو به رو بوده است، افزود: طبق مصوبهای شهرداری تهران موظف شده است، شهر تهران را شهری مناسب افراد سالمند طراحی کند که بخشی از آن مناسب سازی شهری است که آن را دنبال میکنیم.
وی ادامه داد: در سطح محلات ۳۵۲ کانون سالمندان را داریم که فعالیتهای بسیار خوبی دارند. با این حال از سال گذشته دوشنبههای سالمندی را آغاز کردیم. همچنین دورهمیهای سالمندان در بوستانهای شهر برنامه ریزی شده که تلاش کردیم این برنامهها با مشارکت سالمندان برگزار شود. به عنوان مثال گروه کر، تئاتر، قصه گویی و ... با اجرای سالمندان برگزار و در کنار این برنامهها میز ارائه خدمت مناسب سالمندان ارائه میشود.
مدیر کل سلامت شهرداری تهران ادامه داد: با توجه به جمعیت ایران که با سالمندی رو به رو است، حوزه سالمندان اهمیت فراوانی دارد. در ۳۰ سال آینده از هر ۴ ایرانی یک نفر سالمند است و در این حوزه نیازمند اقدامات جدیتر هستیم.
آغاز به کار ۱۰۰ مطب دیابت
وی افزود: از سال گذشته با مشارکت بنیاد بیماریهای خاص پروژهای تحت عنوان «تهران پایتخت تغییر دیابت» را آغاز کردیم. این پروژه در بسیاری از شهرهای دنیا هم اتفاق میافتد. هدف این پروژه شناسایی افراد دارای دیابت یا مستعد ابتلا به دیابت بوده است.
مدیر کل سلامت شهرداری تهران ادامه داد: در مرحله اول این پروژه ۱۰۰ مطب دیابتی شکل گرفته است که پزشکانی در خصوص دیابت خدمات ارائه میدهند.
رونمایی از نرم افزار دیابتو در آیندهای نزدیک
نصیری از رونمایی نرم افزار «دیابتو» در آیندهای نزدیک خبر داد و گفت: در این نرم افزار تمام زیر ساختهای شهری که به کاهش دیابت کمک میکند، قرار دارد. تمام کارگاره ها، همایشهای آموزشی، بوستانهای مناسب پیاده روی، ایستگاههای تندرستی شهر تهران، مجموعههای ورزشی، آدرس مطبهای دیابتی، موارد مربوط به شهر پیاده و ... در این نرم افزار قرار گرفته است.
وی به اجرای طرح «راهوند» در نوروز امسال اشاره کرد و افزود: امسال طرحهای گرافیکی ورزشی روی زمین کشیده شد. تلاش میکنیم در ادامه این طرح بازیهای شهری را طراحی کنیم که مردم به پیاده روی علاقهمند شوند. همچنین مسیرهای سلامتی را در سطح شهر شناسایی و به مردم معرفی کنیم. شهر تهران با شهرهای پیاده بسیار متفاوت است و باید روی این مسئله اقدامات بسیاری صورت بگیرد. زیرساختهای شهری باید تغییر کند و این مسئله را باید به عنوان یکی از محورهای اصلی در دستور کار قرار دهیم.
نوش آبادی؛ مدیرعامل عمران شهر تهران
پیشرفت ۹۰ درصدی پروژه بلوار استاد معین
احسان نوش آبادی مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران گفت: مسیرهای تندرو و کندروی غربی و تندرو شرقی بلوار استاد معین (حدفاصل خیابان نیارکی تا محور ۳۰ متری جی) زیر یک لایه روکش آسفالت رفته است و اجرای عملیات روسازی در مسیر کندروی شرقی، در حال انجام است.
وی افزود: تلاش برای بهره برداری از این مسیر، راهگشای ترافیکی پیش از آغاز بازگشایی مدارس ادامه دارد، اما اتصال بخشهای ابتدایی و انتهایی مسیر به خیابانهای نیارکی و ۳۰ متری جی، با توجه به عبور مسیر از بخش جنوبی بلوار استاد معین از داخل پادگان جی، نیازمند توافق با نهادهای ذیربط است.
طول این مسیر ۸۰۰ متر و عرض آن ۴۵ متر بوده و گشایش آن باعث ساماندهی ترافیک سنگین معابر منتهی به سه راه آذری و کاهش بار ترافیک در میدان آزادی، خیابان آزادی و بزرگراه آیت ا... سعیدی خواهد شد.
بهروز آذر؛ مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران
برگزاری جشن مادران و دختران در بوستانهای بانوان
زهرا بهروز آذر ضمن تاکید بر اهمیت اوقات فراغت بانوان، گفت: موضوع مدیریت اوقات فراغت در جامعه امروز با توجه به پیچیدگیهای زندگی خانوادگی و اجتماعی از اهمیت بسیاری برخوردار است که در این میان مدیریت و غنی سازی اوقات فراغت بانوان با توجه به داشتن نقش مهم مادری و همسری دارای اهمیت ویژهای است. مدیریت صحیح اوقات فراغت، نقش مهمی در تربیت صحیح فرزندان و تامین آرامش جسمی و روحی اعضای خانواده دارد.
وی از آغاز به کار جشنواره شادستان تابستان در بوستانهای بانوان، به مناسبت روز ملی خانواده با حضور مادران و دختران خبر داد و گفت: برگزاری جشنوارههایی با موضوع اوقات فراغت در بوستانهای بانوان، ضمن فراهم ساختن زمینههای تحرک زنان و دختران و ارتقاء سلامت جسمی و روحی ایشان، فرصت مناسبی برای حضور مادران به همراه دختران است و باعث ایجاد همدلی بیشتر بین آنان میشود.
مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران عنوان کرد: این جشنواره در سه بخش جشنواره تفریحی و ورزشی شامل: بازیهای بومی محلی، بازیهای توپی، بازیهای آبی، بازیهای فکری و بازیهای تمرکزی و بخش دوم گذر هنر شامل برگزاری نمایشگاه دستاوردهای هنری زنان و برگزاری جشنواره غذا، بخش سوم نیز شامل برنامههای فرهنگی و محیط زیست شامل انواع فعالیتهای نمایشی و ادبی و مسابقات دلنوشتههای دخترانه-مادرانه، آموزشهای محیط زیست و آشنایی با گونههای مختلف گیاهان است.
بهروز آذر با اشاره به اینکه این جشنوارهها در ۴ بوستان بانوان برگزار میشود، گفت: اولین جشنواره ۳ شهریور در بوستان بانوان منطقه ۱۶ (شهربانوی منطقه ۱۶)، دومین جشنواره ۴ شهریور در بوستان نرگس بانوان منطقه ۱۸، سومین جشنواره ۵ شهریورماه در بوستان بانوان منطقه ۱۹ (شهربانوی منطقه ۱۹) و چهارمین جشنواره ۶ شهریورماه در بوستان بانوان ریحانه منطقه ۲۲ برگزار میشود.
وی ادامه داد: در این جشنوارهها، اجرای برنامههای فرهنگی و هنری روی سن از جمله اجرای برنامههایی با محتوای خانواده، مولودی خوانی، اجرای مسابقات فرهنگی، اجرای گروههای هنری بانوان، پیش بینی شده است. همچنین اجرای مسابقات متنوع فرهنگی و هنری و ورزشی در طول برگزاری جشنواره از جمله اقدامات مناطق است.