خبرنگار سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری اسوشیتد پرس، دونالد توسک رئیس شورای اروپا گفت نشست امسال گروه هفت "به صورت غیر عادی" برای سران قدرتمندترین دموکراسی ها در جهان "دشوار" خواهد بود.
این نشست روز شنبه در شهر ساحلی بیاریتس در جنوب فرانسه برگزار می شود. توسک به صورتی خاص در ارتباط با جنگ های تجاری هشدار داد که به گفته او می تواند به رکود جهانی منجر شود. دیگر تهدیدها شامل تغییرات آب و هوایی و فن آوری می شود که با سرعت بیشتر از توانایی برای تنظیم آنها در حال رشد است.
او هشدار داد این می تواند آخرین فرصت برای احیای اتحاد در میان کشورهای عضو گروه هفت باشد.
این در حالی است که فرانسه در حال تحت فشار قرار دادن کاخ سفید برای تأیید یک وعده جهانی در نشست گروه هفت برای مبارزه بهتر با اشاعه سخنان تنفرآمیز در اینترنت است.
سدریک او Cedric O مقام فرانسوی مسئول اقتصاد دیجیتال در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد شش کشور دیگر عضو گروه هفت و همچنین گوگل و فیس بوک از این وعده حمایت کرده اند.
آمریکا در پی حمله به یک مسجد در کرایس چرچ در نیوزیلند در اوایل امسال از وعده ای مشابه در این باره حمایت نکرد. او گفت این وعده شامل تعهد به مبارزه با تروریسم و سخنان تنفر آمیز در اینترنت, شفافیت در این فرآیند و دفاع از آزادی بیان می شود.
صدها معترض در حال تظاهرات در بیاریتس همزمان با ورود سران گروه هفت به این شهر ساحلی هستند.
معترضان قصد دارند از شهر مرزی آندای وارد اسپانیا شوند. با آغاز این تظاهرات, آنها پلاکاردهایی با تصویر کره زمین در دست دارند و در حال اعتراض به سیاست های آب و هوایی هستند که کشورهای گروه هفت را عامل آن می دانند.
امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه -که میزبان این نشست است- آتش سوزی در آمازون را در صدر فهرست دستورالعمل این نشست قرار داده است.
آبه شینزو نخست وزیر ژاپن هم در بحبوحه تشدید تنش ها با کره جنوبی برای حضور در نشست گروه هفت وارد فرانسه شد. در پی مناقشه تجاری بین سئول و توکیو, کره جنوبی قرارداد به اشتراک گذاشتن اطلاعات نظامی - به ویژه در ارتباط با کره شمالی- را با ژاپن لغو کرد.
سطح روابط بین دو کشور -که هر دو از هم پیمانان آمریکا هستند- در پایین ترین سطح از زمان آغاز روابط دیپلماتیک آنها در سال 1965 قرار دارد.
هواپیمای حامل آبه صبح روز شنبه وارد فرودگاه بیاریتس شد.
در همین حال, آلمان اعلام کرد ممانعت از دستیابی به یک قرارداد تجاری بین اتحادیه اروپا و بلوک تجاری مرکوسور در آمریکای جنوبی به کاهش تخریب جنگل های بارانی در برزیل کمک نخواهد کرد.
روز جمعه, امانوئل مکرون میزبان نشست گروه هفت, تهدید به لغو یک قرارداد تجاری اخیرا حاصل شده با مرکوسور کرد که شامل آرژانتین, پاراگوئه و اوروگوئه می شود. ایرلند نیز به این تهدید پیوسته است.
آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان اعلام کرد با نگرانی های مکرون در ارتباط با این آتش سوزی ها اشتراک نظر دارد. اما دولت او در پاسخ به سؤالی در ارتباط با تهدید توافق نامه مرکوسور اعلام کرد این قرارداد تجاری "شامل یک فصل پایدار جاه طلبانه و قوانین الزام آور در ارتباط با حفاظت از آب و هوا می شود" که بر اساس آن, دو طرف به اجرای توافق نامه آب و هوایی پاریس متعهد شده اند.
دولت آلمان افزود: "از نظر ما این اقدام واکنشی مناسب به آن چیزی که اکنون در برزیل در حال رخ دادن است, نیست."
مرکل می گوید سران گروه هفت در مواجهه با آتش سوزی گسترده در بخش هایی از آمازون "نمی توانند ساکت بنشینند" و خواستار انجام شدن همه اقدامات لازم برای متوقف شدن این آتش سوزی در این جنگل های بارانی هستند.
آلمان از درخواست مکرون به منظور گفتگو درباره این آتش سوزی در نشست آخر هفته در گروه هفت حمایت می کند. مرکل در پیام ویدئویی هفتگی خود که روز شنبه منتشر شد, گفت: "حق با امانوئل مکرون است. خانه ما در حال سوختن است و ما نمی توانیم ساکت بنشینیم."
او گفت سران جهان به واسطه این آتش سوزی ها "نگران" شده اند و آنها در ارتباط با "چگونگی حمایت و ارائه کمک گفتگو خواهند کرد و یک درخواست واضح را در این باره ارسال می کنند که برای توقف آتش سوزی در این جنگل های بارانی باید همه اقدامات لازم انجام شود."
مرکل در بحبوحه اختلافات سیاسی و تجاری -که او آشکارا به آنها نپرداخت- اعلام کرد: "گفتگو با یکدیگر همواره بهتر از اختلاف داشتن است و گروه هفت فرصتی عالی را برای این کار فراهم می آورد."
در همین حال, دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا نیز برای شرکت در نشست گروه هفت وارد فرانسه شد. ترامپ در نشست سال گذشته زودهنگام این نشست را ترک و از امضای بیانیه مشترک خودداری کرد. تغییرات آب و هوایی و به ویژه آتش سوزی در آمازون و همچنین اقتصاد جهانی که در آستانه رکود قرار دارد در صدر دستور کار این نشست قرار دارد.