به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما ؛ خبرگزاری رویترز در گزارشی از پاریس با عنوان "سایه مناقشات جهانی بر وحدت و اتفاق نظر سران گروه هفت در اجلاس فرانسه" نوشت:
سران کشورهای گروه هفت روز شنبه برای شرکت در اجلاس این گروه در حالی وارد فرانسه می شوند که رویارویی و جنگ تجاری فزاینده بین چین و آمریکا، وظیفه دشوار و خطیر امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه را در دستیابی به نتایج مهم و ارزشمند در زمینه های تجاری، ایران و تغییرات آب و هوایی برجسته و مورد توجه کرده است.
این نشست سه روزه قرار است در شهر ساحلی بیاریتس فرانسه و در بحبوحه اختلاف نظرات شدید بر سر مجموعه ای از مسائل جهانی برگزار شود که خطر جدایی و اختلاف نظر بیشتر گروهی از کشورها را به همراه دارد که از قبل نیز برای همکاری در برخی زمینه ها دشواری هایی داشتند.
امانوئل مکرون میزبان این اجلاس می خواهد سران کشورهای انگلیس ، کانادا ، آلمان ، ایتالیا ، ژاپن و آمریکا بر موضوعات دفاع از دموکراسی ، برابری جنسیتی ، آموزش و تغییرات آب و هوایی متمرکز باشند و از سران کشورهای آسیایی ، آفریقایی و آمریکای لاتین برای پیوستن به آنها درباره این مسائل در این تلاش جهانی دعوت کرده است.
اما با بالا گرفتن جنگ تجاری بین چین و آمریکا و تلاش دولت های اروپایی برای رفع تنش های بین واشنگتن و تهران و نیز محکومیت جهانی فزاینده آتش سوزی های غیر قانونی در آمازون ، انتظار می رود دستور کار مکرون در این میان تحت الشعاع قرار گیرد.
با وجود پیشینه ستیزه جویانه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در نشست های چند جانبه که اجلاس سال گذشته گروه هفت را به نتیجه ای تلخ کشاند ، امید اندکی برای دستیابی به توافق های مهم و قابل توجه وجود دارد.
بدین منظور فرانسه قبلاً تصمیم گرفته است تا از بروز شکستی دیگر ممانعت کند و در نتیجه هیچ بیانیه نهایی منتشر نخواهد شد.
استوارت پاتریک از شورای روابط خارجی آمریکا در این خصوص می گوید امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه در واقع از این نشست به عنوان فرصتی برای ایجاد مجدد بستری برای چندجانبه گرایی ، تقویت دموکراسی و جهانی سازی به منظور حصول اطمینان از کارایی آن برای همگان استفاده می کند.
وی در ادامه گفت به احتمال بیشتر این نشست اختلاف نظرات ایدئولوژیکی ، اقتصادی و سیاسی را به نمایش خواهد گذاشت که همکاری بین المللی و همبستگی غرب را تهدید می کند.
دونالد ترامپ که اجلاس سال گذشته در کانادا را زودتر از دیگران ترک کرد در واقع ناظران سیاست خارجی را بر آن داشت تا گروه هفت را به نوعی «گروه شش به علاوه یک» نام دهند.
مقامات آمریکا می گویند دونالد ترامپ در این اجلاس تلاش خواهد کرد تا توجه و حمایت ها را به سیاست های کاهش مالیاتی خود ، رفع برخی مقررات و محدودیت ها و نیز وادار کردن متحدانش به دنبال کردن الگوی وی برای رفع مشکلات اقتصاد جهانی جلب کند.
دونالد ترامپ ساعتی پیش از ترک کشورش به مقصد بیاریتس فرانسه به اقدام چین در اعمال تعرفه های گمرکی تلافی جویانه بر کالاهای بیشتر آمریکایی با عصبانیت واکنش نشان داد و حتی گفت به شرکت های آمریکایی دستور داده است تا به هر طریق به دنبال راه هایی برای متوقف کردن فعالیت های خود در چین باشند.
رئیس جمهور آمریکا نمی تواند از نظر قانونی شرکت های آمریکایی را مجبور به متوقف کردن فوری فعالیت های خود در چین کند.
وی در توئیتی نوشت :« کشور ما طی سال ها به طور ابلهانه ای چندین تریلیون دلار (در معاملات) با چین از دست داده است. ما به چین نیازی نداریم و رک و پوست کنده بگویم بدون آنها وضعیت بهتری هم خواهیم داشت.»
شی جینپینگ رئیس جمهور چین جزء سران آسیایی دعوت شده به اجرای سران گروه هفت در بیاریتس فرانسه نیست.
علاوه بر پویایی غیر قابل پیش بینی بین سران گروه هفت ، انگلیس با واقعیت های جدیدی روبرو است: کاهش نفوذ آن در اروپا و وابستگی فزاینده اش به آمریکا.
بوریس جانسون نخست وزیر جدید انگلیس خواستار روابط متوازن با آمریکا و متحدان اروپایی انگلیس است. قرار است بوریس جانسون و دونالد ترامپ بامداد یکشنبه مذاکرات دوجانبه ای برگزار کنند.
با این حال دیپلمات های بلند پایه احتمال همکاری دونالد ترامپ و بوریس جانسون با یکدیگر برابر دیگران را با استناد به همسویی نزدیک سیاست خارجی انگلیس با اروپا بر سر مسائل مختلف از ایران گرفته تا تجارت و تغییرات آب و هوایی کم اهمیت دانستند.
یکی از دیپلمات های بلند پایه گروه هفت در این خصوص گفت گروه پنج به علاوه دو وجود نخواهد داشت.
بوریس جانسون نیز در آستانه برگزاری این اجلاس اعلام کرد انگلیس از مسئولیت های خود در عرصه جهانی پس از برگزیت شانه خالی نخواهد کرد و اعتقاداتش به نظم جهانی را زیر پا نخواهد گذاشت.
فرانسه بیش از 13 هزار نیروی پلیس برای دور نگه داشتن معترضان از محل برگزاری این اجلاس مستقر خواهد کرد.
امانوئل مکرون روز شنبه و پیش از آن که سران گروه هفت مذاکرات خود را روز یکشنبه و دوشنبه درباره اقتصاد جهانی ، مقابله با نابرابری و تغییرات آب و هوایی آغاز کنند ، میزبان یک ضیافت شام خواهد بود.
سران اتحادیه اروپا روز جمعه ژائیر بولسوناریو رئیس جمهور برزیل را بر سر آتش سوزی ها در جنگل های بارانی آمازون تحت فشار قرار دادند.
امانوئل مکرون در اظهاراتی با دروغگو توصیف کردن ژائیـر بولسونارو درباره موضوع آب و هـوا ، تهدید به وتو کردن توافق تجاری بین اتحادیه اروپا و گروه کشورهای آمریکای جنوبی مرکوسور کرد.
گروه صلح سبز پرداختن مقامات به موضوع مقابله با جنگل زدایی و ضرورت اقدام سران گروه هفت به اقدام برای پایان بخشیدن به استفاده از سوخت های فسیلی و حفاظت از جنگل ها را خواستار شده است.
ژان فرانسوا ژولیار مدیر اجرایی صلح سبز فرانسه در اظهاراتی اعلام کرد بار دیگر امانوئل مکرون اظهاراتی را مطرح می کند که هنوز هیچ مطابقتی با عمل ندارد.
وی افزود فرانسه و دیگر کشورهای توسعه یافته با اقتصادهایشان و مشارکت در جنگل زدایی وارداتی در واقع مسئول وضعیت وخیم آمازون هستند و با سیاست های نادرست در بخش هایی نظر کشاورزی ، چوب و انرژی های زیستی به این وضعیت دامن می زنند.
یک منبع دیپلماتیک فرانسه نیز در این خصوص گفت مشاوران سران گروه هفت در تلاش در خصوص ابتکار عمل هایی برای پاسخ گویی به این آتش سوزی ها هستند.