نگاهی به چند خبر از شهرداری تهران
اولویت شهرداری؛ کاهش تصادفها و ایمنی معابر
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران بر ضرورت تعیین تدابیر ترافیکی و اعمال نظارت جدی برای کاهش تصادفات تاکید کرد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از روابط عمومی معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، محسن پورسیدآقایی در جلسه شورای معاونان حملونقل و ترافیک مناطق ۲۲ گانه، ۳ عامل انسان، جاده و خودرو را از کاربران اصلی ترافیک در جامعه دانست و عنوان کرد: با توجه به رشد سریع جمعیت در پایتخت، مسئله ترافیک و تصادفات بیشتر نمود یافته است، ازاینرو بهمنظور کاهش تصادفات و سوانح علاوه بر اعمال قانون، با تعاملی که بین قوه قضاییه و پلیس و شهرداری به وجود آمده است، کاهش تصادفات و ایمنی معابر را در دستور کار قرار دادهایم.
معاون شهردار تهران تصریح کرد: معابر باید بهگونهای مهندسیشده باشند که کمترین تلفات و خسارت داشته باشد، وجود حفاظها و حاشیههای ایمن و همچنین ایمنی خودروها باید بهصورت همهجانبه بررسی شود.
وی با بیان اینکه آموزش و ارتقاء فرهنگ ترافیک در کاهش وقوع تصادفات و افزایش انضباط عبور و مرور یک ضرورت انکارناپذیر است، اظهار داشت: پس از ایمنی معابر، فرهنگسازی رفتار ترافیکی و آموزش فرهنگ ترافیک، موثرترین روش در کاهش تصادفات رانندگی است.
پورسیدآقایی در ادامه با اشاره به بررسی مدلهای حملونقل و ترافیک مبدا و مقصد در پایتخت و آمارسنجی صورت گرفته در این معاونت تصریح کرد: بر اساس آمار توزیع طول سفر سواره به تفکیک نوع وسیله نقلیه در شهر تهران، خودروی شخصی بیشترین سهم را در تردد روزانه شهروندان دارد و پس آن به ترتیب تاکسی، مترو و اتوبوس بیشترین سهم مُدهای حملونقل مبدا و مقصد شهروندان را به خود اختصاص میدهد.
علیرضا مرآتی؛ معاون حمل و نقل شهرداری منطقه ۱۹
راه اندازی دومین پارکینگ هوشمند شهر تهران
علیرضا مرآتی از راه اندازی سرویس ذخیره برخط جای پارک (الو پارک) در پارکینگ های عمومی گل آرا، مکتب العباس، پوریای ولی، شاهد و زمزم این منطقه خبر داد و گفت: الوپارک، سامانه آنلاین خدمات پارکینگ است که در حال حاضر سرویس ذخیره، اشتراک و پرداخت جای پارک و پارکینگها را فراهم میکند.
وی ادامه داد: سامانه آنلاین مدیریت پارکینگ براساس نیازمندیهای جدیدکسب وکار طراحی و پیاده سازی شده و امکان استفاده و پرداخت هزینه پارکینگ حاشیهای در نرم افزار الوپارک امکانپذیر است.
مرآتی با اشاره به تنوع پلفترم الوپارک تصریح کرد: این نرم افزار شامل تعریف فضاهای پارک شهری برای کمک به کاربران در پیدا کردن فضای پارک، بستر عرضه فضای پارک توسط دارندگان جای پارک و پارکینگ به منظور درآمدزایی، سرویس ذخیره، اشتراک و پرداخت هزینه جای پارک و پارکینگ برای شهروندان را فراهم میکند.
معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری منطقه خاطرنشان کرد: ویژگیهای سامانه الوپارک جستجوی پارکینگ بر اساس نام محله و خیابان، جستجو بر اساس نام پارکینگ، ذخیره جای پارک و پارکینگ و پرداخت هزینه آن، پرداخت آنلاین هزینه جای پارک و پارکینگ (بدون ذخیره) و دریافت اطلاعات وجود جای پارک خالی در پارکینگ است.
مرتضی رحمان زاده، شهردار منطقه ۱۳
آغاز گام اول طرح توسعه موزه نیروی هوایی
شهردار منطقه ۱۳ از پروژه توسعه موزه نیروی هوایی به عنوان یک طرح ملی یاد کرد و افزود: با توجه به تاکید شهردار محترم تهران مبنی بر توجه به بناهای تاریخی و بازگشایی موزهها به روی عموم شهروندان و نظر به ارزش معنوی این طرح در درک صحیح شهروندان از جنگ و اثار آن و زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدای نیروی هوایی، در نظر داریم با همکاری و هماهنگی سازمانها و ارگانهای ذیربط این پروژه را با سرعت و کیفیت هر چه بهتر اجرایی کنیم.
وی در این جلسه ضمن هماهنگی با نمایندگان معاونتها و سازمانها، تقسیم وظایف لازم را برای آغاز طرح انجام داد و نظر خود را در خصوص آماده سازی طرح برای افتتاح و همچنین زمان بندی طرح و نحوه اجرا مطرح کرد.
شهردار منطقه۱۳ با اشاره به زمان بندی طرح گفت::در گام اول، ساماندهی و بهسازی موزه نیروی هوایی و همچنین برقراری دسترسی و افتتاح موزه اجرایی و در گامهای بعدی توسعه موزه و طراحی و احداث ساختمانهای الحاقی آغاز میشود.
همچنین در ادامه جلسه، مشاور شرکت توسعه فضاهای فرهنگی اهم اقدامات و رویکردهای پروژه در گام اول را شامل پاکسازی و بهسازی محوطه خارجی، بازپیرایی پوشش گیاهی محوطه، ایجاد بستر مناسب قرارگیری آثار و عناصر محتوایی، مفهومی و عملکردی، بهسازی اولیه سازههای موجود برای حفاظت آثار در فضای باز، بهبود شرایط بصری بنا، طراحی و ساخت علائم، نورپردازی، چیدمان و ... مطرح کرد.
صفا صبوری دیلمی؛ معاون فنی و عمرانی شهرداری
پیشرفت ۶۰ درصدی طرح ساخت زیرگذر کوی نصر
صفا صبوری دیلمی معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران گفت: حدود ۸۰ درصد از شمعهای مورد نیاز در این طرح حفاری و بتن ریزی شده و بخشهای قابل توجهی از دال بتنی زیرگذر در محور اصلی بزرگراه شهید چمران و همچنین ضلع غربی پروژه، آماده آرماتوربندی شده است. تخریب پی پایههای پل فلزی جمع آوری شده است و حفاری شمعهای باقی مانده هم ادامه دارد.
آقای صبوری افزود: بتن ریزی بخشهای در دست ساخت دال زیرگذر کوی نصر، به معنای فراهم شدن شرایط آغاز عملیات خاک برداری زیر سقف این سازه است و بزودی عملیات خاکبرداری رمپ غربی پروژه آغاز میشود.
با بهرهبرداری از پروژه احداث زیرگذر کوی نصر، یک مسیر زیرگذر با ۳ خط عبوری در هر یک از باندهای شمالی و جنوبی، جریان عبور و مرور در این تقاطع پر ترافیک را ساماندهی خواهد کرد.
همچنین نصب مجدد بخشی از قطعات پل فلزی کوی نصر در قالب پروژه احداث پل سبز زندگی، علاوه بر اینکه عبور از تقاطع بزرگراههای شهید چمران و جلال آل احمد را برای عابران پیاده تسهیل میکند، ارتباط بلافصل خیابانهای گیشا، شهرآرا، پاتریس لومومبا و کارگر را برقرار میکند و باعث تقویت رویکرد پیاده محوری و ایجاد فضای مکث و گذران اوقات فراغت در این نقطه پررفت و آمد میشود.
قیمت برخی میوهها در میادین میوه و تره بار، نصف قیمت داخل شهر
در خبری دیگر به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران؛ قیمتهای میادین میوه و تره بار به طور متوسط ۴۰ درصد از قیمتهای سطح شهر ارزانتر است که این اختلاف قیمت در میوهای همچون گلابی به ۶۰ درصد میرسد.
در حالی که قیمت هر کیلوگرم گلابی در غرفههای میادین میوه و تره بار ۹۵۰۰ تومان است، قیمت این محصول در خرده فروشیهای شهر به طور میانگین ۲۴ هزار تومان و به عبارتی، دو و نیم برابر قیمت این محصول در میادین است.
علاوه بر این، در میادین میوه و تره بار قیمت هر کیلوگرم هندوانه در میادین میوه وتره بار ۷۵۰ تومان و خربزه ۲۱۰۰ تومان است که هر دو، ۴۸ درصد پایینتر از میانگین قیمت سطح شهر است و قیمت هر کیلوگرم طالبی نیز در میادین ۲۴۰۰ تومان و به طور میانگین ۳۷ درصد زیر قیمت سطح شهر است.
هلو در میادین میوه و تره بار به قیمت هر کیلوگرم ۸۲۰۰ تومان عرضه میشود در حالی که متوسط قیمت آن در مغازههای سطح شهر ۱۴ هزار تومان است.
سیب گلاب در میادین ۷۴۰۰ تومان به فروش میرسد در صورتی که میانگین قیمت آن در سطح شهر ۱۲۲۰۰ تومان است و انگور در میادین ۸۲۰۰ تومان قیمت گذاری شده، در شرایطی که متوسط قیمت آن در سطح شهر ۱۱۵۰۰ تومان است.
پیاز در میادین میوه و تره بار به قیمت هر کیلوگرم ۱۸۰۰ تومان عرضه میشود در حالی که متوسط قیمت آن در مغازههای سطح شهر ۳۶۰۰ تومان است.
بادمجان در میادین ۲۶۰۰ تومان به فروش میرسد در صورتی که میانگین قیمت آن در سطح شهر ۵۱۰۰ تومان است و لوبیا سبز در میادین ۳۸۰۰ تومان قیمت گذاری شده در شرایطی که متوسط قیمت آن در سطح شهر ۷۱۰۰ تومان است.
گوجه فرنگی در میادین میوه و تره بار ۲۵۰۰ تومان عرضه میشود در حالی که متوسط قیمت آن در مغازههای سطح شهر ۴۵۰۰ تومان است
کدو در میادین ۲۵۰۰ تومان به فروش میرسد در صورتی که میانگین قیمت آن در سطح شهر ۴۳۵۰ تومان است و سبزیهای برگی در میادین ۳ هزار تومان قیمت گذاری شده در شرایطی که متوسط قیمت آن در سطح شهر ۵ هزار تومان است.
با پول خرید هر ۵ کیلوگرم میوه در سطح شهر میتوان ۸ کیلوگرم محصولات مختلف از میادین میوه و تره بار خریداری کرد و سبد خرید شهروندان هنگام خرید از میادین به مراتب سنگینتر و متنوعتر از هنگام خرید از سطح شهر است.
اعلام برنامههای سومین رویداد بزرگ «تهران هوشمند»
محورها و برنامههای هفته «تهران هوشمند» که از دوازدهم تا نوزدهم آذر برگزار میشود، اعلام شد.
در خبري ديگر به نقل از روابط عمومی سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران، روزهای ابتدایی هفته تهران هوشمند از سیزدهم تا پانزدهم آذر به برگزاری سومین چالش نوآوری تهران هوشمند (هکاتون) اختصاص خواهد داشت.
افتتاح مراکز نوآوری، برپایی گذر نوآوری در پایتخت، برگزاری رویداد دیگری از سلسله رویدادهای اینوتهران و رونمایی از طرح های تهران هوشمند از جمله برنامههای این هفته است.
از دیگر بخشهای در نظر گرفته شده برای این هفته، افتتاح مرکز زندگی هوشمند، برپایی نمایشگاه نیازهای فناورانه شهرداری، رونمایی از فن بازار شهری، تور بازدید از رصدخانه شهری و موزه نقشه تهران، نشست مدیران کلان شهرها و همچنین گردهمایی روسای شورایاریهاست.
اولین همایش تهران هوشمند نیز در این هفته و در روزهای ۱۸ و ۱۹ آذر با همکاری دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار خواهد شد.
هدف از برگزاری این همایش، ارتقای سطح علمی این رویداد و بررسی روشهای هوشمند مدیریت شهری با شیوههای داده محور است
همایش و نمایشگاه دو روزه «تهران هوشمند» نیز در روزهای هجدهم و نوزدهم آذر در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار خواهد شد. محورهای این همایش داده باز و حکمروایی هوشمند شهری - آگاه سازی ، آموزش و توانمند سازی شهروندان در حوزه شهر هوشمند- مشارکت ذینفعان ، بهرهوری و اقتصاد پایدار مبتنی بر داده - شهر نوآور و توسعه کسب و کارهای فناورانه بر پایه داده است.
از دیگر محورهای این همایش میتوان به کلان داده ، داده کاوی و استخراج دادههای سودمند و قابل اعتماد-شهر هوشمند و شاخصهای ارتقای کیفیت زندگی در شهرها- توسعه پایدار و چالشهای محیط زیست شهری-جا بهجایی هوشمند ، مدلسازی و تحلیل دادههای حمل و نقل شهری- کاربردها و روندهای مبتنی بر هوش مصنوعی در خدمات شهر هوشمند اشاره کرد.
افتتاحیه همایش دو روزه «تهران هوشمند» با حضور مدیران ارشد شهری و دولتی همراه است و برگزاری نشستهای تخصصی و کارگاههای آموزشی، مسابقات استارتآپها در حوزه مدیریت شهری و شهر هوشمند، نشست تجربه فناوری و درسهای استارتآپی، نشست مدیران کلانشهرها، سیتی تالک (city talk)، کافه سرمایه و برپایی نمایشگاه استارت آپها و شرکتهای دانشبنیان و نوآور از دیگر برنامههای ۲ روز همایش است.