به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، آقای سیاوش امیرمکری گفت: ترمینال پروازهای خارجی فرودگاه اردبیل، توسعه ترمینال و اپرون فرودگاههای تبریز و لارستان، سه طرح عمرانی فرودگاه مشهد و دو طرح عمرانی فرودگاه مهرآباد از جمله این طرحها است.
وی طرحهای عمرانی و بهسازی فرودگاههای شیراز، ارومیه، بوشهر و رشت و سیستان و بلوچستان را از دیگر طرحهای عمرانی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران در هفته دولت دانست که قرار هست با حضور وزیر راه و شهرسازی به بهره برداری برسد.
آقای میرمکری در خصوص میزان پروازهای عبوری از کشور هم گفت: بصورت عادی روزانه بین ۸۰۰ تا ۹۰۰ پرواز عبوری خطوط هوایی جهان از فضای امن ایران اسلامی عبور میکنند اگرچه، بعد از سقوط پهپاد آمریکایی در فضای خلیج فارس و بعد از اطلاعیه اداره هوانوردی آمریکا در خصوص ناامن بودن فضای ایران برای ایرلاینها، چند روزی این پروازها تا حدود یکصد پرواز کاهش یافت اما، دوباره با توجه به اقتصادی و مقرون بودن استفاده از فضای ایران برای ایرلاینها و امن بودن آن، این میزان به عدد قبلی بازگشته و روزانه ۸۰۰ تا ۸۵۰ هواپیما برای عبور از فضای ایران استفاده میکنند.
مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران در خصوص آمار عملکرد فرودگاههای کشور در یک سال گذشته نیز افزود: در سال گذشته بیش از ۳۹۰ هزار نشست و برخاست برای جابجایی ۴۷ میلیون مسافر در ۵۳ فرودگاه مالکیتی و ۸ فرودگاه غیر مالکیتی این شرکت انجام شد که در مقایسه با سال ۹۶، حدود ۱۵ درصد در نشست و برخاست و ۱۷ درصد در اعزام مسافر کاهش داشتیم که ناشی از افزایش نرخ بلیت هواپیما بود.
وی اضافه کرد: بر اساس آمار یاتا، ۲۸ هزار هواپیما در قالب ۱۵ هزار ایرلاین تجاری فعال هستند که در ایران، ۳۱۰ فروند هواپیما وجود دارد که ۱۵۳ فروند آن عملیاتی است.
به گفته آقای امیرمکری در بخش هوانوردی عمومی، ۴۴۸ هزار فروند هواپیمای سبک و فوق سبک در این بخش وجود دارد که سهم ایران فقط ۲۶۶ فروند است.
وی افزود: یکی از برنامههایی که در دوره مدیر یت جدید شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران بخصوص در یک سال گذشته با همراهی وزارت راه و شهرسازی، معاونت علمی و فناوی ریاست جمهوری و سازمان هواپیمایی کشوری دنبال میشود، توسعه بخش هوانوردی عمومی است که موجب استفاده بیشتر از ظرفیت خالی فرودگاههای کشور هم خواهد شد.
آقای امیرمکری در خصوص تامین تجهیزات هوانوردی هم گفت: برای تامین تجهیزات هوانوردی ۴۱ طرح تا پایان سال ۹۹ برنامه ریزی شده است و تجهیز اتوماسیون ۵ فرودگاه اصلی کشور از جمله فرودگاه مهرآباد و دو طرح مهم دیگر در ادامه تجهیز راداری منطقه کوشک بزم قم که در یک ماه گذشته به بهره برداری رسید، برای مرکز کنترل فضای کشور در دستور کار ما قرار دارد.
وی همچنین در خصوص کاهش مناطق ممنوعه پروازی افزود: خوشبختانه در سالهای گذشته با همکاری ستادکل نیروهای مسلح، اقدامات خوبی در این بخش انجام شد تا مسیرها برای خطوط هوایی کشور و پروازهای عبوری خارجی با مستقیم و کوتاهتر شدن مسیر، اقتصادیتر و مقرون به صرفه شود ضمن اینکه هیچ محدودیت پروازی در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز برای پروازها، اعمال نشده است و همه خطوط هوایی جهان میتوانند از فضای امن ایران اسلامی استفاده کنند.