به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما مرکز کرمانشاه و به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی استان، امید قادری اظهار داشت: نتایج
مطالعات یک دندان انسان کشف شده در غار «وزمه» که این هفته در ژورنال بینالمللی «تطور انسان» منتشر شد، بهطور قطع ثابت میکند انسان نئاندرتال در زاگرس میزیسته است.
وی افزود: با توجه به اهمیت نتایج این پژوهش، دندان یافت شده به زودی در موزه ملی ایران به نمایش گذاشته میشود.
همچنین طبق گفته فریدون بیگلری مسؤول بخش پارینه سنگی موزه ملی، این دندان آسیای کوچک مربوط به یک کودک نئاندرتال است که در زمان مرگ بین ۶ تا ۱۰ سال سن داشته است.
وی افزود: این دندان در اواخر دهه ۱۳۷۰ طی پژوهشهای باستانشناسی دشت اسلامآباد غرب که به هدایت کامیار عبدی انجام میگرفت در غار وزمه کشف و از آن زمان تاکنون چندین بار با استفاده از شیوههای مختلف بررسی و مطالعه شده است.
مسؤول بخش پارینهسنگی موزه ملی ایران گفت: با توجه به اینکه انسان نئاندرتال قبل از ۴۰ هزار سال پیش منقرض شده، نمونه غار وزمه باید بیش از چهل هزار سال و کمتر از هفتاد هزار سال قدمت داشته باشد.
بیگلری افزود: اهمیت این یافته در این است که بر اساس انتشارات آکادمیک موجود تاکنون تنها یک استخوان انسان دوره پارینه سنگی میانی در ایران یافت شده که مربوط به کاوش غار بیستون در سال ۱۳۲۸ است.
وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته نیز خبر کشف یک دندان نیش کودک نئاندرتال در پناهگاهی نزدیک کرمانشاه در رسانههای جمعی مطرح شد، اما، چون هنوز نتایج بررسی آن در سطح آکادمیک منتشر نشده، نمیتوان درباره آن اظهار نظر قطعی کرد.
بیگلری گفت: از آنجا که شماری از پژوهشگران در انتساب استخوان کشف شده در غاربیستون به انسان نئاندرتال یقین کامل ندارند، دندان یافت شده در وزمه به این تردیدها پایان داد و با انتشار مستندات جدید در ژورنال بینالمللی تطور انسان، ایران نیز در لیست کشورهایی قرار گرفت که بقایای انسان نئاندرتال در آن کشف شده است.