به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری رویترز؛ ترامپ سه شنبه در سخنانی که نشان می دهد از کاهش حضور نظامیان آمریکایی از افغانستان پس از 18 سال جنگ در این کشور استقبال می کند، گفت نقش نظامی آمریکا در افغانستان اساساً به یک نیروی پلیس ”مضحک“ تبدیل شده است.
وی گفت: ”ما بحث های خوبی داریم. خواهیم دید چه خواهد شد. 18 سال گذشته است. در واقع ما مبارزه نمی کنیم و تقریباً یک نیروی پلیس در آنجا هستیم. قرار نیست ما نیروی پلیس باشیم.“
حدود 14 هزار نظامی آمریکایی با آموزش و مشاوره نیروی های امنیتی افغان و انجام عملیات ضدشورشی علیه گروههای ستیزه جو، همچون القاعده و گروه محلی وابسته به داعش، همچنان در جنگ افغانستان که طولانی ترین جنگ آمریکا محسوب می شود، مشارکت دارند.
وزارت خارجه آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد خلیل زاد، سه شنبه ”برای از سرگیری گفتگوها با طالبان در دوحه قطر“، به عنوان بخشی از تلاش کلی برای تسهیل روند صلح برای پایان دادن به جنگ افغانستان، راهی سفر می شود. به موجب این بیانیه، خلیل زاد با سران دولت افغانستان در کابل رایزنی، و تشویق به مذاکره بین دو طرف خواهد کرد.
ترامپ که وارث جنگی است که جرج دبلیو بوش، رئیس جمهور وقت آمریکا در پاسخ به حملات 11 سپتامبر در افغانستان به راه انداخت، تمایل خود را برای خروج بخشی از نظامیان آمریکایی از آنجا اعلام کرده است. با این حال، وی گفته است لازم است برای اطمینان از اینکه آمریکا در آنجا دارائی های اطلاعاتی دارد، شماری از نظامیان در آنجا بمانند. ترامپ گفت: ”ما بعضی از نظامیانمان را به وطن باز می گردانیم، اما باید در آنجا حضور داشته باشیم.“ وی با تاکید بر اینکه می تواند به سرعت به این جنگ پایان دهد گفت: ”اما من نمی خواهم 10 میلیون افغان را بکشم، چون این چیزی است که اتفاق خواهد افتاد.“ ترامپ افزود: ”اما این جنگی است که تقریباً 19 سال است ادامه دارد و روراست بگویم این مضحک است. با وجود این، آنجا مکانی خطرناک است و ما همیشه باید آنجا را زیر نظر داشته باشیم.“ ترامپ گفت طالبان می خواهند جنگ با آمریکایی ها متوقف شود، اما معلوم نیست که بتوان به آنها اعتماد کرد.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا سه شنبه در مصاحبه با سی ان بی سی گفت: ”بحث ها به خوبی پیش می رود. اما در نهایت مسئله مهم، آنچه است که اجرا می شود، چه از سوی دولت افغانستان و چه آنهایی که در دولت نیستند، یعنی طالبان.“ وی گفت: ”حقیقت، در عمل روشن می شود. واقعاً در آنجا چه می گذرد؟ ما فضایی ایجاد خواهیم کرد تا بتوانیم نه تنها نظامیان آمریکایی، بلکه نظامیان ناتو را هم که آنجا هستند، خارج کنیم.“
جنگجویان داعش، که با نیروهای دولتی و طالبان می جنگند و مرگبارترین حملات را در مراکز شهری انجام داده اند، بخشی از توافق بین آمریکا و طالبان نخواهند بود.
داعش مسئولیت حمله انتحاری شنبه را در مراسم عروسی در کابل بر عهده گرفته است. در این حمله 63 تن کشته و 182 نفر زخمی شدند.