بیست و یک آگوست روز جهانی مساجد+فیلم
بیست و یکم آگوست (اوت) هر سال به نام روز جهانی مساجد نامگذاری شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز کهگیلویه وبویراحمد، در سال 1348 در چنین روزی مسجدالاقصی که قبله اول مسلمانان جهان است توسط صهیونیست ها به آتش کشیده شد.
ساعت هفت صبح پنجشنبه سی و یکم مرداد سال 1348 (1969)هجری شمسی جنایتکاری اسرائیلی به نام دنیس مایکل ولیم روهان در اقدامی جنون آمیز آستان مقدس مسجدالاقصی را به آتش کشید.
در این آتشسوزی، 1500 متر مربع از این مسجد به همراه ملزومات واقع درآن در آتش سوخت و به همین مناسبت این روز به نام روز جهانی مساجد نامگذاری شد.
بیت المقدس، یکی از مقدسترین مکانهایی است که خاستگاه بسیاری از پیامبران بزرگ الهی بوده است و در ادبیات اسلامی نیز جایگاه ویژهای دارد.
مسجدالاقصی را باید یکی از مقدسترین اماکن اسلامی برای مسلمانان جهان توصیف کرد.
این مسجد اولین قبله مسلمانان جایی که در دوران پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) ایشان به سوی این مسجد به اذن خداوند نماز بپا میداشتند و همچنین سومین حرم شریف پس از مسجد الحرام و مسجد النبی در مکه و مدینه است.
مسجد الاقصی به گواه تاریخ نویسان دومین مسجد ساخته شده بر روی زمین پس از بیت الله الحرام محسوب میشود.
نقل است که حضرت آدم (ع) آنرا ساخته و زیر بنای آنرا چهل سال پس از ساختن بیت الله الحرام بنا به دستور خداوند نهاده است. با توجه به موقعیت ممتاز و شرافت بیت المقدس، پیامبر گرامی اسلام (ص) پس از مبعوث شدن به نبوت، مدت سیزده ماه در شهر مقدس مکه به سوی آن نماز خواند.
حضرت پس از مهاجرت از شهر مکه به مدینه و تشکیل حکومت اسلامی، به روش خود ادامه داد و تا مدتها نماز خود را به سوی قبله یهودیان (بیت المقدس) میخواند این کار تا میانههای ماه رجب سال دوم هجری ادامه داشت.
طبق آمارهای سازمان تبلیغات اسلامی و ستاد اقامه نماز 72 هزار مسجد در کشور وجود دارد و این به معنی سرانه یک مسجد به اعضا هر 1041 نفر است، آماری که نسبت به بسیاری از کشورهای اسلامی پایینتر است.
تعداد مساجد کشور در طول 40 سال گذشته بیش از هشت برابر افزایش داشته است و از 25 هزار مسجد در سال 1357 به 72 هزار مسجد رسیده است ولی این عدد به اعتقاد کارشناسان با افزایش جمعیت و باتوجه به اهداف انقلاب اسلامی چندان متناسب نبوده است.