پخش زنده
امروز: -
پنجاه سال، از به آتش کشیدن «مسجدالاقصی» نخستین قبله مسلمانان به دست صهیونیستهای خبیث میگذرد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، ۳۱ مرداد ۱۳۴۸ برابر ۲۱ اوت ۱۹۶۹ «مسجد الاقصی»، نخستین قبله مسلمانان جهان و از مقدسترین مکانهای دیگر ادیان آسمانی، به دست صهیونیستهای تندرو به آتش جهل و خباثت کشیده شد.
رژیم منحوس صهیونیستی این حادثه را که با خشم و انزجار مسلمانان سراسر جهان روبرو شد، به یک جهانگرد یهودی استرالیایی به نام «دنیس مایکل روهان» نسبت داد تا او را در یک دادگاه نمایشی محاکمه و سپس به ادعای اینکه وی بیماری روانی بوده آزاد شود.
یکبار دیگر حادثه آتش سوزی مسجدالاقصی اتفاق افتاده بود یک سال پس از تصرف بخش شرقی بیت المقدس توسط نظامیان اشغالگر صهیونیستی در جریان جنگ ۶ روزه ژوئن ۱۹۶۷ و (خرداد ۱۳۴۶) صورت گرفت.
در آن زمان «گلدن مایر»، از اعضای حزب «عمل» اسرائیل به تازگی و در پی مرگ «لیوی اشکول» به پست نخست وزیری رژیم صهیونیستی رسیده بود.
مایر را باید از جمله سیاستمداران صهیونیستی برشمرد که بر کاوش در بخشهای زیرین مسجد الاقصی برای یافتن آنچه که «هیکل سلیمان و سایر ابنیه مقدس یهودیان» خوانده شده بود، اصرار میکرد.
رژیم صهیونیستی از نخستین روزهای اشغال بیت المقدس اقدامات بیشماری را برای از بین بردن آثار و نشانههای اسلامی این شهر انجام داده بود که از جمله این اقدامات باید به تعطیل کردن بانکهای عربی، تخریب خانهها و اماکن اسلامی، افزایش شهرکهای صهیونیستنشین، جمعآوری پولهای عربی و رواج پول اسرائیلی، مجبور کردن اعراب به تعویض شناسنامههای عربی و گرفتن شناسنامههای اسرائیلی اشاره کرد که همه در راستای هویتزدایی از ساکنان مسلمان بیت المقدس صورت میگرفت.
در جریان جنگ اول اعراب و اسرائیل و همچنین جنگ ۶ روزه رژیم صهیونیستی علیه کشورهای اسلامی چندین بار بیت المقدس توسط جنگندههای اسرائیلی بمباران شد و در یکی از این حملات هوایی بود که دروازه مرکزی مسجد الاقصی و یکی از منارهای آن خسارت دید.
از ماه مارس ۱۹۶۸ (اسفند ۱۳۴۶) صهیونیستها به وسیله گروههای باستان شناسی و به بهانه کشف آثار معبد سلیمان در اطراف و زیر عمارت مسجد الاقصی دست به حفاری زدند و در محوطه حرم شریف نیز حفاریهایی انجام دادند و در بخش زیرین مسجد تونلهای متقاطعی ایجاد کردند.
هدف از تمام این اقدامات تخریب تدریجی مسجد الاقصی بود تا به جای آن صهیونیستها دوباره معبد یهود موسوم به «هیکل سلیمان» را به جای آن بنا کنند، به همین دلیل باید حادثه به آتش کشیدن مسجد الاقصی را در این راستا و با هدف ویران کردن این بنا ملاحظه کرد.
در ماجرای آتشسوزی مسجد الاقصی دستکم ۲۰۰ متر مربع از سقف مسجد به طور کامل ویران شد، گنبد مسجد در ۵ نقطه آن سوخت و یکی از آثار مسجد همراه با یک منبر قدیمی با قدمت ۸۰۰ سال، طعمه حریق شد و از بین رفت.
شهر بیت المقدس در سالهای اولیه بعد از رحلت پیامبر اسلام (ص) از سلطه رومیها خارج و به تصرف مسلمانان درآمد. در سال ۷۴ هـجری قمری در همان مکانی که پیامبر اسلام به معراج رفتند، مسجد الاقصی بنا شد.
این مسجد با شکوه، تکامل یافته همان مسجد کوچکی بود که پیشتر نیز در این مکان وجود داشت. سابقه تاریخی و حرمتی که از دیر باز این مکان مقدس داشته و دارد، سبب شد اقدام صهیونیستها در آتش زدن مسجد الاقصی به صورت یک فاجعه دینی جلوه کند و واکنش مسلمانان جهان و جامعه بین المللی را به دنبال داشته باشد.
تاأسیس سازمان کنفرانس اسلامی به عنوان جلوهای از اتحاد و تشکل دولتهای اسلامی، مرهمی بر این زخم بود.
اکنون ۵۰ سال از حادثه اسفبار به آتش کشیده شدن مسجد الاقصی میگذرد.
اکنون پس از گذشت پنج دهه سربازان مسلح رژیم صهیونیستی اطراف مسجد الاقصی را احاطه کرده اند و براساس گفته کارشناسان، تونلهای حفاری شده در زیر مسجد، پایههای آن را سست کرده است. صهیونیستهای خبیث همواره حقایق تاریخی را به صلاح خود تغییر میدهند و در طول سالهای متمادی در صدد بازسازی هیکل سلیمان بوده اند.
ناجح بکیران رئیس اداره اسناد مکتوب در این باره میگوید: زمان بپاخاستن امت اسلامی فرا رسیده است و وحدت این امت باید با تمام قوا برای سر به نیست کردن اشغالگران بکار گرفته شود.
عکرمه صبری امام جماعت مسجد الاقصی نیز گفت: مسجد الاقصی نه تنها امروز بلکه همه روزهای سال باید موضع اهتمام باشد.
در هفته گذشته صدها نفر از مردم فلسطین خود را به مسجد الاقصی رساندند و با برگزاری نماز جمعه، حادثه ناگوار آتش سوزی مسجد الاقصی را توسط صهیونیستهای جنایتکار، یادآور شدند.
گزارش از فهیمه علیمردانی