به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس، هر ساله با فرا رسیدن هفدهم ماه ذیالحجه، مردم میناب با برپایی آئین مولودخوانی و منبرگردانی اوج ارادت و محبت خود را نسبت به مولای متقیان حضرت علی (ع) نشان میدهند.
آئین منبرگردانی یکی از ویژه برنامههای مردم میناب است که هر ساله در روز هفدهم ذیالحجه یعنی یک روز قبل از عید سعید غدیر خم از ۲۷ سال پیش در این شهرستان برگزار میشود.
موسی ذاکری بنیانگزار آئین منبرگردانی گفت: این منبر به عنوان نماد و سمبلی از منبری است که رسول گرامی اسلام (ص) در ۱۸ ذیالحجه در منطقه غدیر خم برای معرفی امیرمؤمنان حضرت علی (ع) از جهاز شتران بنا کردند.
ذاکری افزود: کار تزئین منبر در منزل صورت میگیرد و در روز مراسم بر روی یک ماشین که طاق وجود دارد و گلکاری شده مداح مستقر میشود و به همراه ماشینی دیگر که منبر در آن قرار میگیرد و برای تبرک، یک دور کامل در سطح شهر و میادین آن گردانده میشود.
وی یادآور شد: پس از گردش کامل در شهر، منبر به میدان ولایت (محل آغاز مراسم) منتقل میشود و با ذکر صلوات و «یا علی» و با حضور خیل شرکتکنندگان پرده برداری و برای حمل بر دوش مردم نهاده و مراسم به صورت رسمی آغاز میشود.
بنیانگذار آئین منبرگردانی غدیر خم در میناب در ادامه با اشاره به اینکه مردم این منطقه به مراسمها و آئینهای مذهبی به شدت معتقد و پایبند هستند، گفت: در این روز سر تا سر خیابان شهید جهانگیر امینی را که مسیر حرکت منبر است انبوه جمعیت فرا میگیرد که همه از ساعتها قبل از آغاز مراسم، شیرینی و شکلات به دست در مسیر منتظر حرکت منبر هستند.
ذاکری گفت: با حرکت منبر مداح اشعاری را میخواند و جمعیت نیز پاسخ میدهند، که این اشعار به زبان عربی است که با پیگیری دستاندرکاران مراسم، تمام این اشعار به تأیید علما و مراجع دینی رسیده است.
وی افزود: براساس تحقیقات انجام شده، اشعاری که خوانده میشود ریشه در احادیث و روایات ائمه معصوم (ع) درباره اهمیت عید غدیرخم و وصف این واقعه مهم دارد.
سیل خروشان جمعیت بعد از هر بیتی که توسط مداح خوانده میشود، با عبارت «احمد المختار خیرالانبیاء و کذا خیرالوصین علی (ع)» پاسخ میدهند و در پایان مراسم که نزدیک اذان مغرب است مداح میخواند و جمعیت جواب میدهند «صلوات صلوات علی محمد یا علی»
منبر به هنگام اذان مغرب به مسجد جامع شهر میرسد و با شرکت جمعیت در نماز جماعت مغرب و عشاء مراسم به پایان میرسد.