پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن , ابر نفتکش حامل دو میلیون و صد هزار بشکه نفت خام ایران با نام جدید آدریان دریا 1 پس از 45 روز جدال حقوقی ، فنی و دیپلماتیک با پشتوانه اقتدار کشور زیر سایه پرچم جمهوری اسلامی ایران در مسیر ابهای بین المللی به سوی مقصد حرکت در امد .
سفیر کشورمان در انگلستان و نماینده دائم ایران در سازمان جهانی دریانوردی ( نهاد وابسته به سازمان ملل که مقر ان در لندن است ) که مسئولیت پیگیری امور مربوط به رهایی نفتکش ایران را داشت مهمترین عامل دست یابی به دستاورد رهایی ابر نفتکش حامل نفت ایران را اقتدار کشور دانست که مجموعه ای از فعالیتها در بخش های نظامی ، سیاسی و اقتصادی را در بر گرفته است .
حمید بعیدی نژاد افزود : اقتدار جمهوری اسلامی ایران این پیام را به کشورهای دیگر داد که باید حقوق ایران را به رسمیت بشناسد و از نقض قوانین خودداری کنند .
وی گفت : اقتدار ایران برای کشورهای درگیر این ماجرا این واقعیت را آشکار کرد که باید مسیر خود را در انجام اقدامات غیر قانونی ضد ایران تغییر دهند .
ابر نفتکش حامل نفت ایران که قبلا گریس1 نام داشت 13 تیر ماه در ابهای نزدیک جبل الطارق جایی که محل مناقشه انگلیس و اسپانیاست بدست نیروهای نظامی انگلیس به بهانه نقض تحریم اتحادیه اروپا در فروش نفت به سوریه توقیف شد اما همان زمان جوسپ بورل وزیر خارجه اسپانیا که کشورش عضو دیگر اتحادیه اروپاست پشت پرده ماجرا را فاش کرد و در جمع خبرنگاران گفت : بریتانیا به دستور امریکا مبادرت به توقیف نفتکش حامل نفت ایران کرده است .
در پی اقدام انگلیس در توقیف نفتکش حامل نفت کشورمان مقامات ایران این اقدام انگلیس را راهزنی دریایی توصیف کردند و مقامات اتحادیه اروپا هم از این اقدام انگلیس حمایت نکردند و این کشور در شرایطی قرارگرفت که رسانه ها درباره اش نوشتند : امریکا, انگلیس را در تله رویارویی خود با ایران قرار داد .
این موضوع زمانی اشکار تر شد که پس از حکم دادگاه عالی جبل الطارق مبنی بر رهایی نفتکش توقیف شده ، امریکا خود وارد عمل شد و دوبار درخواست تداوم توقیف نفتکش حامل نفت ایران را ارائه کرد اما نتوانست راه به جایی برد و با شکستی دیگر مواجه شد .
رسانه ها در انگلیس هم که هنگام توقیف نفتکش ایران به طور گسترده مبادرت به انتشار اخبار ان می کردند زمان رفع توقیف و ناکامی عاملان ان ترجیح دادند گذرا از ان عبور کنند .
اکنون و با رهایی نفتکش ایران برغم تلاشهای امریکا برای تداوم توقیف ان ، موج جدیدی در رسانه ها ایجاد شد و برخی شبکه های تلویزیونی بصورت زنده به پخش تصاویر دور شدن ادریان دریا یک از سواحل جبل الطارق مبادرت کردند .
در مدت توقیف تا رهایی نفتکش ایران در انگلیس نخست وزیر تغییر کرد و بوریس جانسون نخست وزیر جدید انگلیس شد .
جانسون که با وعده اجرای نتیجه همه پرسی سه سال پیش مردم انگلیس مبنی بر خروج از اتحادیه اروپا بر سر کار امد با انبوهی از مشکلات مواجه است که برگزیت یا موضوع جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا در صدر انها قرار دارد و ترجیح او رهایی از دغدغه ها و مشکلات جدید است .
یکی از مشکلات پیش روی این روزهای بوریس جانسون رایزنی حزب کارگر ، اصلی ترین حزب رقیب حزب حاکم محافظه کار با دیگر احزاب برای طرح عدم کفایت سیاسی او در پارلمان انگلیس است که موقعیت او را به خطر انداخته است و چنانچه در این رویارویی مخالفانش پیروز شوند جانسون پس از دیوید کامرون و ترزا می ، سومین نخست وزیر قربانی برگزیت طی سه سال اخیر خواهد بود .